...

A Te Sorsod is előre meg van írva? - determinált pénzügyek

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Visszatérés a halálból - 4. "másod-születésnapom"

 

 

Vajon tényleg előre meg van írva az életünk a Sors nagykönyvében? Miért van az, hogy van, aki belehal, van aki visszatér? Mi alakítjuk az életünket, vagy a körülmények, a láthatatlan erők, az élni akarás?

 

Talán furcsa ez a bevezető egy pénzügyi szakértőtől, de ez ma egy rendhagyó cikk lesz, melyben kicsit szabadjára engedtem az érzelmeimet. Máris elárulom, miért:.

 

Mint rendszeres olvasóm, már tudod, hogy volt egy infarktusom, amit az orvosom szerint esélyem sem volt túl élni, mégis itt vagyok. Visszahoztak, többször is. Ennek ma 4 éve. 2014-ben számomra megállt az idő. Átéltem, milyen az, amikor azonnal húznak egy vonalat, és nincs tovább. Előzmények, felismerhető jelek és felkészülési idő nélkül...

 

Szinte kivétel nélkül mindenki megkérdezi, mit láttam. Tudod mit? Már nem ez a fontos, hanem az, hogy mi van utána. Az a lényeg, mi történik, miután újra talpra állsz.

 

Ezért azóta, ezen a napon minden évben számot vetek azzal, mi az, amin képes voltam változtatni, hogy többé ez ne következzen be, és mi az, amit még tennem kell.

 

2017-ben arról írtam, hogy gyakran esünk bele abba a hibába, hogy "majd megcsinálom, majd átgondolom". Pedig, csak hiszed, hogy van időd! Először ezen változtattam. Ma már úgy élek, hogy minden nap ajándék.

 

Amikor az üzleti beszélgetéseken azt mondom a kockázati biztosításokkal kapcsolatban, hogy MOST, ebben a pillanatban húzz egy vonalat, és nézd meg, mit hagynál itt, akkor ezt nem viccből mondom, és nem a drámai hatás kedvéért. Még csak nem is sales fogásként.

 

Pontosan ezt tapasztalhattam meg.

 

Bekövetkezik. Érzed, hogy baj van. Sőt, nagyon nagy baj van. Érzed, hogy még annyi mindent kéne tenned, még annyi mindent el kéne rendezned. Tudod, hogy még annyi mindent el kéne mondanod. Nem, ez lehetetlen. Veled ilyen nem történhet! De már nincs időd, csak pár perc, filmszakadás...

 

Mi futott át az agyamon először az intenzíven magamhoz térve? Mik azok, amiket Neked is érdemes most átgondolnod? Olvasd el az Élet és halál - vajon Neked is szerencséd lesz? című cikkemben!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Ebben az évben azon gondolkodtam el, hogy mi változott azóta, és vajon mennyiben vagyok én az életemben a változások motorja.

 

 

A Te Sorsod is előre meg van írva? - determinált pénzügyek

Pénzügyi attitűdöd, pénzügyi szokásaid és pénzügyi tudatosságod határozza meg pénzügyi eredményeidet, nem a körülmények...

 

 

Vannak kiemelkedő tudású emberek, akikben fantasztikus lehetőség lakozik. Közülük néhányan sikeresek és boldogok. Mások küzdenek, mert átmeneti sikereken kívül nem igazán tudnak érvényesülni. Pedig tudják, érzik, hogy többre hivatottak.

 

Hasonló körülmények, hasonló adottságok, mégis teljesen más az irány. Mi az oka ennek? Hol a hiba?

 

Meggyőződésem, hogy saját életünk kovácsa saját magunk vagyunk. A hozzáállásunk, az önmagunkba vetett hitünk, a fejlődésre való igényünk, a tudatosságunk, az elfogadás képessége az, ami meghatározza, hova juthatunk el.

 

Sajnos gyakran tapasztalom, hogy elbújik valaki az önsajnálat és a hibáztatás bástyája mögé. Én is beleestem korábban ebbe a hibába...

 

Könnyebb nyalogatni a sebeinket - főleg, ha még akad, aki simogatja hozzá a buksinkat és erősíti is ezt. Könnyebb hibáztatni a ..... főnököt, kormányt, partnert, bárkit, meg a Sorsot és a balszerencsét. Pedig ez semmi más, mint felelősséghárítás!

 

Mi a nehezebb út? Felállni és újra kezdeni. Tanulni, fejlődni, és menni előre akkor is, ha senki nem támogat, sőt.

 

 

Sokkal nehezebb hinni magadban, hogy képes vagy rá, és tenni, mint önigazolásképp megmagyarázni, hogy miért nem lehet

 

 

Hogyan kapcsolódik ez most a pénzügyeidhez?

 

A pénzzel kapcsolatos attitűdünk már korai gyermekkorunkban elkezd kialakulni. Ahogy felnőttként bánunk a pénzzel, ahogy gondolkodunk a pénzről, ahogy viszonyulunk a szegénységhez és a gazdagsághoz, azt mind otthonról hozzuk.

 

Vagy azért, mert pont úgy csinálod Te is, ahogy a szüleid, vagy azért, mert pont az ellenkezőjét teszed. Attól függ, mit láttál tőlük (és NEM attól, hogy mit mondtak) és hogyan neveltek (pl. mennyire önállóságra, mennyire döntésképesre).

 

Miért olyan fontos ez? Mert meghatározza azt, mit érsz el. Napi küzdelem lesz az életed, vagy eléred az anyagi függetlenséget? 

 

Persze bejátszhat egy csomó "véletlen" is. Ezekkel most nem foglalkozom. Lehetsz jókor jó helyen, nyerhetsz a lottón (mégis a pénznyertesek nagy része visszasüllyed), és még sorolhatnám. De ezekért is tettél valamit korábban...

 

 

Szülők és kortársak szerepe a pénzügyi szocializációban

 

 

2013-ban jelent meg egy tanulmány a Pénzügyi Szemlében ezzel kapcsolatban. Ennek kapcsán egy kutatásra hivatkozva 4 fő területre bontják a pénzügyi szocializációt a gyerekeknél: zsebpénz, "fizetett" házimunka, munkavállalás és a szülői tanács, támogatás.

 

 

A Te Sorsod is előre meg van írva? - determinált pénzügyek

A szülői minta, a családi pénzügyi szokások és kommunikáció meghatározóak gyermeked későbbi hozzáállását illetően

 

 

A szocializáció a Wikipédia szerint az az interakciós folyamat, amelynek révén a személy viselkedése úgy módosul, hogy megfeleljen a csoport tagjai által vele szemben támasztott elvárásoknak. Ennek egyik legmeghatározóbb alapeleme a család

 

Ebbe pedig beletartozik az is, hogy a gyermek kap-e és mennyi zsebpénzt, vagy nem kap. Milyenek az elvárások, mennyire van jelen az engedékenység, milyen magatartásmintákat lát, és milyen a családban a kommunikáció a pénzről.

 

Ismersz olyat, aki mindent megkapott, ezért semminek nincs értéke számára? Vagy azért kapta meg, mert a gazdag szülők úgy gondolták, ez jár. Vagy azért, mert a szülök, a nekik nincs / nem volt alapon, a gyereket elhalmozzák (akár erőn felül) mindennel.

 

Hallottál már olyat, aki szerint a gazdagok mind csalók? Mit jelent Számodra a gazdagság? Hogyan értékeled a saját életedet? 

 

Ezért írtam korábban, hogy a pénzzel kapcsolatos attitűdünk otthon alakul ki, és többnyire nem tudatos.

 

Pénzügyi tudatosságról akkor beszélhetünk, ha Te magad kialakítod, akár felülírva a hozott mintát. Vagyis a megszerzett pénzügyi tudás és tapasztalatok alapján megérted az alapvető pénzügyi folyamatokat, és mindezt képes vagy tudatosan alkalmazni is.

 

Az MNB is végzett felmérést már 2006-ban a lakosság pénzügyi kultúrájáról a 15-17 ill. a 18-30 éves korosztály körében. Ennél azonban érdekesebb és aktuálisabb a Gránitbank 2017-es tanulmánya ugyanerről. Izgalmas összefüggésekre mutatnak rá. Fusd át őket, érdemes!

 

Mindkettő azt fejti ki, hogy a középiskolások több, mint fele otthonról szerzi meg pénzügyi ismereteit. Egyrészt azzal, amit lát, másrészt a válaszokból, amit a Neked feltett kérdéseire kap. 

 

Már gyermekkorban is hozol pénzügyi döntéseket, hiszen a zsebpénzedet vagy elköltöd, vagy félreteszel belőle.

 

Egy amerikai kutatásban pedig kimutatták, hogy a pazarlásra hajlamos gyerekek akkor is inkább megvásárolnak valamit a pénzükön, ha az a dolog nem is vonzotta őket, mintsem eltegyék a pénzt egy későbbi célra. Ez pedig a költéssel vagy spórolással kapcsolatos érzelmi beállítottság függvénye.

 

A fiatalok felnőttek esetében még nagyobb jelentősége van annak, hogy megértsék, mit látnak otthon - például: van-e a családnak hitele, be tudjátok-e osztani a jövedelmeteket, van-e megtakarításotok, milyen terhet jelent a zsebpénz a családi költségvetésnek, milyen a munkajövedelem és a befektetések aránya, mi lenne, ha munkanélkülivé válnátok vagy egy betegség miatt kiesne a jövedelem egy része, mit jelent az öngondoskodás számotokra.

 

Térjünk vissza a bevezetőmhöz: Valóban előre meghatározott, hogyan élsz és mi történik? Azt gondolom, hogy ezen a területen nem. Mit tehetsz TE?

 

 

Pénzügyi célok, költségvetés, tudatos pénzügyi tervezés

 

 

Tudod, többnyire miért nem érnek semmit a "7 módszer a gazdagságra" típusú könyvek, tanfolyamok és cikkek? Mert nem veszik figyelembe a hozott tudatalattidat. Ezen kívül a sokszor valóban kiváló ötletek és tanácsok, az így megosztott tapasztalatok és megoldások, csakis akkor érnek valamit, ha meg is csinálod, amire tanítanak...

 

Újjászületésem óta rengeteg dolgon változtattam, de elsősorban a hozzáállásomon. Tudatosan írom felül lépésről lépésre a hozott mintát. Tudatosan változtatom meg a szokásaimat.

 

Egyszerű, de értelmiségi családba születtem, mely később értelmiségi + vállalkozó ("maszek") lett. Abban nőttem fel, hogy tanuljak és boldogulok. Arra tanítottak, hogy mindenért meg kell keményen dolgozni. 

 

Csakhogy ez ma már nem teljesen igaz...

 

Emellett a "maszek" világgal olyasmik is beléptek az életembe, amiket gyerekként szívesen kihagytam volna: nagyzoló családi haverok, alkohol, időhiány, és sok más. Nem értettem, mi történik, nem értettem, miért nincs idő rám, nem értettem, miért idegesek, nem értettem, miért kell sok pénz. Megutáltam a pénzt...

 

Aztán felnőttem, és én is elkövettem ezekből a hibákból néhányat (dorbézolást és italt kivéve :)). Időhiány, hajtás, szélmalom harc a létért. Hoztam rossz döntéseket is - és egyszer csak megállt az időkerék.

 

Mindaz, ami volt, egy perc alatt semmivé lett.

 

Azóta másképp élek, és rájöttem, hogy így van jól. 

 

Azzal, hogy megváltoztam, megváltozott a világ is körülöttem. Folyamatosan tanulok és fejlődök. Megértettem, hogy ÉN magam vagyok az, aki elsődlegesen formálom az életem

 

Akkor is, ha hibázok - mert tanulok belőle. Akkor is, ha bántanak, lehúznak, akadályoznak - mert vagy képes vagyok megoldást találni, vagy elengedem és továbblépek. Nem hibáztatok, nem hárítom a felelősséget másokra...

 

Még nem haladok elég gyorsan, mert a legnehezebb feladat leküzdenem a pénzzel kapcsolatban belém ívódott gyerekkori traumát, ami tudat alatt gátol, de már ebben is nagyokat léptem előre. Furcsa, ugye? Pont tőlem. Igen. Nemcsak tanítok, tanulok is...

 

Ez ritkán megy egyedül. Nekem is vannak segítőim - család, barátok, ellenségek (bizony, sokat tanulhatsz tőlük is), coach barát, és van egy mentorom is, akinek nagyon sokat köszönhetek. Bevallom, nincs könnyű dolguk, mert elég önfejű vagyok. De úgy tűnik, jól választottam, mert sikeresen visszalöknek, ha letérnék a változás útjáról...

 

Sokan nem szeretnek azért, mert ez a válaszom a kifogásaikra. Talán Te sem. Aki viszont érti, miről is beszélek, milyen úton mentem végig, bizalommal fordul hozzám, és fantasztikusan jól tudunk együttműködni. Hiszem, hogy Te is ilyen vagy, hogy Te is érted...

 

Miért fontos mindez Neked?

 

Mert csakis rajtad áll, hogyan boldogulsz!

 

 

A Te Sorsod is előre meg van írva? - determinált pénzügyek

Pontosan meghatározott, nem túl könnyen elérhető cél, tudatos pénzügyi tervezés és cselekvés kell

 

 

Amikor elmondom a lehetőségeidet, mi mindent tehetsz, hogy jobb helyzetbe kerülj, akkor a saját, megélt, személyes tapasztalatomat mondom el, mert tudom, hogy meg lehet csinálni. Fel lehet jönni a béka feneke alól, ki lehet mászni az adósság csapdából, az 500 Ft-os gondokból. Én is megcsináltam!

 

Milyen válaszokat kapok gyakran ilyenkor? "Hát igen, de...;" Ez így nem megoldható, mert..."; Kizárt, hogy ez működjön..."; "Én erre nem vagyok alkalmas..."; "Mindegy mit csinálok, úgysem jutok előrébb...".

 

Oké. Ez mind csak kifogás. Igenis lehet másképp!

 

Meg akarod változtatni az életed vagy sem? Ki akarsz mászni abból, amiben vagy vagy sem? Igen? Akkor tegyél érte! Azt keresd, hogyan lehet megcsinálni, ne azt sorold, hogyan nem!

 

Ugyanez igaz abban az esetben is, amikor egyébként rendezett anyagi körülmények között szeretnél elérni valami pénzügyi célt.

 

Ezeken a beszélgetéseken is vannak tipikus válaszok: "Nincs időm erre..."; "Nem bízok senkiben, otthon tartom inkább a pénzt..."; "A neten minden válasz fenn van..."; "5% hozam nem éri meg a tortúrát..."; "Én ehhez nem értek..."; "A biztosítók / bankok / ügynökök úgyis csak a saját hasznukat nézik..."

 

Oké. Ugye érzed, hogy ezek is csak kifogások?

 

Meg akarod valósítani azokat a fontos céljaidat, amikhez pénz kell? El akarod érni az álmaidat, de ezekhez is pénz kell? Biztonságban akarod tudni a családod? Nyugodtan, jó anyagi körülmények között akarsz élni? Anyagi biztonságban szeretnél lenni idős korodban is, hogy élvezhesd az időt az unokáiddal?

 

  • Ülj le, és határozd meg PONTOSAN a céljaidat!
     
  • Gondold végig, hogyan érheted el őket! - mi szükséges hozzá, mennyi pénz, milyen lépések, milyen változások?
     
  • Készítsd el a saját pénzügyi tervedet! - mekkora bevétel kell a megvalósításhoz, és hogyan érheted el (plusz munka, passzív jövedelem, munkahelyváltás, képzés, kiadáscsökkentés)?
     
  • Határozd meg a lépéseket, és tartsd is be őket! - kezdj el cselekedni, apróbb lépésekben, részcélok kitűzésével!
     
  • Meghatározott időközönként ellenőrizd, mit végeztél! - pótolj, korrigálj, vagy tervezd újra, ha kell, de tartsd magad a fő célhoz!

 

Egyedül oltári nehéz, csak Magadban bízol. Értem. Mégis azt javaslom, keress segítőt.

 

Olyat, aki ért hozzá. Egy jó pénzügyi tanácsadót. Olyat, akiben megbízhatsz. Olyat, aki valóban segít. Ráadásul ez nem csak a pénzre igaz, hanem az életed minden területére, ahol változást szeretnél...

 

Ahhoz, hogy tudatosan hozhass helyes pénzügyi döntéseket, szükséged van pénzügyi tudásra, a pénzügyi folyamatok megértésére, ezek alkalmazási képességére. Mindezt megtanulhatod saját magad és a saját károdon, ha nincsenek gazdasági előtanulmányaid, vagy megtanulhatod folyamatában, egy pénzügyi szakértő szakmai és emberi támogatása mellett.

 

Ha pedig már rendelkezel kevesebb vagy akár magas szintű pénzügyi tudással, akkor is jól jöhet egy hozzáértő kívülálló. Egyrészt más szemszögből is láttatja Veled a dolgokat, másrészt időt takarít meg Neked azzal, hogy átvesz bizonyos feladatokat, mialatt Te azt az időt a szeretteiddel töltheted, fejlesztheted a vállalkozásod, vagy élvezheted a hobbidat, az utazásokat, bármit. 

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Bízom benne, hogy mindaz, amit én átgondoltam a "másod-szülinapomon", Benned is elindított néhány hasznos gondolatot. Igazán boldoggá tenne, ha ezeket megosztanád velem!

 

Ha pedig szívesen olvasnád rendszeresen az értékes információkat és alkalmazható ötleteket, akkor kérd most a Heti PénzTippet és KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva)

 

 

 

További kapcsolódó cikkeim:

 

Ne mondd, hogy igen, ha valami kell!

 

Tudatos vagy felelőtlen? – a fiatalok és a pénz

 

Hogyan alapozhatod meg gyermeked anyagi jóllétét? - PénzÜgyesek 2. rész

 

Csinálj milliomost gyermekedből már kezdésre!

 

Felneveltem, oldja meg! - sokan mondják. Gyermek megtakarításokról apró betűk nélkül

Vissza

Címkék : fiatalok és a pénzügyek, gyermeked pénzügyei, gyermek életkezdése, pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, pénzügyi nevelés, pénzügyi kultúra, pénzügyi célok, tudatos pénzügyi döntés, pénzügyi intelligencia, pénzügyi tanácsadó, anyagi biztonság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek