Dolgozni már csak kedvtelésből? - nem lehetetlen!

Kategória: Nyugdíj | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Képzeld el, hogy már csak azért dolgozol, mert kedved van hozzá...

 

Szakértőként volt lehetőségem közreműködni egy cikk megírásában. Papp Noémi kért fel a blogomat olvasva, hogy segítsek neki és fejtsük meg annak a titkát, hogyan mehetsz el akár 40 évesen nyugdíjba. Írása ma jelent meg a Meglepetés legfrissebb számában.

 

Dolgozni már csak kedvtelésből? - nem lehetetlen!

 

Mától egy hétig kapható az újság, vedd meg Te is, és olvad el a részleteket a cikkben. Későbbiekben kicsit szakmaibb szemmel és részletesebben írok majd erről a témáról. Most csak néhány gondolat, ami végül a cikkből kimaradt.

 

Az alapelv ugyanis a korai nyugdíjba vonulásodhoz is az, mint minden más megtakarítás esetén: először "magadnak" fizess, emellett kontrolláld a kiadásaidat. 

 

Az interneten keresgélve több olyan blogba is belefuthatsz, amelyek szerzői már elérték ezt a célt. Megcsinálták 35-40 éves korukra, hogy már csak a megtakarításaikból élnek. Nyugdíjazták magukat és kedvtelésből dolgoznak..

Akkor se hagyd félbe az olvasást, ha már elve elmúltál 40! Hiszen a Te célod is az, hogy legalább tényleges nyugdíjas éveidet nyugalomban és anyagi biztonságban töltsd majd el. Ez pedig csakis egyféleképp működhet: most kell félretenned azokra az évekre!

Az ember hajlamos úgy dönteni, hogy nekem az jár, amire pénzt akarok kiadni. Igen, bizonyos fokig így van. Hiszen azért dolgozol - sokan reggeltől estig -, hogy megteremtsd magadnak és szeretteidnek a jóllétet. Nem csak az anyagi jólétet, hanem azt, hogy jól érezd magad az életedben és ennek bizony részei olyan kiadások is, amik nem feltétlenül szükségesek, inkább kívánatosak.

De meg kell húznod egy határt a cél érdekében. Ezt pedig csak tudatos tervezéssel érheted el! Ülj le és számolj!

  1. Ha még nem teszed, kezdd el vezetni részletesen a bevételeidet és a kiadásaidat! Ehhez nagyon jó applikációkat találsz mobilra vagy segítségként töltsd le családi költségvetés kalkulátoromat.
  2. Ha eltelt így 2-3 hónap, már pontosan fogod látni, hogy mik azok a kiadások, amiken csökkenteni tudsz - lehet kevesebb vagy nem is kellene lennie.
  3. Közben tervezd meg, mit szeretnél elérni, vagyis mekkora összegre van szükséged ahhoz, hogy anyagilag biztonságban érezd magad a napi taposómalom nélkül is.Döntsd el azt is, hogy ezt pontosan mikorra szeretnéd elérni!
  4. Határozd meg azt az pénzösszeget, amit ennek a célnak szentelsz MINDEN HÓNAPBAN - szabj meg egy Ft összeget is, amit mindenképp elteszel és egy %-os értéket is, amit az egyéb beérkező plusz tételekből teszel el!
  5. Amikor beérkezik bármilyen jövedelmed, először tedd félre azt belőle, amit magadnak fizetsz. Igen, először magadnak adj fizetést!

 

Annak fizess először, aki 10-20-30 év múlva lenni szeretnél!

 

Lemondással is jár? Igen! De hidd el, ha ettől rosszul érzed magad, akkor az csak a Te fejedben létezik. TE döntöd el, hogy miről mit gondolsz és ezek a gondolatok keltik benned a jó vagy rossz érzéseket.

Tinédzserként olvastam egy könyvet, ami azóta is meghatározó az életemben: AZ ÉLET JÁTÉKA (Eleanor Porter). A történet hőse egy kislány, Pollyanna, aki egy szokatlan - meghalt édesapjától tanult - játékot alkalmaz a nehézségek leküzdésére: megtalálni minden bajban és történésben azt a valamit, aminek örülni lehet. Engem mindig ez segített át életem legnehezebb szakaszain. Ezenkívül ez a hozzáállás segített abban is, hogy mindig kihozzam a legjobbat az eseményekből. Segített, hogy ne elszenvedője, hanem teremtője legyek az életemnek...

Ha jó anyagi körülmények között élsz, akkor is fel kell készülnöd arra az eshetőségre, hogy bármi történhet, talán nem mindig lesz így, ha nem gondolkodsz előre. Magas jövedelem mellett sok mindent megengedhetsz magadnak, amit mások nem. Épp ezért könnyebben húzhatod meg a határokat is, mi az, amire kiadsz annyi pénzt és mi az, ami már felesleges. A tapasztalatom az, hogy akik igazán jólétben élnek, azok nagyon tudatosan és pontosan húzzák meg ezeket a határokat. Ha Te még nem így teszel, csak "lubickolsz"  a jóban, kezdd el most!

Ha anyagi gondjaid vannak, akkor pedig számodra még fontosabb a tudatosság. Saját káromon tanultam meg én is, hogy igenis néha nemet kell mondani, még a gyermekeimnek is. Nem teszek jót nekik azzal, ha mindent megkapnak, amit kiejtenek a szájukon. Akkor segítem őket a leginkább abban, hogy megfelelően álljanak majd hozzá az élet nagy dolgaihoz, ha megtanulják helyesen kezelni a pénzt és megfelelő lesz a viszonyuk hozzá. Segíts nekik, hogy fejlődjön a pénzügyi intelligenciájuk is. Erről is írok majd bővebben, addig is olvasd el a pénzügyi kultúráról és PQ-ról szóló cikkemet...

 

Dolgozni már csak kedvtelésből? - nem lehetetlen!

 

Az élet szépségeit úgy is fel lehet fedezni, hogy az nem kerül sokba...

 

Nem tisztem megítélni Téged és az életedet. A döntés a Te kezedben van. A lényeg, hogy tudatos pénzügyi döntés legyen! Sokan vesznek mindenféle drága cuccot, pedig a közös programok, ajándékkészítés, kirándulás, kártyaparti, hógolyó csata sokkal többet ad, mint a legújabb Barbie. A szeretet, az értő figyelem, az elfogadás és támogatás pedig megfizethetetlen! 

Amennyiben úgy érzed, szeretnéd végre megteremteni az anyagi biztonságotokat, kezdj neki MOST! Hagyd a kifogásokat azokra, akik továbbra is kínlódni akarnak és a kormányt szidva másoktól várják a megoldást. A saját életedért Neked kell tenned!

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva)

 

Jelentkezz akár ingyenes tanácsadásomra! Töltsd ki a kérdőívet és beszélgessünk!

 

Kitöltöm a kérdőívet

 Hírlevél

Vissza

Címkék : nyugdíj, öngondoskodás, pénzügyi intelligencia, pénzügyi célok, korai nyugdíj lehetősége, tudatos pénzügyi döntés, családi kiadások, költségvetéshez kalkulátor, tudatos pénzügyek, pénzügyek okosan, PQ, pénzügyi tanácsadás, pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, legjobb nyugdíjmegoldás, nyugdíjmegtakarítás, nyugdíjas, nyugdíj előtakarékosság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek