Ezt kell megfizetned, ha nyugdíjas munkavállaló, netán vállalkozó vagy

Kategória: Nyugdíj | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Megéri dolgoznod nyugdíjasként?

 

 

Sajnos ez nem mindig kedv kérdése. Azonban ahhoz, hogy el tudd dönteni milyen formában tedd, ismerned kell a szabályokat. Ebben segítek most. Megnézzük, mit is jelent pontosan a 2019-es törvényváltozás.

 

Előtte csak egy gondolat. Az igazi kérdés, ami bennem felmerült az, milyen hatása lesz ennek a fiatalabb munkavállalók foglalkoztatására és munkabérére?

 

Ugyanis ez a törvénymódosítás kedvező a nyugdíjasokra, megoldást jelent részben az alacsonyabb nyugdíjak kiegészítésére - munkával. Esélyt kapsz nyugdíjasként, hogy lelkesen alkalmazzanak a munkáltatók, vagy vállalkozz, mert kevesebb adó- és járulékterhet kell fizetni utánad. Ez jó.

 

De jelenleg így is munkaerőhiány van a legtöbb szakmában. Küzdenek a vállalkozások...

 

Hogyan teremtik majd meg a munkavállalóik számára az azonos feltételeket?

 

Aki 50+ életkorú, tapasztalt és gyakorlott munkaerő, többe kerül mostantól a munkáltatójának (19,5% SZOCHO, 1,5% szakképzési járulék, 10% nyugdíjjárulék, 4% egészségbiztosítási járulék), mint a csak néhány évvel idősebb, ugyanolyan tapasztalt, de már nyugdíjas kolléga...

 

Vagyis ugyanolyan nettó munkabérre magasabb bruttót kell kapjanak! Bruttó 150.000 Ft munkabérnél a nyugdíjas foglalkoztatott nettója 146.250 Ft, míg a "normál" munkavállalóé (ha nincs semmilyen kedvezménye) 99.750 Ft. Ez elég nagy különbség!

 

 

Ezt kell megfizetned, ha nyugdíjas munkavállaló, netán vállalkozó vagy

 

 

Ha a munkáltatónak 100 ezer forint körüli nettóért választania kell, hogy bruttó 150 ezer Ft vagy bruttó 120 ezer Ft után fizeti a terheket, akkor ha csak ezt a szempontot veszi figyelembe, mit tesz majd? Magasabb bérsávban ez a különbség még erőteljesebb mérlegelési ok lehet...

 

Vajon milyen hatása lesz ennek a munkaerő piacra? Mi lesz a 40-es és 50-es korosztállyal? Kiszorulnak, külföldre mennek vagy megfizeti a munkáltató az 5-10 évvel fiatalabb hozzáállás és mentalitás árát?

 

Nem tisztem ezeket megválaszolni, csak elgondolkodtatott. Viszont a Ti kérdéseitek megválaszolása fontos számomra. Ugyanis az utóbbi napokban több kérdést is kaptam a nyugdíj melletti munka adó- és járulékfizetési kötelezettségeiddel kapcsolatban.

 

Ezért megkérdeztem szakértőnket, Dodrádiné Szűcs Zsuzsát, regisztrált okleveles adószakértőt a Nortax Kft-től, hogy mire is kell figyelned ezzel kapcsolatban.

 

 

Néhány, a nyugdíjasként dolgozókkal kapcsolatban beérkezett kérdések közül:

 

 

"Jó napot kívánok! A férjem nyugdíjas, és mellette egyéni vállalkozó. Olvastam, hogy 2019-től változik a befizetendő járulékok és csak Szja-t kell majd fizetnie. Nagyon jó! A NAV-hoz be kell jelenteni. Mit, milyen nyomtatványt? nem találom sehol."

 

"Kedves Mónika! Szeretnék tájékoztatást kapni Tőled és előre is köszönöm Neked! 40 éves munkaviszony elérése után nyugdíjas lettem 3 éve. 2018.október 03-tól havi 15 napot dolgozok egyszerűsített foglalkoztatás keretében. A kérdésem: mennyit kereshetek a nyugdíj összege mellett? Annak bruttó vagy nettó összegét veszik alapul? Valamint azt, hogy adóbevallás meddig kell készíteni."

 

"Mivel idén betöltöm októberben a rám irányadó nyugdíjkorhatárt is, újra kell-e számíttatnom a már megállapított öregségi nyugdíj összegét és az alkalmi munkavégzéssel szerzett jövedelmet beszámítják-e? Köszönöm a lehetőséget, hogy kérdezhetek, mert a szakhatóságokat hiába kérdeztem. Szívélyes üdvözlettel Erzsébet"

 

"Ha munkaszerződéssel dolgozom teljes jogú nyugdíjasként, kinek van bejelentési kötelezettsége az adóhatóságnál, nyugdíjfolyósítónál, hogy érvényesül a nyugdíjemelés, ill,ennek elmaradása az adott időszakra? Van-e kereseti korlát ebben az esetben. Mi a helyzet, ha megbízási szerződéssel vállalok munkát? Melyik a jobb megoldás, előnyök, hátrányok. Válaszait előre is köszönöm, üdv. V. László"

 

 

2019. január 1-től változik a nyugdíjasok jövedelme után az adó- és járulékfizetési kötelezettség.

 

 

A nyugdíj mellett megszerezhető jövedelem korlátját továbbra is csak a nők 40 év munkaviszonya alapján nyugdíjba vonulók esetében kell vizsgálni. Ha jövedelemkorlát érvényesül, akkor éves szinten a mindenkori minimálbér 18-szorosát keresheti a nyugdíjas a nyugdíjfolyósítás szüneteltetése nélkül.

 

Ha a nők 40 év munkaviszonya alapján vonult valaki nyugdíjba és eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt, akkor ettől kezdve már rá sem vonatkozik a jövedelemkorlát. Korától függetlenül nem vonatkozik rá, ha KATÁ-s egyéni vállalkozóként szerez jövedelmet.

 

A nyugdíj mellett megszerzett jövedelmek utáni fizetési kötelezettségek az alábbiak szerint alakulnak:

 

 

Ezt kell megfizetned, ha nyugdíjas munkavállaló, netán vállalkozó vagy

Nyugdíj melletti munka járulékai 2019

 

 

Természetesen fenti képet elkészítettem letölthető PDF-ként is. Ezt letöltheted Te is a "Letöltések" menüpontban.

 

 

Mit jelentenek a fentiek, hogyan kell adóznod és mire jogosít, ha nyugdíjasként dolgozol?

 

 

A most bevezetett kedvezményes járulékfizetés azzal jár, hogy a jogviszonyok többségében NEM vagy jogosult a nyugdíj újraszámítására, vagyis ezáltal nem emelkedik majd a nyugdíjad. 

 

Ez alól csak a vállalkozói jogviszony, a megbízásos jogviszony (minimálbér 30%-a feletti jövedelemmel) és bizonyos esetekben szövetkezeti tagság kivétel. Fő szabály szerint ezeknél kifizeted a 10% nyugdíjjárulékot, emiatt jogosít a nyugdíj újraszámítására is.

 

A többi jogviszonyban csak 15% SZJA-t kell fizetned.

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Tehát 2019.01.01-től Neked, mint munkavállaló NEM kell megfizetned, vagyis mentesülsz a 10 százalékos mértékű nyugdíjjárulék, valamint a 4 százalékos mértékű természetbeni egészségbiztosítási járulék megfizetése alól.  

 

Munkáltatóként pedig a 19,5 százalékos mértékű szociális hozzájárulási adó és 1,5 százalékos mértékű szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettség alól. Ezeket nem kell megfizetned a sajátjogú nyugdíjas munkavállalód SZJA törvény szerint összevont adóalapba tartozó adó (adóelőleg) alap számításánál figyelembe vett jövedelme után.

 

Ezáltal azonban változik a nyugdíjas foglalkoztatottak társadalombiztosítási jogállása is. Tehát 2019-től nem terjed ki rájuk a biztosítási kötelezettség.

 

Ez a változás a munkaviszonyban foglalkoztatottak esetén azt jelenti, hogy az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 1. számú melléklet 3.2 pont alapján az érintett személyek biztosítási jogviszonyának megszűnését a munkáltatónak 8 napon belül a 19T1041-es számú adatlapon a NAV felé be kell jelenteni.

 

A más jogviszonyban (pl. megbízási jogviszony) foglalkoztatott saját jogú nyugdíjas személy biztosítási kötelezettségét a Tbj. 5. § alapján a foglalkoztatónak a továbbiakban is meg kell állapítani, a közteherfizetést pedig az adott jogviszonyra irányadó szabályok szerint teljesíteni kell.

 

 

Ezt kell megfizetned, ha nyugdíjas munkavállaló, netán vállalkozó vagy

 

 

A vállalkozó nyugdíjas

 

 

A szabályváltozás azokat a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni- és társas vállalkozókat is érinti, akik a vállalkozói tevékenység folytatása mellett egyidejűleg munkaviszonyban is állnak.

 

Ez azért fontos, mert a 2018. december 31-ig hatályos szabályok alapján a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó és a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozót foglalkoztató társas vállalkozás mentesült az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése alól, ha az érintett személy foglalkoztatása munkaviszonyában vagy egyidejűleg fennálló több munkaviszonyában együttesen a heti 36 órát elérte.

 

Ez a mentesítő szabály 2019. január 1-jétől nem alkalmazható az Mt. szerint munkaviszonyban álló, egyidejűleg kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozókra. Ennek megfelelően a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, társas vállalkozás a kiegészítő tevékenységet folytató tagja után – egyéb mentesítésre okot adó körülmény hiányában – abban az estben is egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére köteles, ha a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozó egyidejűleg heti 36 órát elő foglalkoztatással járó munkaviszonyban is áll.

 

Abban az esetben, ha a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozó a Tbj. 5. § (1) bekezdés a) pontja szerinti, de nem az Mt. szerinti munkaviszonyban áll (például: közalkalmazotti jogviszonyban, igazságügyi alkalmazotti szolgálati jogviszonyban, stb), akkor az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség alóli mentesség továbbra is fennáll.

 

Ezt jelenti az, amiket a táblázatban láthatsz.

 

De mindez csak matek. Szürke számok. A lényeg, mögötte az ember és a törvényváltozás lehetséges hatásai Rád és másokra nézve. Segíti az életed vagy nehezíti...

 

Ezért azt javaslom, ha még nem vagy nyugdíjas, gondoskodj időben időskori éned nyugalmáról, hogy ne kelljen függened az aktuális szabályozásoktól. Ha Te Magad megteremted a biztos anyagi hátteret, mindegy, mit mond éppen akkor a kormány...

 

Nézzük meg együtt, hogyan tudod előre gondolkodva TE felépíteni az időskori anyagi biztonságodat. Elkészítjük közösen pénzügyi céljaid alapján a pénzügyi tervezést, mert ez az alapja mindennek.

 

Tanácsadót választok

 

Hasznos információkat igyekszem adni Neked, de helyetted cselekedni nem tudok. Az a Te dolgod :). Van olyan az ismerőseid között, aki elhanyagolja az öngondoskodást vagy épp ezekre az ismeretekre van szüksége ahhoz, hogy könnyebbé tegye az életét? OSZD MEG vele írásomat! A nyugdíjcélú megtakarításokról itt tudhattok meg többet :)

 

 

 

Maradt még kérdésed? Írd meg a cikk alatti hozzászólásodban vagy küldd el nekem :)

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva)

Vissza

Címkék : nyugdíj melletti munka járulékai, nyugdíjas vállalkozó, nyugdíjas, öngondoskodás, adóváltozások 2019, SZOCHO 2019, SZJA 2019, közérdekű nyugdíjas szövetkezet, nyugdíjcélú megtakarítások

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Ötleteket, hasznos információkat és szempontokat osztok meg Veled, amiket használni tudsz a döntéseidhez, és előnyös helyzetet teremt életed pénzügyi területein. Vezetőként pedig azokat az elveimet találod itt, amik szerint dolgozom és amit szeretnék átadni Neked, ha majd együtt dolgozunk tovább. Az a legfontosabb, hogy együttműködésünk során képessé válhass jó döntéseket hozni és elérni a céljaidat. Pénzügyi intelligenciád fejlesztésével elkerülheted a veszteségeket, megteremtheted az anyagi biztonságot és a kívánt életszínvonalat saját magad, családod és vállalkozásod számára.

Kapcsolódó cikkeink:

 

Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatoságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el, kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

HITELKALKULÁTOR

 

Hitelkalkulátor

 

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

KGFB / CASCO ajánlatot kérek

 

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

CSATLAKOZZ FACEBOOK CSOPORTUNKHOZ!

 
Pénzügyi Navigátor csoport
Facebook-csoport · 179 tag
Csatlakozás a csoporthoz
Ha már unod a nyomulós ügynököket, valódi segítőkre és hiteles információkra van szükséged, csatlakozz hozzánk! A csoport célja, hogy összefogja és segítse azokat, akik tenni akarnak önmagukért és az anyagi függetlenségükért.  Csatlakozz Te is, ha szeretnél tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozni. Szeretettel látunk, ha szívesen beszélgetsz a pénzügyekről, és osztod meg a tapasztalataidat másokkal. A körülmények hibáztatása csak a pénzügyi kultúra legalsó foka, mi annál magasabbra törünk, mert hisszük, hogy lehetőségek és megoldások mindig vannak, csak meg kell találnunk őket és cselekednünk kell..
 

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

"Szia! Szeretnék gratulálni a tegnapi előadásodhoz! Nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek Téged és amit csinálsz és nagyon hàlàs vagyok a sok-sok igazán hasznos online infóért! Bízom abban, hogy nagyon sokat hallunk még! Köszönöm szépen mégegyszer!" (M. Edit, Székesfehérvár)

 

"Remélem Mónika, hogy sokakhoz eljutsz, mielőbb ;) Gratulálok ehhez a nemes hivatáshoz!" (Császár Eszter, Budapest - coach)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

"Mindig naprakész, a legfontosabbat, a részletekben megbújó kockázatokat is ismeri. Ha projekten dolgozik, elnyűhetetlen munkabírása van, kreatív, és sosem hagy cserben!" (Somos András, Budapest - riporter)

 

"Én az internetről, véletlenszerűen (tudjuk, hogy nincsenek véletlenek) kerestem meg Mónit. Már az első E-mail, telefon, majd a személyes találkozás alkalmával éreztem, hogy jó kezekben vagyok. Nagyon türelmesen végighallgatta, hogy mire szeretnék megoldást találni a segítségével. Ez a pozitív, professzionális hozzáállás segített eldönteni, hogy Őt akarom. Olyan jó tanácsokat adott, hogy életem végéig hálás leszek érte! Köszönöm, hogy ott vagy, ha pénzügyekbe gubancolódok, és mindig számíthatok Rád!" (Incze Ida, Budapest)

 

"Köszönöm, hogy helyettem is előre gondolkodsz a pénzügyeimmel kapcsolatban! Mindig napra kész és felkészült vagy és sosem érzem kínosan magam a társaságodban amiatt (sem), hogy én ezekhez a dolgokhoz nem értek, és kedvem sincs túl sokat foglalkozni velük. Ja, és kisgyerek- és családkompatibilitásod is fantasztikus! Nem zavarnak az időnként felhangzó csatakiáltások, berontó gyerekek, mindig kedves és közvetlen tudsz maradni. (Gál Izóra, Dunakeszi - egyetemi adjunktus)

 

"Professzionális és etikus. Mindkettô elengedhetetlen, ha pénzügyekről van szó... a rohanó világban mégis jellemzően: bármikor elérhető, szakmailag topp, minőségi és teljeskörű tájékoztatással fűszerezve minden ami pénzügyi... és a ráadás a humánközpontúság..." (Pécsi Anna, Kartal - szakmai vezető)

 

"Mónika az egyik legetikusabb pénzügyi szakember, akivel valaha együtt dolgoztam. Mindig az ügyfelei igényeit tartotta szem előtt és ezt olyannyira küldetésének érezte, hogy konfliktusokat is fel mert vállalni emiatt. Összeszedett, logikusan gondolkodó és magát folyamatosan képző pénzügyi személyi edzőt ismerhetünk meg benne, akire szívesen bízom rá a pénzügyeimet." (Sólyom László, Budapest - humánerőforrás menedzser)

 

"Csak gratulálni tudok Mónikának! Olyan szakértelemmel, elmagyarázott minden apró részletet, ittam szavait! Olyan figyelmes volt,minden problémámat komolyan vette, és úgy figyelt rám, azonnal felvázolta a lehetőségeket. Azóta is, nap mint nap előttem vannak a megoldások, amelyeket alkalmazok is, míg korábban csak topogtam egy helyben. Mindenkinek csak ajánlani tudom közvetlen barátságát, szakértelmét, tudatos és tapasztalt egyéniségét! Itt a lehetőség, hogy akinek vannak bizonytalanságai a jövővel kapcsolatosan, hogyan tovább....csak forduljon teljes bizalommal Mónikához!..Hajrá!" (Kisné Mike Erzsébet, Budapest - fodrász)

 

"Úgy ragyogsz, mint egy gyémánt. Sokáig igazgasd a sorsunkat és segíts az útvesztőket elkerülni. Sok sikert! Szeretünk" (Dr. Tófalvi. Ágnes, Budapest - fogorvos)

 

"Azért szeretünk veled dolgozni, mert lelkiismeretes vagy ,jó az információáramlás, gyors ügyintézés és a kapcsolat ápolás" (Mendi Lorenzo., Ráckeve - menedzser)

 

"Nekem nagy segítség volt, hogy gyakran  elérhető voltál és nem csak azt a kötelező biztit nézed meg, amivel épp akkor foglalkozunk, hanem a hitelt és mást is. Fel vagy visszahívás,  amikor kellett és valóban meg szeretted volna oldani az esetleges problémákat. A megbízható pörgést és a személyes figyelmet emelném ki. Ja és jó, hogy mobil és rugalmas vagy és nem kell annyit a dolgok után rohangásznom. Ja és jó, hogy magabiztosan átlátsz több területet, ebben segítséget ajánlasz, nem tukmálod."  (Gál Nóra, Budapest - gyógypedagógus-logopédus)

 

Eddigi munkádat nagyra értékelem , mert valóban segítség , hogy összefogod a biztosításainkat. Probléma esetén elérhető vagy. Megmondod ha valamiben buktató van .Soha nem éreztem, hogy eleged van , pedig, nyilván sokszor megterhelő ez a sok intézni való." (Dr. Z. Júlia, Budapest - családorvos)

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

Címkék

Friss Hírek