...

Megtérülő figyelem, ami megkíméli cégedet a veszteségtől

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

A vállalkozók nagy része még mindig azt hiszi, hogy nem fontos tenniük ez ügyben - 1.rész

 

 

Korábban, amíg a 2 üzletem megvolt, eleinte én is sokat küzdöttem munkaerő problémákkal.

 

Hogyan találjam meg azt az eladót, aki szívvel-lélekkel dolgozik, akitől azt kapják a vevők, amit én személyesen tudnék nyújtani, sőt többet? Hogyan találjam meg azt, akivel közösen dolgozunk a forgalom emelésén? Hogyan tudom itt tartani? Hogyan érjem el, hogy akkor is maradjon és velem együtt küzdjön, amikor rosszabbul megy?

 

Aztán úgy döntöttem, hogy emberileg is a legjobbat nyújtom. Elértem, hogy "kisbolt" ellenére évekig dolgozott nálam egy-egy munkatárs.

 

Pedig sokat dolgozott és nem tudtam magas fizetést adni. Amikor végül mégis valamilyen okból elment tőlem, ő ajánlott a maga helyére valakit, vagy elég volt kiírnom az üzletben és a vevők hozták a megfelelő embert. Az első 1-2 évet kivéve soha többé nem kellett hirdetésre költenem, vagy alkalmazotti lopás miatt veszteséget elkönyvelnem a 20 év alatt. 

 

Nálad mi a helyzet munkaerő ügyben mostanában?

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Egy ismerősömmel beszélgettem a napokban, aki arról panaszkodott, hogy egyszerűen nem talál megfelelő embert az üzletébe. Legutóbb egyszerűen nem ment be, vagyis nem nyitotta ki az üzletet az alkalmazott, emiatt komoly veszteség érte.

 

De olyan cégvezetővel is találkoztam, aki folyamatosan azzal küzd, hogy nincs kellő számú és megfelelően teljesíteni képes futárja a kiszállításhoz, most mégis mától lecsökkentette a futárok címpénzét... (!?)

 

 

Megtérülő figyelem, ami megkíméli cégedet a veszteségtől

 

 

 

Azt gondolom, az az idő már elmúlt, hogy arra alapozzon egy vállalkozás, hogy ha több pénzt akar keresni a nála dolgozó munkatárs, akkor dolgozzon többet vagy teljesítsen a vezetők elvárásai szerint.

 

Igen, dolgozzon jól, legyen teljesítménye, végezzen minőségi munkát, ez jogos elvárás! De Neked is nyújtanod kell valamit a minimálbéren kívül! Ugyanis munkaerőhiány van és azonnal talál másik munkát, ha valami nem tetszik neki. Ha nem itthon, akkor külföldön...

 

Ha beállsz a sorba és szidod a kormányt meg a dolgozni nem akaró munkavállalókat, ez tök jó, biztosan segít kidühöngeni magad, de nem oldja meg a problémádat!

 

Azt gondolom, hogy eljött az idő a vállalkozások számára, amikor át kell értékelni bizonyos fogalmakat és változtatni a hozzáálláson és a berögzült szokásokon. Amennyiben Te nem így gondolkodsz, akkor elismerésem. Ez esetben is olvasd tovább írásomat, ugyanis konkrét ötleteket is adok majd, amik Neked is segíthetnek még jobbá válnod munkaadóként. 

 

 

Mi minden generálhat problémákat a vállalkozásod pénzügyeiben?

 

 

  • kevés a munkaerő létszám
  • sok a kieső munkaidő
  • eszköz és / vagy árukészlet ismeretlen okú fogyása
  • minőségi kifogások érkeznek a vevőidtől
  • sok a költséged és nincs arányban a megtermelt nyereséggel
  • gondot okoz az időszakosan kieső munkaerő pótlása
  • nem tudod, mi kell a célpiacodnak, mert nincs visszajelzés
  • elmaradnak a vevőid, de nem tudod az okát
  • csökkenő bevétel

 

 

Milyen károkat okozhat cégednek a nem megfelelő létszámú és minőségű munkaerő?

 

 

  • hiányos, alacsony színvonalú ügyfélkiszolgálás
  • feleslegesen kifizetett összegek az állam felé (táppénz hozzájárulás, adók)
  • feleslegesen kifizetett pénzek a munkaerő pótlására
  • meglevő munkatársak túlterheltsége
  • stressz, egészségügyi problémák és ezek anyagi következményei

 

Mit jelentenek ezek konkrétabban? Erről már többször írtam, így most csak összefoglalom. Ha nincs megfelelő létszámú és minőségű munkaerőd, az azt jelentheti számodra, hogy mint egy spirál, egyre nagyobb és nagyobb gondokkal találod majd szemben magad.

 

Eleinte csak sokasodó megoldandó feladatokat kapsz - hogyan helyettesítsd a kiesett munkatársadat, hogyan derítsd ki a forgalom visszaesésének okát, honnan lesz fedezeted a táppénz hozzájárulásra ÉS a helyettesítő munkatárs többlet fizetésére.

 

Később már anyagi veszteség is jelentkezhet - a helyettesítő munkatárs túlterhelődik, ezért nem megfelelően teljesít (vagy nincs is), vásárlókat / ügyfeleket veszítesz, végül csökken a bevételed és a megnövekvő költségek miatt jelentős lesz a nyereségcsökkenés.  

 

 

Megtérülő figyelem, ami megkíméli cégedet a veszteségtől

 

 

Mi a megoldás ezen helyzetek elkerülésére?

 

 

Kutatások azt bizonyítják (ezekről írtam már korábbi cikkeimben), hogy, ha a Te vállalkozásod figyelmet fordít a munkatársakra, az akár többszörösen is megtérül Számodra.

 

Ez a figyelem sokféle lehet, nyilván attól is függ, hogy mekkora a cég, amit vezetsz. Ügyfeleim és olvasóim többsége kisvállalkozás, egyéni vállalkozók néhány alkalmazottal, 5-10 fős kisebb cégek, de azért akad szép számmal 20-50 fős vállalkozás is.

 

Ezért elsősorban a KKV szektor szemszögéből állítottam össze a pédákat.

 

Ebben a szektorban van egy nagy előnyöd. Ha jól csinálod, cégedben szinte családias hangulatot teremthetsz.

 

Hiszen szinte minden munkatársadat személyesen ismered, sokat tudsz a személyes hátterükről (vagy van olyan közeli szuper asszisztensed, aki tudja mindezt). Ezáltal pontosabban tudod meghatározni, hogy mire van szükségük.

 

Mi az, ami fontos számára annyira, hogy ezáltal "odakötheted" cégedhez, ami miatt hajlandó lesz mindent megtenni a közös célokért, ami érték számára s ezért esze ágában sem lesz máshova menni dolgozni.

 

Te ismered őket. Ha nem, kezdj neki és derítsd ki, mi fontos nekik!

 

Lehet, hogy közös programok kellenek - csapatépítés, sportnapok, megfelelő étkezés biztosítása, kollektív leszokás a dohányzásról, bármi, ami az összetartozást erősíti. Manapság már az is érték, ha kikéred a véleményüket, és persze meg is hallgatod, s ha kell változtatsz.

 

Lehet, hogy differenciáltan emelned kell a fizetéseken - pl. aki többet tesz a cégért, aki segíti ötleteivel a fejlődést, aki kiemelkedően magas minőségben dolgozik, azt jobban elismered.

 

Az egyik legnagyobb motivációs tényező, ha valakinek lehetőséget adsz a szakmai kiteljesedésre vagy ha megvalósíthatja jobbító ötleteit. Ez többet ér neki, mint pár ezer Ft fizetés emelés!

 

Lehet, hogy olyan szolgáltatásokat, plusz juttatásokat kellene adnod, amelyek jól jönnének neki, de nem tudja megfizetni, viszont értéket jelentenének számára - fizeted a lakáshitelét, az utazását  vagy az albérletét, adhatsz biztonságot a családjának és / vagy neki anyagilag és gyors, színvonalas egészségügyi ellátással, megelőzendő a komoly bajokat kínálhatsz szűrővizsgálatokat.

 

 

Milyen előnyöket jelent majd ez Számodra és mi a hasznod belőle?

 

 

  • csökken a kieső órák száma
  • csökkennek a betanítás és képzés költségei
  • megkímél a munkaerő keresés hirdetési kiadásaitól
  • stabil lesz a termelés és a teljesítmény
  • fenntarthatod, sőt, növelheted a bevételeidet
  • növekszik az elkötelezettség és a bizalom
  • "ingyen" reklámot ad, ami növeli a jó hírnevedet

 

Nem, nem állítom, hogy minden gondodtól megszabadítanak az adott juttatások.

 

Egyrészt vannak emberek, akiknek mindegy mennyit adsz, az is kevés. Meglopnak és megcsalnak.

 

Azt sem állítom, hogy ezek azonnali megoldást jelentenek, hiszen át kell formálnod munkatársaid gondolkodását. Időbe telik, míg megértik és elhiszik, hogy ez jó lesz és így is lesz a továbbiakban.

 

De minél pontosabban rájuk szabott megoldást találsz, annál jobban fog működni.

 

Ebben segíthetek Neked a pénzügyi tanácsadás alkalmával. Minél előbb kezded el, annál előbb tudod csökkenteni a közvetlen költségeidet, amik azonnali anyagi hasznot hoznak...

 

Tanácsadót választok

 

A következő 2 részben két konkrét, számokkal alátámasztott eszközt mutatok meg Neked.

 

Ezeket fel tudod használni a pénzügyi tervezésed során. Kiszámolom, mennyibe kerülnek Neked, Te pedig ezek alapján el tudod majd dönteni, hogy megéri-e megvalósítanod :). A 2. részt itt olvashatod, a 3. részt pedig itt.

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2017.10.01.))

 

Kapcsolódó cikkek:

Hogyan tartsd meg munkatársaidat?

A költségoptimalizálás 5 alapelve

Költségként elszámolható biztonság és az adócsökkentés

 

Vissza

Címkék : vállalkozói pénzügyek, juttatások, adómentes juttatás, költségcsökkentés, munkavállalói elégedettség, munkaerő megtartása, Cafetéria 2017, költség optimalizálás, vállalkozás, veszteség elkerülése, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás, kockázat, biztonság, pénzügyi tudatosság, pénzügyi célok, pénzügyek okosan, Cafetéria 2018, lojalitási program

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek