...

Túléled - lehet, hogy erről döntesz, ha magán egészségügyi ellátást választasz

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Elkerülhetetlen a halál vagy csak az ellátáson múlik?

 

 

Élet és / vagy halál? Ki dönti el? Ma 4 éve, hogy többé nincs kinek mondjam: "szeretlek anyu". Ezért most ismét egy rendhagyó cikk. Inkább gondolatébresztő, mint tanács. Kevésbé szakmai, inkább felfokozott érzelmekkel teli.

 

Mert a veszteség mindig fájdalmas. Idővel az ember feldolgozza, de sosem múlik el teljesen egy szeretett személy hiányának fájdalma.

 

Erre egyszerűen lehetetlen lelkileg előre felkészülni. Főként, ha váratlanul történik. Este még beszéltél vele, de többé nem veszi fel a telefont és nem nyit ajtót. Csak egy értelmetlen, buta baleset, és soha többé nem ölel át, nem vígasztal meg.

 

Csak az üresség marad...

 

 

Túléled - lehet, hogy erről döntesz, ha magán egészségügyi ellátást választasz

 

 

... és a kétely. Vajon, ha nem a magyar egészségügyre bízom, ha van lehetőségem megfizetni olyan intézményt, ahol segítenek neki visszajönni a kómából, akkor ma már újra mosolyogna ránk? Dühöngtem, mert olyan dolgok történtek, ami embertelen.

 

Anyu nem hitt a biztosításokban, nem tőle tanultam meg ezek fontosságát, hanem egy fantasztikus tanácsadótól, aki nem hagyott békén :), ezért nekem korábban is volt.

 

Mire szakmabeli lettem, már anyunak, az életkora miatt, csak időkori életbiztosítást tudtam kötni, ami leginkább a temetés költségeinek kifizetésében nyújt segítséget.

 

Ha ma Magyarországon elesel, és bevered a fejed, az agyműtétnél nem nézik, mekkora darabot vágnak ki és honnan. Ha ma Magyarországon kómába esel, már senkit nem érdekelsz - sarokba tolnak a sötét szobában, felfekvések, sebek, csönd és magány. Ha bármi jelét mutatod a javulásnak, lebeszélnek róla.

 

Mély tiszteletem azoknak az orvosoknak és nővéreknek, akik nem így gondolkodnak és cselekszenek. De megértem, hogy az ő teherbíró képességüknek is van határa...

 

Szinte esélyed sincs, ha nem tudja a családod Neked a magán ellátást megfizetni...

 

Sajnos ez sok esetben igaz más betegségekre, balesetekre is. Az életed, a jövőd életminősége a pénz-, eszköz-, és szakember-hiányos állami egészségügy kezében van, ha Te nem finanszírozod magadnak a magas színvonalú ellátást. Mert ha baj van, a gyorsaságon és a felkészültségen múlnak az esélyeid.

 

 

Túléled? Örök teher maradsz a szeretteidnek?

 

 

Dönts Te, és ne várj az államra! Sok víz lefolyik még a Dunán, mire az egészségügyet valaki végre gatyába rázza. De van lehetőség, ami talán Számodra is megfizethető:

 

Tarts velünk a Biztosítsd az Egészséged Egyesületben!   Promóciós kód: 19588

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

Tudod, pénzügyi tanácsadóként olyan témákról beszélgetek Veled, amiről Te többnyire nem akarsz. Valahogy úgy érzem, hogy azt gondolod, a halál, a betegség, a maradandó testi vagy szellemi problémák elkerülnek, ha nem beszélsz róluk.

 

Amikor erről beszélünk, az nekem mindig fájdalmas. Mert tudom, hogy bármikor bekövetkezhet. Akkor, amikor a legkevésbé számítasz rá. Átéltem...

 

Reggel (ha) felébredsz, nyaralás közben, a karácsonyi készülődés közepette, evezés közben, a családi összejövetel örömet hozó perceiben, útközben virágcsokorral a kezedben, vagy épp úton a régen várt családi kaland felé...

 

Nem a szomszéd mesélte, hogy volt egy ilyen ismerőse, akinek az ismerősével ez történt. Velem történt meg, és az anyukámmal, és az osztálytársaimmal, és a munkatársaimmal, és az ügyfeleimmel. Csak hiszed, hogy van időd...

 

Az olvasóim többsége ezt pontosan és jól látja. Bízom benne, hogy Te is :). Ez esetben gondold át, ki az az ismerőseid közül, aki másképp gondolja, és ez szerinted is felelőtlenség tőle. Mutasd meg neki ezt a cikket!

 

Mondd el neki, hogy ha felelősségteljesen gondolkodsz, ha megérted, hogy szeretteid további életminősége Rajtad múlik, akkor két dologra készülsz fel. Arra, hogy nem éled túl és arra, hogy igen.

 

 

Ez is része az öngondoskodásnak, nem csak a nyugdíj...

 

 

Túléled - lehet, hogy erről döntesz, ha magán egészségügyi ellátást választasz

Az a baj, hogy azt hiszed, van időd...

 

 

Képzeld el, hogy tegnap megtörtént. Úgy ébredtél fel, hogy 15 perced van még és vonal. Én ezt éltem át.

 

Mit tennél? Mire van még időd? Mit tudsz még elintézni ennyi idő alatt? Tudod, érzed, hogy baj van, de már nincs időd...

 

Hogyan folytatódik az élet tovább nélküled mától?

 

Hirtelen halál. Van életbiztosításod, ami kifizeti a tragédia után felmerülő költségeket: temetés, illeték, hitelek, megélhetés, iskoláztatás, cégtulajdon? A bankszámláidat zárolják, a céged döntésképtelenné válhat, likviditási problémák lesznek és napi megélhetési gondok. 

 

Gyakran kapom meg erre válaszként, hogy ott vannak az ingatlanok, majd eladják. Tényleg? Milyen gyorsan megy ez? Azért dolgoztál életedben, hogy ár alatt gyorsan eladják, hogy pénzhez jussanak a halálod után? Szerintem nem...

 

Erre való a kockázati életbiztosítás, vagy "ember casco", ahogy nevezni szoktam.

 

Már hallom is a választ, hogy kidobott pénz, ha nem történik semmi. Valóban? És ha igen? Egyébként ez a kérdés fel sem merül az autóddal, a TV-ddel, a nyaralóddal kapcsolatban.

 

Ezeket a többség természetes módon biztosítja. Miért? A családvédelem meg pénzkidobás? Miért?

 

De van ennél rosszabb. Nem halsz meg, "csak" kómába zuhansz, megrokkansz, hónapokra kiesel a munkából, önellátásra képtelenné válsz, a hamut is mamunak mondod a fejsérülésed után.

 

Csak egy rossz lépés, egy buta otthoni baleset, csak a szembejövő mobilozott, csak nem bírtad a nyomást, csak...

 

 

Túléled - lehet, hogy erről döntesz, ha magán egészségügyi ellátást választasz

 

 

Felkészültél erre? Van remény a gyógyulásra? Van esélyed elkerülni, hogy életed végéig "teher" legyél a szeretteidnek?

 

Ha igen, van talán ki tudsz jönni a kómából, elvégezni a szükséges átalakításokat a lakásodban, megvenni a szükséges eszközöket a további minőségi életetekhez, megkapni a legjobb kezelést, elvégeztetni a gyógyuláshoz szükséges műtétet.

 

Ha igen, akkor van esélyed meggyógyulni, mert időben felfedezik és helyes diagnózist adnak. Időt nyersz, életet nyersz...

 

Ha nem, akkor az olyan, mint az orosz rulett - vagy megúszod vagy nem...

 

Erre való az egészségbiztosítás és a balesetbiztosítás. Persze nem a bankszámlád mellé kínált 200 Ft-os díjjal, hanem rátok szabottan összeállítva.

 

Azt hiszem, Te sem gondoltad komolyan, amikor azt mondtad, hogy ha nem beszélünk róla, akkor nem következhet be. Ez a TE felelősséged, önmagadért és azokért, akiket szeretsz, akik mindennél fontosabbak Számodra.

 

Ha felkészülsz, a váratlan sem ér váratlanul. Ha nem, akkor kockáztatsz, felteszed a rulettre az életed és a családod...

 

Kegyetlenül hangzik, tudom. Azonban, ha csak alkut nem kötöttél az ördöggel, Veled is megtörténhet.

 

Mert egyszer kaphatsz majd egy hívást Te is, mint én. Megszólal a telefon, és egy idegen hang azt mondja, hogy "sajnálom, az édesanyját baleset érte, most viszik a műtőbe". Aztán jön az újabb hívás: "sajnálom, az édesanyja ma reggel végleg elaludt".

 

Te pedig állsz némán, mozdulatlanul és tehetetlenül. Ordítanál kínodban, de csak patakban csorognak a könnyeid, és meg kell mondanod a gyermekeidnek, hogy meghalt a mama...

 

Ez megtörténhet életed szerelmével, imádott gyermekeiddel. De Veled is. Akkor pedig a Számodra most legfontosabbak ugyanezt fogják átélni...

 

Az életbiztosítás a legszebb szerelmeslevél. Az egészségbiztosítás pedig az esély a túlélésre, és a további örömökkel, sikerekkel és szeretettel teli teljes életre... 

 

Felkészültetek?

 

 

Tanácsadót választok

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 

Móni

 

 

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.03.14))

 

 

Vissza

Címkék : baleset, öngondoskodás, életbiztosítás, kockázati életbiztosítás, ember CASCO, családvédelem, biztonság, tulajdonosi kör védelme, egészségügyi ellátás, egészségbiztosítás, magánegészségügy, állami egészségügy, balesetbiztosítás, otthoni baleset, hirtelen halál

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek