...

Kukába a kék-sárgával - elektronikus kárbejelentés és kárképviselet

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mára ez lett a legnépszerűbb applikáció - eKárbejelentő

-

 

Csúszik, elbambult, erőszakos? Könnyen megvan a baj, törnek az elemek. Jön a rémálom, papírmunka, ügyintézés, küzdelem a biztosítóval.

 

Ezt a folyamatot könnyíti meg két újdonság. Elindult az új applikáció, mellyel egyszerű, gyors, átlátható és egységes lett a kárbejelentés. A régi, jól ismert "kék-sárga" elektronikus formában. Összeszedtem Neked erről a fontos tudnivalókat és adok hozzá segítségként egy videót is. Emellé kárképviselettel is segítünk Neked, ha szeretnéd.

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Még velem is előfordult, hogy nem volt nálam baleseti bejelentő papír, amikor belém jöttek, pedig szakmabeli vagyok :). Ha Te is jártál már így, ha állítottál már meg autóstársakat, hátha tudnak adni, akkor tudod miről beszélek. Legtöbb esetben nemleges volt a válaszuk nekik is, igaz?

 

Mobil azonban szinte biztosan van Nálad. Töltsd le az e-Kárbejelentő alkalmazást és nincs többé gondod ezzel. Használhatod Android vagy iOS platformon is. Persze a technika ördöge kivédhetetlen, ezért nem baj, ha van Nálad tartalékban egy papíros is :).

 

Letöltöttem én is, hogy teszteljem. Egyszerű, könnyen használható, de talán nem mindenkinek. Ezért készítettem egy kis videót is, ami segítségedre lehet, ha elakadnál. Megtalálod itt, a cikk végén, a FB csoportunkban és a YouTube csatornámon is.

 

Frissítés 2019.09.30.: 

 

Tovább bővült az E-kárbejelentő applikáció: 

 

  • bővült a bejelenthető káresemények köre, és talán a legfontosabb változás, hogy
     
  • most már casco biztosítás terhére rendezett kár is bejelenthető az alkalmazáson keresztül.

 

2019. szeptember végétől a legfontosabb kiegészítések az applikációban:

 

  • Már nemcsak a gépjárművezető kapja meg a kárbejelentést, hanem másnak is el tudja küldeni (tulajdonos, üzembentartó, flottakezelő, egyéb).
     
  • Ha külföldi biztosítású járművel ütközik – tehát nem magyar a károkozó – már azt is be tudja jelenteni.
     
  • Ha a károkozónak nincs biztosítása, azt is be tudja jelenteni.
     
  • Ha rendelkezik CASCO biztosítással, akkor a saját CASCO biztosítóján keresztül is el tudja indítani a kárrendezést, hogy gépjárművét minél hamarabb használhassa.
     
  • Már teherautó- vagy munkagép és vontatmánya károkozását is bejelentheti.
     
  • A járművekkel okozott dologi kárt is bejelentheti (kerítés, híd, oszlop, stb.).

 

 

Kukába a kék-sárgával - elektronikus kárbejelentés és kárképviselet

 

 

Mire érdemes figyelned az e-Kárbejelentés során?

 

 

  • KGFB kár bejelentésére használható jelenleg, CASCO nem. 2019. szeptembertől már CASCO is...
     
  • Küldhetitek külön-külön készülékről is (ez esetben össze kell őket párosítanotok) vagy egy készülékről is mindketten.
     
  • Max. 2 db gépkocsit tudsz rögzíteni benne, többes balesetnél párosával lehet megtenni a további bejelentéseket.
     
  • Csak akkor tudod használni, ha ismert mindkét jármű rendszáma (ha nem, akkor rendőrségi feljelentés + MABISZ oldalon történő bejelentés).
     
  • Ha hibás adatot adtál meg véletlenül, akkor vagy újból kitöltitek és bekülditek, vagy a biztosítónál kell módosítanod. A lezárt, beküldött bejelntő adatain már nem tudsz változtatni.
     
  • Ha 72 órán belül nem kaptok visszajelzést a biztosítótól, akkor ezt azonnal jelezd nekik a készülékeden elmentett bejelentés hagyományos módon történő elküldésével. Aláírás után a rendszer e-mailben elküldi Neked a kitöltött bejelentőt.
     
  • Ha már kaptál QR kódot a biztosítódtól, akkor ennek beolvasásával rögzítheted az adataidat. Ha nem, vagy csak nem tudod, hogyan kell beolvasni, akkor manuálisan is begépelheted.

 

Kipróbáltam, tetszik :). Igaz, a helyszínrajz elkészítése okozott némi fejtörést elsőre, de végül jól megoldható, miután rájöttem, hogyan kell. A kitöltésen kalauzollak végig videómban...

 

 

Kukába a kék-sárgával - elektronikus kárbejelentés és kárképviselet

 

 

Mi az a kárképviselet?

 

 

Az e-Kárbejelentés miatt lelkesedésed könnyen alább hagyhat, ha belegondolsz, mi történik utána. Kezdődik a balhé a biztosítókkal. Mit fizetnek ki, mennyit, mire, mennyit kell velük harcolni ezért?

 

Sajnos ezzel gyakran szembesülsz, amikor károd van - akár kötelezőről, akár CASCOról, akár lakásbiztosításról, akár vállalkozói vagyonbiztosításról van szó. Jól gondolom?

 

  • Jártál már úgy, hogy a felét sem fedezte a helyreállítási költségnek az, amit a biztosító kártérítési összegként felkínált?
     
  • Érezted már azt, hogy valószínűleg kínaiul beszélsz, mert az ügyintéző nem érti a szavaidat?
     
  • Dühöngtél már azon, hogy bizonyos káraidat egyszerűen nem akarják megtéríteni? 

 

Ráadásul laikusként kárszakértőkkel harcolni, és törvényi hivatkozásokkal, paragrafusokkal szemben érvelni sokszor esélytelen. Van amikor eredményes vagy ebben, de mennyi időt és energiát pazaroltál e küzdelemre? Ezt másra (szeretteidre, munkádra, hobbidra) is fordíthattad volna! Nem beszélve az idegeskedés és a stressz ártalmairól, a plusz költségekről...

 

Erre kínálunk most megoldást Neked az UFS HELP szolgáltatásával (promóciós kód 19588).

 

Ugyanis, ha már van biztosításod, márpedig azért kötötted, hogy segítsen a bajban, akkor jogos elvárásod, hogy a károd megtérüljön. Valószínűleg azonban Te sem vagy biztosítási szakember, pláne nem kárszakértő.

 

Talán igazából nem is tudod pontosan, hogy mit tegyél, amikor történik valami.

 

 

Kukába a kék-sárgával - elektronikus kárbejelentés és kárképviselet

HELP szolgáltatás - kárképviselet, kárügyintézés - akkor is segítünk, ha bajban vagy

 

 

Erről egy kedves történet jut eszembe. Régi ügyfelem felesége hívott fel egyik vasárnap este. Meglepődtem, mert tőle szokatlan időpont volt. Azt kérdezte hadarva és idegesen, hova kell bejelenteni, ha összetört a zuhanykabin ajtaja.

 

Megkérdeztem, mi történt, hiszen a kárbejelentés szempontjából fontos. Azt mondta, nem tudja, minden csupa vér, mindenhol üvegszilánkok, a férje ott ül a sarokban és csupa vér...

 

Sokkot kapott és hirtelen fogalma sem volt mit csináljon. Mivel jó a kapcsolatunk, én voltam az első, aki eszébe jutott, hogy segíthet neki :).

 

A történet happy end lett, semmi komoly baj nem történt, de jól példázza, hogy, abban az adott szituációban, nem biztos, hogy tudod, mit kell tenned.

 

Viszont a kárbejelentésen múlik sok minden - hogyan fogalmazol, figyelsz-e minden részletre. Utána pedig jön a kárszakértő, eldönti, hogy fizetnek-e, mire és mennyit...

 

  • Mennyit ér meg Neked egy saját kárszakértő? Aki megadja a szükséges információkat és eljár annak érdekében, hogy a Téged megillető szolgáltatást kapd a biztosítótól?
     
  • Segítene, ha valaki végigvinné Helyetted az egész kárügyet úgy képviselve a TE érdekeidet, mintha Te magad lennél?
     
  • Jó lenne valaki, aki sorban állás, stressz, papírmunka nélkül, non stop, a hét minden napján készen áll, hogy harcoljon Érted?

 

A non-stop elérhető kárképviseleti szolgáltatás keretében saját kárszakértőt küldünk Neked, aki a Te érdekeidet képviseli, aki eljár Helyetted a teljes kárrendezési folyamat alatt és erről rendszeresen tájékoztat is. Segítségével elkerülheted a kárbejelentés csapdáit is.

 

Milyen típusú biztosításokra veheted igénybe a kárképviseletet?

 

  • gépjármű biztosítások (egyéni, céges és flotta is) - KGFB, CASCO
  • vagyon biztosítások (lakás, társasház, vállalkozói, mezőgazdasági)
  • általános felelősségbiztosítások
  • balesetbiztosítások (munkahelyi is)
  • betegségbiztosítások (foglalkozási megbetegedések is)

 

Tehát, mennyit ér ez meg Neked? 8,- Ft naponta? Igen, ennyi.

 

Az éves díja 2.900 Ft / év / szerződés - de akár ingyen is! Érdekel, hogyan? Elmondjuk Neked. Kattints és kérj visszahívást!

 

Szeretném a HELP kárképviseletet!

 

Egyszerű, gyors és TÉGED szolgál. Gyakran éri az a vád a tanácsadókat, hogy csak akkor jön, ha kötni akar. Nos, mi eddig is másképp dolgoztunk és valós segítséget, ötleteket, szempontokat kaptál. Most itt az újabb bizonyíték. Ott vagyunk és segítünk akkor is, ha bajban vagy.

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (utoljára frissítve 2019.09.30.))

 

Vissza

Címkék : UFS HELP szolgáltatás, kárképviselet, kárügyintézés, KGFB, CASCO, lakásbiztosítás, vállalkozói vagyonbiztosítás, balesetbiztosítás, betegségbiztosítás, e-kárbejelentő, elektronikus kárbejelentés, eKár, felelősségbiztosítás, saját kárszakértő, csapdák elkerülése, kárbejelentés, HELP kárképviselet

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek