...

Gazdag vagy szegény - Tiéd a választás

Kategória: Nyugdíj | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Te melyik leszel? - gazdag nyugdíjas, szegény nyugdíjas

 

 

Tudom, már a csapból is az folyik, hogy öngondoskodás, meg nem lesz nyugdíjunk, meg hasonlók!

 

NE, ne hagyj itt! Olvass tovább!

 

Sokan úgy gondolják, hogy nem lesznek nyugdíjasok, mert halálukig dolgozni fognak. Te mit gondolsz erről? Te is beletörődsz ebbe, mint megváltoztathatatlan ténybe?

 

A megszokottól eltérő nézőpontból közelítem meg cikksorozatomban ezt a kérdést.

 

 

Gazdag vagy szegény - Tiéd a választás

 

 

3 részes írásomban elmondom neked, mik is az okai a kialakult nyugdíjhelyzetnek.

 

Megmutatom, miért is olyan fontos, hogy tegyél valamit saját magadért ahelyett, hogy homokba dugod a fejed, mert úgyis lesz majd valahogy. Rosszabb esetben elfogadod, hogy esélyed sincs normális nyugdíjas életre...

 

Véleményem szerint 2 oka van annak, hogy ez ma kis országunkban is és a jó öreg Európában is ekkora gondot jelent. Ezeket elolvashatod a cikkeimben s máris érteni fogod, miért is szedtem elő az etikus életbiztosítás egyenes következményeként ezt a témát.

 

Részletesen elmagyarázom, hogyan érdemes átgondolnod mindezt, mielőtt döntesz saját magad és a szeretteid sorsáról.

 

 

Miért is szükséges a tudatos pénzügyi tervezés és az öngondoskodás?

 

 

Az első ok, a politikát kizárva, a népesség összetételében, vagyis az öregedő társadalom problémájában rejlik. Ha végigolvasod, egyértelművé válik, hogy mekkora nagy a baj. Megérted, hogyan csökken a járulék fizetők száma és miért, ill. hogyan növekszik a 65 év felettiek száma és miért. 

 

Az is egyértelművé válik majd Számodra, miért került bele az Alaptörvénybe (korábban Alkotmány) a kötelező szülőtartás. Jó, ha tudod, hogy, ha pl. idős korodban otthonba kerülsz és nem elég a nyugdíjad az ellátásodra, az ellátó intézmény beleegyezésed nélkül is beperelheti a gyerekeidet a tartásdíjért!

 

A második ok pedig, amiért mindez kiemelkedően fontos, az a szemléletmód, amivel elérheted az anyagi függetlenséget.

 

Mit értek ezalatt? Röviden azt, hogy a hosszútávú pénzügyi céljaidon és a pénzügyi intelligenciádon múlik. A tudatos pénzügyi döntésekkel kapcsolatos gondolataimat a cikkben elmondom...

 

Végül pedig megmutatom, milyen szempontok alapján válaszd ki, mi a számodra a legmegfelelőbb.

 

A lényeg, hogy tegyél valamit és ne várj arra, hogy majd csak lesz valahogy! Keresd meg a megadott paraméterek alapján a legjobb nyugdíjmegtakarítást magadnak és teremtsd meg az időskori anyagi biztonságodat!

 

Kíváncsian várom a véleményedet! Te mit választasz? Hogyan éled majd meg pihenő éveidet és mit teszel ennek érdekében?

 

Azok közé tartozol, akik megadják magukat a sorsnak vagy azok közé, akik pontosan tudják, hogy tenniük kell valamit és meg is teszik, amit lehet? Írd meg nekem itt a cikk alatt hozzászólásodban :)

 

Több lehetőséged is van arra, hogy gondoskodj saját nyugalmadról és anyagi biztonságodról. Ezek közül csak egy, a nyugdíjbiztosítás, elmondom a többit is a cikkben. Amennyiben ez előbbi érdekel elsősorban, akkor KATTINTS!

 

   Szeretnék többet tudni a nyugdíjbiztosításokról  

 

Ha MOST nem teszel semmit, akkor a gyerekeid nyakába varrod magad, akkor is, ha nem ez a szándékod! VALÓBAN ezt akarod???

 

 

Gazdag vagy szegény - Tiéd a választás

 

 

Írd meg a véleményedet a cikkek alatt vagy a Facebook oldalamon!

 

Amennyiben nem szeretnél lemaradni a folytatásról sem, akkor iratkozz fel hírlevelemre! Ha pedig kérdésed van, elküldheted nekem itt az oldalon vagy hívj a 06 30 565 5402 telefonszámon!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jó olvasást! :)

 

1.rész - Miből élsz majd meg, ha leteszed a lantot? - avagy hogyan gondolkodnak mások

2.rész - Te beletörődsz ebbe? - döntsd el Te, mi lesz veled nyugdíjasként

3.rész - Te mit választasz? - gondoskodj nyugdíjas önmagadról logikusan

 

Ha szeretnél többet tudni, szánj rá 1 órát az életedből most a jövődre, beszélgessünk! Eredményeképp megkapod a válaszokat a kérdéseidre és azokat az információkat is, amik alapján el tudod dönteni, mire van szükséged és hogyan tovább.

 

Tanácsadót választok

 

Ha szívesebben bogarásznál előbb inkább az információk között, új weboldalam Nyugdíjmegtakarítások menüpontjában megtalálod mind a három nyugdíjcélú előtakarékosság részletes jellemzőit. 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika (2017.01.22.))

 

 

 

Lépj tovább és tegyél valamit a jövődért! 

Kitöltöm a kérdőívet

Vissza

Címkék : pénzügyi tudatosság, pénzügyek, nyugdíj, öngondoskodás, öregedő társadalom, nyugdíjbiztosítás, pénzügyi intelligencia, pénzügyi célok, pénzügyek okosan, PQ személyi edző, legjobb nyugdíjmegoldás, kötelező szülőtartás, pénzügyi tervezés, anyagi biztonság, okos pénzügyek, tudatos pénzügyek, tudatos pénzügyi döntés, nyugdíjcélú megtakarítások, nyugdíj előtakarékosság, nyugdíjmegtakarítás, pénzügyi tanácsadás, nyugdijbiztositas, független pénzügyi tanácsadó, nyugdíjtervezés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek