...

Az Etikuspénzügyek.hu Etikai Kódexe

 

 

Az Etikuspénzügyek.hu tanácsadói csapata úgy dolgozik, hogy olvasóink és ügyfeleink (vagyis Te) a lehető legteljesebb tájékoztatást kapják meg pénzügyi döntéseik meghozatala előtt. Legfőbb elvünk az etikusság, ezért az Etikai kódexünk be nem tartása, azonnali kizárást eredményez független pénzügyi tanácsadói csapatunkból.

 

Az itt leírt szabályokon túlmenően pénzügyi tanácsadóink kötelesek úgy eljárni, hogy az megfeleljen az írott és íratlan üzleti és társadalmi normáknak. Ismerniük és alkalmazniuk kell a vonatkozó jogszabályi előírásokat.

 

Azért tettem közzé etikai alapelveinket, hogy pontosan tudd, mire számíthatsz, ha leülsz tanácsadási beszélgetésre valamelyikünkkel. Azért tettem közzé etikai alapelveinket, hogy számonkérhető legyen, ha nem tartja be valaki.

 

Tehát arra kérlek, ha úgy érzed, megsértette egyik csapattagunk az alapvető etikai szabályainkat, akkor jelezd nekem. Ha úgy érzed, én vétettem a saját szabályaink ellen, akkor jelezd tanácsadói csapatunk egy másik tagjának. Minden esetben kivizsgáljuk, hogy mi is történt, és megtesszük a megfelelő intézkedéseket.

 

Cziráki Móni

 

Pénzügyi tanácsadóinktól elvárt szakmai viselkedés

 

 

Jogszabályok naprakész ismerete és betartása

 

Pénzügyi tanácsadóink csakis a vonatkozó jogszabályi előírások betartásával dolgoznak. Ennek része az is, hogy minden tanácsadónk rendelkezik a szükséges végzettségekkel és MNB regisztrációkkal. Teljesítenie kell az előírt ügyfélátvilágítási és pénzmosás megelőzésével kapcsolatos kötelezettségeit is.

 

Amennyiben részedről olyan igény merül fel, amelynek megoldásában az adott pénzügyi tanácsadó nem jogosult segíteni, akkor hozzájárulásod esetén átad annak a csapattagunknak, aki szakmailag megfelelő segítséget adhat.

 

Pártatlanság és tárgyilagosság

 

Nem az a dolgunk, hogy megmondjuk Neked a szerintünk tutit, hanem az, hogy megmutassuk a Te lehetőségeidet. Ehhez hozzátartozik az is, hogy tárgyilagosan felmérjük például a befektetési ismereteidet, a kockázattűrő képességedet, az aktuális és a várható anyagi helyzetedet, a pénzügyi céljaidat, a lehetőségeidet, és a félelmeidet.

 

Az egyes pénzügyi termékeket pártatlanul, és kellő alapossággal elemezzük, és mutatjuk be Neked, hogy az információk birtokában tudatosan jó és megalapozott döntést hozhass.

 

Kötelességtudat

 

Önmagunkkal és az ügyfeleinkkel szemben is. Ennek fontos része az, hogy felelősséggel tartozunk Érted, és a Neked javasolt megoldásért, valamint a futamidő alatti segítődként a lehető legjobb eredmény eléréséért.

 

Pénzügyi tanácsadóink viselkedését meghatározza az is, hogy nem lehetnek olyan cselekmények elkövetői, amelyek rossz fényt vethetnek feddhetetlenségükre vagy szakértelmükre. Kerüljük a szélsőséges, érzelmi töltéssel előadott politikai megnyilvánulásokat is.

 

Jó hírnév védelme

 

A jó hírnév védelme három aspektusból is jelentkezhet. A titoktartási kötelezettségünk kötelez. Semmilyen információt nem adunk ki másoknak a Veled való beszélgetéseinkről. Sem adatokat, sem véleményt – még a partnerednek sem. Ezzel védjük a Te jó hírnevedet is.

 

Emellett a pénzügyi szakma is kötelez. Kérdéseidre válaszolva szívesen elemzünk tárgyilagosan egy másik tanácsadótól kapott termékjavaslatot, de sosem minősítjük a tanácsadó személyét. Ezt ne is várd tőlünk. Nem szidjuk, nem pocskondiázzuk, nem járatjuk le.

 

Természetesen az Etikuspénzügyek.hu hírnevének védelme minden tanácsadónk kiemelt fontosságú kötelessége. Pénzügyi tanácsadóink média és internetes tartalmakként csak olyat tehetnek közzé, ami méltó az Etikuspénzügyek.hu jó hírnevéhez és a pénzügyi tanácsadói szakmához.

 

Transzparencia

 

Az átláthatóság követelménye tevékenységünkre egészére is, illetve az általunk átadott információkra is vonatkozik. Tanácsadásunk során tisztességes, érthető és egyértelmű tájékoztatást adunk az általunk nyújtott szolgáltatásokról, a javaslatként bemutatott pénzügyi termékek jellemzőiről.

 

Ez azt jelenti, hogy elmondjuk az előnyeit és a hátrányait is. Apró betűk nélkül…

 

Folyamatos tanulás, naprakész szakmai tudás

 

Elkötelezettek vagyunk tudásunk és képességeink folyamatos fejlesztése mellett. Ha az Etikuspénzügyek.hu pénzügyi tanácsadójával ülsz le beszélgetni, biztos lehetsz abban, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon kapsz kiszolgálást egy olyan felkészült tanácsadótól, aki a saját személyiségét is folyamatosan fejleszti.

 

Professzionalizmus

 

Pénzügyi tanácsadóink csak olyan pénzügyi termékeket vagy szolgáltatásokat kínálhatnak, amelyeket professzionális módon tudnak nyújtani. Ez magában foglalja a naprakész, magas szintű szakmai tudást, a problémamegoldó gondolkodásmódot, és a portfólió-szemléletű megközelítést is. Amennyiben úgy érezzük, hogy olyan megoldásra van szükséged, amiben mi nem tudunk segíteni, akkor azt is el fogjuk mondani Neked, és ajánlunk hozzá megfelelő szakembert.

 

A professzionalizmus, amire törekszünk, számunkra a tisztességet és az előzékenységet is jelenti üzleti partnereinkkel és ügyfeleinkkel egyaránt. Emellett erősítjük a szakmaiságot azokban a közösségekben, ahol jelen vagyunk.

 

Függetlenség

 

Minden pénzügyi tanácsadónk független közvetítő. Ez előfeltétele annak, hogy valóban képesek legyünk megtalálni számodra a leginkább megfelelő megoldást a piaci szereplők (biztosítók, bankok, lakástakarékok, önkéntes pénztárak, alapkezelők) ajánlatai közül.

 

 

Az Etikuspénzügyek.hu pénzügyi tanácsadóinak etikai alapelvei

 

 

Tisztesség, becsületesség, lelkiismeretesség

 

Becsületesen és tárgyilagosan kezeljük ügyfeleinket. Megkülönböztetés nélkül jár a figyelem és a lelkiismeretesség – Neked is. Az a célunk, hogy valós segítséget kapj tőlünk. Azt szeretnénk, hogy soha többé ne kelljen másik pénzügyi tanácsadót keresned. Ez csak akkor működik, ha elégedett vagy velünk és bízol bennünk. Ezért a tisztesség, a becsületesség, és a lelkiismeretesség nálunk alapkövetelmény, ebben nincs pardon.

 

Ügyfél érdekeinek elsőbbsége

 

Pénzügyi tanácsadóink csakis a Te érdekeidet szem előtt tartva végezhetik tevékenységüket. Ez azt jelenti, hogy amikor megoldási, változtatási javaslatot mutatunk be Neked, akkor azt csakis a Te érdekedben tehetjük. Nem lehet szempont a jutalék mértéke, vagy más anyagi ill. nem anyagi előny elérése.

 

Amennyiben valamelyik tanácsadónknál érdekellentét alakul ki a Te érdekeid és a saját személyes érdekei között, akkor erről köteles tájékoztatni Téged.

 

Nyomulásmentesség

 

Az a célunk, hogy tudatosan jó és megalapozott pénzügyi döntést hozhass. Ezért több lehetőséget is mutatunk eszközként a problémád megoldására vagy pénzügyi céljaid eléréséhez. Minden esetben a Te döntésed, hogy elfogadod-e ezek közül valamelyiket, valamint az is, hogy velünk szeretnéd végigcsinálni vagy egy rajtunk kívül álló tanácsadóval.

 

Ezért amennyiben csak a megoldást kéred, akkor tanácsadói díjat számolunk fel. Ha viszont mi segíthetünk végig a futamidő alatt, akkor nem Te fizeted a díjat, hiszen jutalékot kapunk. Mivel nem tudjuk előre, hogy melyik lehetőséget fogod választani, a jutalék nem lehet szempont sem.

 

Titoktartás

 

Üzleti-, banki-, biztosítási-, és értékpapírtitkok, személyes adatok, és belső információk védelem kiemelt kötelezettségünk. Semmilyen indokkal nem adhat ki tanácsadónk semmilyen adatot. Az adatvédelmi előírások megsértése esetén anyagi felelősséggel is tartozik helytállni.

 

A Te érdekedben kérünk Tőled adatokat. Ugyanis ahhoz, hogy az igényeidnek megfelelő, releváns szolgáltatást tudjunk adni, szükségünk van minden olyan adatra, dokumentumra, ami ehhez szükséges. Ha esetlegesen úgy érzed, mégis kikerülhetett tőlünk valamilyen adatod, akkor azonnal jelezd nekünk.

 

Vonatkozik ez az ajánlásokra is. Amennyiben tanácsadónk úgy gondolja, hogy segítséget tud adni Neked azzal, ha ajánl valakit az ismerősi vagy ügyfélköréből más jellegű problémád megoldásához, akkor ezt csak olyan módon teheti meg, hogy előzetesen engedélyt kér Tőled elérhetőségeidnek megadására.

 

Megtévesztés tilalma

 

Sem anyagi, sem más előny elérése érdekében nem tehetjük meg, hogy eltérjünk a tényektől és a valóságtól eltérő megvilágításba helyezzük a dolgokat.

 

Befektetések esetén minden alkalommal elmondjuk, hogy az inflációs várakozást és a hozambecslést csakis múltbéli adatokra, valamint hivatalos adatbázisok előrejelzéseire alapozva készítjük el. Ezek a kalkulációk tehát NEM tények, hanem hosszútávon nagy pontossággal meghatározhatatlan körülmények. Különbséget kell tennünk a tények és a vélemények között úgy, hogy ezt Te is pontosan értsd.

 

A megoldást (kalkulációk, összehasonlítások) minden esetben a kezedbe adjuk. Ha esetleg megmagyarázhatatlan okból mást ígérne tanácsadónk, mint amit leírtunk, azonnal jelezd a cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu e-mail címen.

 

Reklám etikánk is tiltja a megtévesztést. Pénzügyi tanácsadóink esetében vonatkozik ez a személyes szakmai oldalaikon megjelenő hirdetésekre, posztokra és kommentekre is.

 

Alaposság, gondosság

 

Pénzügyi tanácsadóinktól természetesen választ kapsz egyszerű kérdéseidre, de pénzügyi problémáidhoz és/vagy céljaidhoz alapos és teljeskörű igényfelmérést végez majd. Ugyanis csak ezután tudja Neked megkeresni a leginkább személyedre szabott megoldást. A megoldási javaslatok bemutatásához pedig kellő alapossággal felkészülünk, elkészítjük az elemzéseket és a tervezeteket, hogy megkönnyítsük Számodra a döntést.

 

Tanácsadónk csak abban az esetben tehet javaslatot a korábban kötött, már meglevő szerződésed felmondására, ha ez a Te megváltozott igényeid miatt indokolt, vagy olyan mértékű ár-érték arány előnyt jelentene Számodra, ami a felmerülő költségek ellenére is megtérül. Ebben az esetben pontosan megmutatja Neked, hogy milyen és mekkora költségekkel jár a meglevő szerződésed felmondása.

 

Személyes pénzügyi tanácsadód kezeli a szerződéseidet azok teljes futamideje alatt. Ebbe az is beletartozik, hogy időszakonként átnézi azokat, és javaslatot tesz az esetleges módosításra. De beletartozik az is, hogy figyelmeztet díjelmaradás esetén.

 

Egyéniség és specializáció

 

Mi sem vagyunk mindent tudók. Igyekszünk a lehető legszélesebb piac és termékismerettel rendelkezni. Minden tanácsadónknak van azonban egy-két olyan speciális területe, amiben kimagaslóan jó. Ez azért van, hogy ha a Te problémád speciális, akkor mindenképp legyen köztünk olyan, aki segíteni tud Neked.

 

Pozitív személyiségünk lelkes, érdeklődő, határozott és kitartó egyéniségeket takar, megfelelő szintű pénzügyi és érzelmi intelligenciával. Szeretjük a hivatásunkat, és hiszünk abban, amit csinálunk…

 

Tisztelet

 

Fontos számunkra, hogy olyan légkört alakítsunk ki, melyet a tisztelet és a tolerancia jellemez. Így van ez a csapattagok között, de üzleti partnereinkkel és ügyfeleinkkel is. Tiszteleten és megbecsülésen alapuló üzleti kapcsolatokra törekszünk.

 

Ez azt is jelenti, hogy nem kerülhetsz hátrányosabb helyzetbe vallási-, nemi, etnikai megkülönböztetés miatt, vagy csak azért, mert szegény/gazdag vagy.

 

Önfejlesztés és az ügyfelek fejlesztése

 

Ma már elengedhetetlen a pénzügyi tanácsadók számára is az önfejlesztési technikák elsajátítása. Az olvasóink és az ügyfeleink nagy részének nem csak pénzügyi tanácsadók vagyunk, hanem mentorok, néha „coach”-ok, de az is előfordul, hogy „lélekgyógyászok”. Ezért saját személyiségünk fejlesztése is elvárás, ezáltal képesek vagyunk egy kicsit Neked is segíteni, mert értjük a pénzügyeidhez szorosan kapcsolódó problémát, és van saját tapasztalatunk a változásban…

 

Megbízhatóság, lojalitás

 

A pénzügyi kérdések zsebre mennek. Ez egy olyan témakör, amit az ember nem tereget ki az utcán. Te sem meséled el bárkinek, hogy mennyi pénzed van, vagy épp nincs. A pénzügyi tanácsadó – ügyfél együttműködés jól csakis bizalmi alapon működhet.

 

Ezért alapvető elvárásnak felelünk meg azzal, hogy megbízhatóak vagyunk – emberileg is, szakmailag is. Így lojálisak maradunk Veled kapcsolatban, közös munkák teljes tartama alatt. Kérlek, Te is maradj lojális hozzánk. Ha szóba állsz fűvel-fával, aki pénzügyi tanácsadónak mondja magát, akkor nagyon megnehezíted a dolgunkat. Valljuk be, megkérdőjelezi a bizalmat irántunk, és ez nem esik túl jól. Akkor sem, ha az illető a legjobb barátod. Inkább beszéljük meg…

 

Csapattagok segítése

 

Az Etikuspénzügyek.hu csapatának tagjai közti kommunikáció nyílt, őszinte, és kölcsönös bizalomra épül. Minden egyes tag úgy vesz részt a csapat munkájában, hogy lehetőség szerint segítsük egymást.

 

Etikai Kódex betartása és betartatása

 

Az Etikuspénzügyek.hu csapatában tevékenykedő minden egyes pénzügyi tanácsadó magára nézve kötelezőnek fogadja el az Etikai kódexet. Alapelveinkkel egyetért és betartja azokat. Amennyiben valamelyikünknél akárcsak egy kis kilengést is tapasztal, erre azonnal felhívja az illető figyelmét.

 

Etikuspénzügyek.hu Etikai Kódex

 

Fontos Számodra mindaz az érték, ami nekünk is? Válassz pénzügyi tanácsadót és keressünk együtt válaszokat pénzügyi kérdéseidre! Kattints :)

 

Tanácsadót választok

 

Fontos Számodra mindaz az érték, ami nekünk is? Csatlakozz hozzánk, legyél Te a legújabb tagja pénzügyi tanácsadói csapatunknak, és dolgozz ezentúl velünk! Kattints :)

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek