...

Hogyan dönts, ha megkeresnek azzal:

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Etikus életbiztosítás 1. – Miért olyan nagy a csönd?

 

 

2017. január 1-től életbe lépett az MNB ajánlás alapján a megtakarításos  életbiztosítások etikus szabályozása.

 

2016-ban rengeteg cikk jelent meg ezzel kapcsolatban. Ezek mind arról írtak, hogy itt a vége a befektetési egységhez kötött életbiztosításoknak és a „lehúzós” ügynököknek.

 

 

Hogyan dönts, ha megkeresnek azzal:

 
 
Néhány példa a cikkek címeiből:
 

Vigyázz! Nagyot bukhatsz, ha most sóznak rád egy életbiztosítást

Életbiztosítás: vége az ügyfelek lenyúlásának - Előbb-utóbb minden ...

Vége a lehúzásnak: befenyítik az ügynököket Matolcsyék | MABIASZ ...

Leszámol az aranyárban mért életbiztosításokkal az ... - Privátbankár.hu

 

Sokáig folytathatnám még a felsorolást…

 

Azonban most nagy a csend. Nem találtam olyan cikket, amely most, néhány nappal az életbe lépése után, foglalkozna ezzel a nagyon is fontos témakörrel.

 

 

Mi az igazság? Mi az az „etikus koncepció”? Most, mikor életbe lépett, miért nem beszél már róla senki?

 

 

Ez az új szabályozás leegyszerűsítve a gyakorlatban annyit jelent, hogy megszűnt az eddig értékesített unit linked termékek nagy része, és teljesen újak jelentek meg. Igaz ez a szabadon felhasználható UL életbiztosításokra, és a nyugdíjbiztosításokra is.

 

Ennek következtében azonban jelentősen szűkült a termékpaletta. A konkrét változásokat az Ismerd meg mitől etikus az etikus életbiztosítás

 

 

Mire kell figyelnie azoknak, akiknek van már meglevő megtakarításuk? Mit tegyenek és mit ne tegyenek?

 

 

A szabályozás valóban segít abban, hogy ne kelljen közgazdásznak lenni egy-egy unit linked életbiztosítási szerződés megkötéséhez, ha valaki érteni is szeretné, mit ír alá.

 

Azonban azt gondolom, hogy az egyéb gondokat csak hosszútávon oldja meg. Mit értek ezalatt?

 

Nagyon sokan vagyunk ebben a szakmában, akik felkészülten és lelkiismeretesen dolgozunk. Az ügyfeleink érdekét nézzük és minden segítséget megkapnak tőlünk ahhoz, hogy átgondolt és megalapozott pénzügyi döntéseket hozzanak.

 

De mint minden szakmában, nálunk is vannak „üstökösök”, ahogy én nevezem őket.

 

 

Hogyan dönts, ha megkeresnek azzal:
 

 

 

Feltűnnek, keresnek egy csomó pénzt azzal, hogy kihasználják az ügyfelek pénzügyi és matematikai hiányosságait.

 

Kihasználják azt, hogy az emberek nagy része nem szán elegendő időt az információk teljeskörű megismerésére és megértésére. Visszaélnek a kommunikációs technikákkal és hamis bizalmat ébresztenek.

 

Aztán eltűnnek, az ügyfél pedig ott marad egy olyan szerződéssel, amire nincs is szüksége vagy amivel veszteséget okoz magának.

 

Persze az etikus koncepció idővel ezt is megoldja. Nem azért, mert egyébként nem etikus most a szakma, hanem azért, mert idővel ezeknek a „tanácsadóknak” nem terem babér.

 

 

Miért kövesd végig az ezzel kapcsolatos cikkeimet?

 

 

Azért írom meg ezt a cikksorozatot, hogy segítsek minél tudatosabbá válni a pénzügyi döntésekkel kapcsolatban, hiszen ez jelenti a pénzügyi intelligenciát.

 

A végére kiderül, hogy mitől lettek jobbak és mitől kevésbé jobbak az etikus biztosítások. Mit gondolj és tegyél, ha most nem rég kötöttél ilyen megtakarítást és esetleg elbizonytalanodtál.

 

Úgy érzed lehúznak? Szeretnéd elkerülni a csapdákat? Azt is elmondom majd, hogy hol van a csapda. Elmondom, miért van még egy darabig esélyük az „üstökösöknek” és mikor etikus egy tanácsadó. Megmutatom, hogyan lehet elkerülni a veszteséget és mire kell odafigyelni, ha megkeres egy tanácsadó azzal, hogy tudok jobbat

 

Amennyiben úgy érzed, tudok segíteni Neked ebben, töltsd ki kérdőívemet és hamarosan felveszem veled a kapcsolatot! Mielőtt felmondanád a már meglevő unit linked életbiztosításodat vagy nyugdíjbiztosításodat, nézzük át, mit veszítesz ezzel.

 

Mielőtt pedig megkötnél egy újabb unit linked életbiztosítást vagy egy nyugdíjbiztosítást, átbeszéljük, melyik nyugdíjcélú megtakarítással jársz a legjobban, és veled közösen megkeressük azt, amelyik leginkább alkalmas eszköz a célod elérésére: 

 

Kitöltöm a kérdőívet

 

 

Visszavárlak holnap!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Iratkozz fel hírlevelemre és azonnal értesülsz a folytatásról!

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett saját tartalom. Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika (2017. január))

 

Vissza

Címkék : etikus életbiztosítás, lehúznak, UL, befektetési egységhez kötött, csapdák elkerülése, tanácsadás, pénzügyek, etikus tanácsadó, megtakaritas, unit linked életbiztosítás, pénzügyi tanácsadás, független pénzügyi tanácsadó, befektetési életbiztosítás, nyugdíjbiztosítás, apró betűk nélkül

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek