...

3 év alatt megmutattuk, lehet ilyen is a pénzügyi tanácsadás

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Milyen legyen az Etikuspénzügyek blog - mondd el, Te mit gondolsz erről, és a pénzügyi tudatosságról

 

 

Az volt a célom (most is az), hogy olyan forrást találj, ahol "apró betűk nélkül" választ kapsz pénzügyi problémáiddal kapcsolatban a kérdéseidre.

 

Olyan forrást, ahol - akár ügyfél, akár pénzügyi tanácsadó vagy -, könnyen érthető ismeret anyagokat, összehasonlításokat, és egységbe rendezett szempontokat (érveket és ellenérveket) találsz ahhoz, hogy tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozhass.

 

Pénzügyi tanácsadóként pedig fel tudd ezeket használni a hivatásodban a korrekt tájékoztatáshoz, a teljeskörű és hozzáértő ügyfél kiszolgáláshoz. Mert igen, ez nem csak egy szakma, ez a hivatásunk...

 

2017. január 6-án indítottam el az Etikuspénzügyek.hu blogot. Ma lettünk 3 évesek. Ez összességében nem olyan sok, de számomra életem egyik lefontosabb szakasza kezdődött el vele :).

 

Rengeteg pozitív visszajelzést és biztatást kapok, de érdekel a Te személyes élményed, véleményed is (a kérdőív anonim, csak statisztikai célokat szolgál):

 

Kitöltöm a kérdőívet :)

 

Melyik a legjobb pénzügyi blog? Mitől lesz az?

 

 

3 év alatt megmutattuk, lehet ilyen is a pénzügyi tanácsadás

Mitől számít jónak egy pénzügyi blog?

 

 

Eddig (2020.01.06.) összesen 344.492 felhasználó kereste fel a blogot ezalatt a 3 év alatt, és 495.259 oldalt olvastak el. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 314 felhasználó keresi fel a blogot egy napon, és összesen 452 oldalt olvas el naponta.

 

Talán ez elsőre nem tűnik soknak. Azonban ez csakis organikus elérés, vagyis hirdetés és reklám nélküli "terjedés" - keresőből, FB csoportokból, ajánlásokból. Ez jelzi a bizalmat, amit kiérdemeltem. 3 év alatt a semmiből jőve bekerültem a legolvasottabb pénzügyi blogok közé. Ez az igazi elismerés :). 

 

Számodra melyik volt a leghasznosabb írásom? Írd meg itt a cikk alatt kommentben.

 

A legolvasottabb 5 cikkem ezalatt a 3 év alatt:

 

  1. Most akkor érvényes vagy nem a tízezres?
     
  2. Így változnak az adótörvények 2019-re
     
  3. Mennyi állami támogatást kaphatsz - CSOK, NOK, LTP, ÁFA?
     
  4. Miért ne legyél pénzügyi tanácsadó?
     
  5. Új szabályok jönnek a hitelfelvételnél, csökken a JTM

 

A legnépszerűbb 3 cikkem 2019-ben pedig:

 

  1. Ezt kell megfizetned, ha nyugdíjas munkavállaló, netán válallkozó vagy
     
  2. Döbbenetes különbségek a bankok között a Babaváró kölcsönnél - összehasonlítottuk
     
  3. Befektetés vagy szerencsejáték, avagy mit kell tudnod a kriptovalutákról? - BlockStock, BlockNote, Bitcoin, Ethereum, és társai (1.rész)

 

A Tőletek érkező visszajelzések megerősítették a kezdeti elgondolásomat, hogy szükség van ránk. Szükség van ránk, vagyis azokra a független pénzügyi tanácsadókra, akik ügyféligények alapján értékesítenek, akik az ügyfeleikért dolgoznak, és szakmailag is képzettek.

 

Ezért folytatom továbbra is, amit 3 éve elkezdtem, hogy elősegítsem a szakma és a szereplők hozzáállásának megváltozását, és a pénzügyi tudatosság erősödését Magyarországon. 

 

Emellett úgy érzem eljött az ideje a megújulásnak is.

 

Rengeteg tervem van, de persze mindent egyszerre nem lehet megvalósítani, csak szép sorjában. Azonban nem tudom eldönteni, mi legyen a prioritás.

 

Segítesz nekem ebben? Ha igen, kattints, és töltsd ki a kérdőívet. A kitöltés anonim, kizárólag statisztikai célokat szolgál, valamint azt, hogy méginkább a Hozzád igazodjon a blog :).

 

Kitöltöm a kérdőívet :)

 

Oszd meg ezt a cikket, hogy még többen válaszolhassanak a kérdőívben feltett kérdésekre. Előre is nagyon köszönöm ezt Neked.

 

 

 

Az interneten keresgélve találsz több, a legjobb pénzügyi blogokat összegyűjtő cikket is. De ezek ne tévesszenek meg. Mindegyik szintén egy pénzügyi blogon található. Egyik sem írja le a részletes szempontokat, hogy mi alapján rangsorolt. Viszont a cikk elősegíti, hogy a kereső algoritmusok előre sorolják az oldalukat.

 

Nincs ezzel semmi probléma, hisz ez csak egy marketing eszköz. A lényeg, hogy kezeld a helyén az információkat...

 

Mikor pályázhat sikerrel egy pénzügyi blog a legjobb pénzügyi blogok közé? Véleményem szerint alapvetően akkor, ha tárgyilagos, aktuális, és érthető információkat ad.

 

  • Ha független, és használható szempontokat ad a tudatosan jó pénzügyi döntésedhez. Anélkül is, hogy mindenképp igénybe kéne venned a szolgáltatásait.
     
  • Ha nem jelenti ki általánosságban semmiről, hogy jó vagy rossz Neked, hanem megmutatja, hogyan gondolkodj a termékkel kapcsolatban, vagyis tiszteletben tart Téged. 
     
  • Ha segít Neked az összegyűjtött szempontok, összehasonlítások alapján  tudatos pénzügyi döntést hozni. Ha nem sugallja az író döntését, hanem Rád bízza úgy, hogy megadja hozzá a szükséges információkat.
     
  • Ha az írója transzparens, elérhető, ellenőrizhető, szakértő és objektív.
     
  • Ha folyamatosan frissíti a már megírt cikkeket, vagy ha valamelyik már aktualitását vesztette, akkor ezt jól láthatóan jelöli.

 

A Te számodra mi jelenti azt, hogy jó egy pénzügyi blog, és szívesen olvasod? Írd meg itt a cikk alatt :)

 

 

Miért fontos a pénzügyi döntéseidhez, hogy jó pénzügyi blogot olvass?

 

 

Azért fontos, hogy valóban jó, független pénzügyi blogot olvass, mert a pénzügyi döntéseid, a pénzügyeidhez való hozzáállásod meghatározza az anyagi biztonságodat, az anyagi függetlenséged, és a pénzügyi céljaid elérhetőségét.

 

 

3 év alatt megmutattuk, lehet ilyen is a pénzügyi tanácsadás

Mindössze 16,9% fordul a kérdéseivel személyes pénzügyi tanácsadóhoz... (saját felmérés)

 

 

Ha megérted, hogy gyakran nem tudatosan hozod meg a döntéseidet, akkor megérted, miért hangsúlyozom folyton a pénzügyi tudatosság fontosságát.

 

A gyíkagy az agyunk a létfenntartásért, az ösztönös reakciókért felelős részének elnevezése. Erre hatnak az érzelmek és a vizualitás, ezáltal a reklámok. Ha pénzről van szó, ez hatványozottan igaz - vágyak, presztízs, státusz szimbólumok. Ebben jelenthet visszatartó erőt a kiadásaid részletes és pontos vezetése.

 

Sokan pont ezért nem teszik. Egyszerűen nem akarnak szembesülni azzal, mennyi pénzt szórnak el feleslegesen. Pedig pénzügyi tudatosság nélkül reménytelen elérni az anyagi biztonságot. Ezt igyekszem erősíteni írásaimmal itt a blogon.

 

Ha nem állítasz fel magadnak különböző olyan korlátokat, amelyek bekattannak, amikor ésszerűtlen döntést akarsz hozni, akkor nehéz dolgod lesz. Ilyen korlát lehet a családi költségvetés vezetése, részletesen, pontosan, előre tervezetten.

 

Van azonban még egy kiemelkedően fontos szempont a pénzügyi problémáiddal kapcsolatban:

 

Az önmagában kevés, ha valaki "osztja az észt", még akkor is, ha sok jó gondolatot ír meg.  Abban is biztos vagy, hogy a konkrét megvalósításban is tud Neked segíteni, ha szeretnéd?

 

Ahogy a mondás is szól, "kibicnek semmi sem drága". Ha egy blogon azt látod, ez a termék jó, az meg nem (általánosságban), de az illető arra büszke, hogy nem értékesít, akkor honnan tudja?

 

És hogyan fog Neked segíteni a megoldásban? Mit tud Rólad, a helyzetedről, a céljaidról és a félelmeidről? Mit tud arról, milyen megoldásaid vannak már? Mit tud arról, ha azt sugallja köss valamit, fektess be valahova, vagy épp ellenkezőleg, szüntess meg valamit, azzal okoz-e Neked veszteséget?

 

Mi alapján írta le, hogy jó vagy rossz? Mert neki nem jön be a termék, vagy épp bejön? Az az ő döntése, nem a Tied...

 

Igen, mi értékesítünk is, ha erre van igényed. Ahogy korábban leírtam, amikor a megoldást megkeressük, még nem tudjuk, hogy végül fogunk-e értékesíteni, vagy csak tanácsadóként lesz ránk szükség.

 

Ahogy azt sem, hogy mit választasz majd, hiszen mind a 3 területen MNB regisztrációval rendelkezem. Így legtöbbször komplex megoldásokat kapsz a pénzügyi problémáidra a közös pénzügyi tervezésünk során, a pénzügyi céljaid és lehetőségeid, a félelmeid, meglevő pénzügyi termékportfóliód és más igényeid figyelembe vételével.

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Pénzügyek tudatosan, pénzügyek okosan - ez legyen a mottód, amikor a pénzügyekhez való hozzáállásod szóba kerül :)

 

 

Pénzügyi tudatosság az olvasóink körében

 

 

Adós vagyok még egy korábbi felmérésünk eredményeinek elemzésével. Ezért megosztom most Veled az eddig beérkezett válaszok alapján elvonható következtetéseket.

 

Összesen 142 válasz érkezett be, nagyrészt az olvasóinktól, kisebb részben a különböző közösségi oldalakról. Emiatt a kitöltők semmiképp sem mondhatók reprezentatív mintának, hiszen Te, mint olvasónk, biztosan erősebb pénzügyi tudatossággal rendelkezel az átlagosnál :)

 

A kitöltők többsége 36-55 év közötti (60.6%). Összességében a válaszadók 42,2%-ának van valamilyen gazdasági végzettsége.

 

Érdekes tapasztalat számomra, hogy a választ beküldők 64,8%-a diplomás (fele-fele arányban gazdasági vagy pénzügyi, illetve más irányú végzettséggel).

 

Ez alátámasztja a KSH oldalán fellelhető statisztikai adatokat, mely szerint a felsőfokú végzettséggel rendelkezők jobban odafigyelnek a pénzügyi döntéseikre, és előrelátóbbak az öngondoskodás terén is.

 

61,4% beosztott alkalmazottként dolgozik, és többségük szellemi munkát végez. 11,3% saját, 1-10 fős cégét vezeti, 18,3% pedig egyéni vállalkozó.

 

1.

Arra a kérdésre, hogy "Mit tennél első lépésként, ha több pénzre van szükséged?" a válaszadók fele azt jelölte meg, hogy csökkentené a kiadásait, negyede pedig azt, hogy plusz munkát vállalna.

 

Az erre érkező válaszok azért tanulságosak számomra, mert senki nem adta válaszként azt, hogy változtatna a munkáján. Vagy azt, hogy megvizsgálná, a vállalkozása hogyan tud több pénzt termelni. Persze, ez a helyzettől is függ, hogy miért kell több pénz.

 

Ugyanis a kiadások csökkentésének vannak korlátai. Van, amit nem igazán tudsz csökkenteni. A plusz munkának is vannak korlátai. Számít, hogy mennyit bír az egészséged és a családod. És persze az idő is korlátoz...

 

Ami elgondolkoztatott, hogy érkezett olyan válasz is a kitöltő elhalasztja valamely fizetési kötelezettségét (4,2%), és a válaszadók 12,7%-a ilyenkor kivenné a megtakarítását. Ez utóbbinál persze nem tudom, hogy a vésztartalékra vagy a hosszútávú megtakarítására gondolt. De, ha az utóbbira, akkor az baj...

 

2.

Abban a kérdésben, hogy ki és honnan szerzi be a szükséges információkat, ha megtakarítást szeretne indítani vagy hitelre van szüksége, elég széles a skála.

 

Amire felkaptam a fejem az az, hogy 9,8% adta jelölte azt, hogy nem-szakmai fórumokon, vagy leginkább a Facebookon keres választ, 11,3% pedig az ismerőseit kérdezi meg.

 

Pedig ez nagy hiba. Az ismerősök véleménye hasznos lehet, ha a gyakorlati tapasztalataikat megosztják, illetve ha van egy jó pénzügyi tanácsadójuk, akit szívesen ajánlanak.

 

A Facebook arra tökéletes, hogy a csoportokban, személyes tapasztalatok alapján ajánlásokat kapj egy jó szakember megtalálásához.

 

De hozzá nem értők véleménye alapján dönteni? Nem is olyan rég kifakadtam ezzel kapcsolatban egyik cikkemben, egy orvosi vészhelyzetben tanácsot kérő posztból kiindulva...

 

Megtakarítás kapcsán 21,1%, hitelek kapcsán 38,1% végigjárja a pénzintézeteket (biztosítók, bankok - ebből 30% a számlavezető bankjába megy), és úgy próbál döntést hozni.

 

Érdekes a hiteleknél azok kiugróan magas aránya, akik internetes kalkulátorok alapján döntenek. Pedig beszéltünk már arról, hogy ezek eredményének mennyire kevés köze van a Te személyes, egyedi paramétereid alapján elérhető / megkapható hitelhez. 

 

Az viszont biztató, hogy a megtakarítások esetében 16,9% kér tanácsot a saját pénzügyi tanácsadójától, tehát van személyes vagy családi pénzügyi tanácsadója. 29,6% pedig ajánlást kér ismeretségi, baráti körben jó pénzügyi tanácsadóra, vagy az interneten keres megfelelő szakembert, akit megkérdezhet :)

 

Tanácsadót választok

 

3.

Mit tippelsz, ki és milyen formában tartotta a megtakarításait az elmúlt 12 hónapban?

 

A kitöltők több választ is jelölhettek. A legnépszerűbb megtakarítási mód az értékpapírszámla volt (40,8%) rendelkezik vele. Ezután a lekötés nélkül a bankszámlán hagyott pénzek (!) következnek (36,6%).

 

A harmadik a sorban az életbiztosításokban gyűjtögetett (31%), a negyedik helyre pedig az otthon, készpénzben tartott (!) megtakarítások (25,4%) kerültek. Állampapírban 16,9%-nak van pénze, banki lekötésben pedig a válaszadók 15,5%-ának.

 

Jelölték még néhányan az ingatlant, az aranyat, és a lakástakarékot.

 

Engem ebből a készpénzben otthon, és a lekötetlenül bankszámlán tartott megtakarítások nagyon magas aránya az, ami elgondolkoztatott. Elsősorban azért, mert az ezzel kapcsolatos felmérésekből tudjuk, hogy több, mint 5000 milliárd forint van kinn így a lakosságnál, ami döbbenetesen sok.

 

Ezek a pénzek egyrészt veszélyben vannak az otthonodban - betörés, csalók, tűzvész, elemi csapások. Másrészt romlik a pénzed, vagyis kevesebbet ér. Az infláció az MNB elemzési adatai szerint 2019 novemberében 3,4% volt.

 

Vagyis ennyivel kevesebb már a vásárló értéke a pénzednek a fiókban, a párnacihában, otthon. A lekötés nélkül folyószámlán tartott pénzekre a banki kamat szemmel nem látható, vagyis minimális, és hozzá jönnek még a számla költségei. Ez a pénzed is kevesebbet ér az infláció miatt. Akkor miért?

 

Szerintem nyugodtan vonható párhuzam a felhasznált információ források és a megtakarítási módok között. Legalábbis a számok ezt támasztják alá.

 

Akinek van szakértő segítsége, vagyis személyes pénzügyi tanácsadója (vagy döntés előtt megkérdezi a szakembert), annak tudatosabban összeállított, a céljait jól szolgáló pénzügyi portfóliója van.

 

Ami elszomorított, hogy a kitöltők tizede (9,9%) mondta azt, hogy nincsenek megtakarításai. Ők vannak a legnagyobb veszélyben a jelenben is, a jövőben is, ha vártalan esemény történik, és a jövőben azokban az élethelyzetekben, amikről már most tudjuk, hogy nagyobb pénzösszegre lesz szükségük...

 

 

3 év alatt megmutattuk, lehet ilyen is a pénzügyi tanácsadás

Csak minden negyedik válaszadó vezet részletes havi költségvetést (saját felmérés) 

 

 

Feltettem néhány kérdést a havi költségvetés vezetésével kapcsolatban, és arról is, hogyan álltok hozzá a költekezéshez :)

 

A válaszadók egynegyede (25,4%) vezet részletes és pontos költségvetést, majdnem egyharmada (31%) azonban semmilyet (!). A többiek valamilyet azért csinálnak...

 

Mindössze a kitöltők 32,4%-a alakítja úgy a költéseit, hogy mindig legyen legalább 6 havi tartalék a váratlan helyzetekre. 11,3% viszont azt mondja, hogy semmilyen vésztartaléka nincs (!).

 

A válaszadók fele szokott általában többet költeni bevásárláskor, mint eredetileg tervezte. 29,2% pedig bevallottan kisebb-nagyobb mértékben hajlamos arra, hogy többet költsön, mint a bevételei, és a pótlásra akár hitelt vegyen fel. 

 

Az utóbbiak adják annak jelentőségét, hogy Te is vezesd részletesen a havi bevételeidet és kiadásaidat. Ez megóv a csapdáktól, elkerülöd a túlköltést, a felesleges vásárlásokat és az indokolatlan hitelfelvételeket (bármilyen csábítónak is tűnik egy ajánlat).

 

Ugyanakkor lehetőséget ad Neked arra, hogy pontosan lásd a számokat. Így segít kimatekolni, hogyan lesz meg a vésztartalék, és a középtávú, sőt, a hosszútávú megtakarításod is. Ha még eddig nem vezettél ilyet, az új év jó apropó erre :))

 

Utolsó körben néhány, a pénzügyi ismeretekre alapozó kérdést tettem fel. Ezekből az derült ki, hogy a válaszadók:

 

  • mindössze 51% tudja eldönteni jól, hogy két hasonló kamatozás közül melyik az előnyösebb matematikailag (banki kamatok, állampapírok kamata),
     
  • mindössze 62% van tisztában azzal, hogy a FOREX-ezés (online deviza kereskedés) azért kockázatos, mert akár elveszítheti az összes pénzét,
     
  • mindössze 55% tudja pontosan, hogy a megkapott bruttó bére milyen adókat és járulékokat tartalmaz, valamint milyen további fizetési kötelezettsége van utána a munkáltatójának.

 

Azt hiszem, szükség van egy kis matematikai, pénzügyi, gazdasági tudás frissítésére időnként...

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2020.01.06.))

Vissza

Címkék : etikus tanácsadó, független pénzügyi tanácsadó, pénzügyi blog, jó pénzügyi tanácsadó, független pénzügyi blog, legjobb pénzügyi blog, pénzügyi probléma, pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, pénzügyi portfólió, pénzügyi célok, kérdőív, családi költségvetés, elérni a célt, anyagi függetlenség, anyagi biztonság

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek