...

CSOK, jelzáloghitel elengedés, támogatott hitelek és otthonfelújítási támogatás változása 2021 április

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Családvédelmi akcióterv, otthonteremtési támogatások kisokos 2021

 

 

Több előnyös változás, könnyítés mellett bekerült egy kisebb korlátozás is. Amennyiben épp otthonteremtésen és/vagy felújításon gondolkodsz, fontos infók jönnek. De akkor is érintett lehetsz, ha már azt hiszed, túl vagy rajta...

 

Ebben a cikkben először sorravesszük az aktuális módosításokat, utána pedig összegyűjtöttem Neked az összes részletet, ami a családvédelmi akcióterv keretében elérhető kedvezményekhez, támogatásokhoz kapcsolódik.

 

Legyen az babaváró hitel vagy otthonteremtésre és lakásfelújításra vonatkozó családtámogatás, ebből a cikkből megtalálod egy helyről, linkelve a szabályokat, feltételeket és a szempontokat, amikre érdemes odafigyelned:

 

  1. Otthonteremtési támogatások változása (CSOK, ÁFA visszatérítés, kamattámogatott hitelek, lakásfelújítási támogatás)
     
  2. Otthonteremtési családtámogatások kisokos 2021

 

Maradt még kérdésed? Jól jönne, ha valaki segítene eligazodni a hiteligényléskor?

 

Tanácsadót választok

 

Otthonteremtési támogatások változása 2021 április

 

 

CSOK, jelzáloghitel elengedés, támogatott hitelek és otthonfelújítási támogatás változása 2021 április

 

 

A változásokról szóló rendelet a Magyar Közlöny 2021. évi 64. számában jelent meg 2021. április 16-án és már hatályba is lépett 2021. április 21-én, egy bekezdést kivéve, ami majd július 1-jén lesz hatályos. Ha szeretnél rákeresni Te magad a rendeletre, hogy elolvasd, akkor 183/2021. (IV.16.) Korm. rendeletet keresd...

 

 

Otthonteremtési kamattámogatás változása (341/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet)

 

 

A rendelet TB jogviszony számítását érintő feltétele változott erre:

 

Az igénylés időpontjában "a 180 napos jogosultsági időszak számítása során a különböző, egymást követő jogosultsági időszakokat össze kell számítani, és a jogosultsági időszakot folyamatosnak kell tekinteni, ha abban egybefüggően legfeljebb 30 nap megszakítás van, melynek időtartama a teljesítendő jogosultsági időszakba nem számít bele"

 

Mit is jelent ez? Eddig maximum 15 nap megszakítás lehetett a 180 napon belül, vagyis ezen enyhített a mostani változtatás (4.§. (1) bek. f) pont)...

 

 

CSOK rendelet változása (új lakásra 16/2016. (II.10.) Korm. rendelet)

 

 

Biztosítotti jogviszony számítása új CSOK-hoz

 

Itt is a rendelet TB jogviszony számítását érintő feltétele változott, mint az érintett többi rendeletnél:

 

A folyamatos TB jogviszony vizsgálatánál "a különböző, egymást követő jogosultsági időszakokat össze kell számítani, a jogosultsági időszakot folyamatosnak kell tekinteni, ha abban egybefüggően legfeljebb 30 nap megszakítás van, amelynek időtartama a teljesítendő jogosultsági időszakba nem számít bele."

 

Mit jelent ez? Eddig szépen összeadogatták a megszakításokat, hiszen a rendelet csak annyit írt elő, hogy a folyamatos jogviszonyban legfeljebb 30 nap megszakítás lehet. Tehát ha két munkaviszonyod között volt 20 nap, másik kettő között pedig 15 nap, már el is buktad a CSOK igénylésének lehetőségét.

 

Tehát ez egy kedvező változtatás, hiszen csak abban az esetben van gond, ha munkahely váltáskor 30 napnál több telt el a kettő között. Alkalmazni kell ezt mind a 180 napos (egy és két gyermekes családok 30.§. (1b) bek.), mind a 2 éves (három és több gyermekes családok 31.§. (2a) bek.) jogosultsági időszak számítása során is.

 

Bekerülési költségek számítása új CSOK-hoz

 

Ezen kívül a bekerülési költségek közé ezentúl beszámítható az adaptációs költség, vagyis a Nemzeti Mintaterv Katalógusból kiválasztott, felhasználói szerződésben rögzített
mintatervnek az érintett építési helyszínre történő adaptálásához kapcsolódó tervezési díj, mely a Lechner Tudásközpont honlapján nyilvánosan elérhető. (3.§ (1) bek. 1. pont k) alpont)

 

Ezt a Lechner Tudásközponttal kötött felhasználói szerződéssel, a tervezési díjról szóló számlával, és az elektronikus építési naplóval kell igazolnod. (43.§ (1) bekezdés)

 

Pontosítások az új CSOK-hoz

 

A 48.§ kiegészítése tulajdonképpen csak egyértelművé tette az eddigi gyakorlatot, miszerint csak akkor folyósítható a CSOK, ha már a teljes önerődet (CSOK és lakáshitel kivételével) felhasználtad a vásárláshoz.

 

Pontosították azt is, hogy az építési tevékenységet végző egyéni vállalkozó sem lehet az igénylőnek közeli hozzátartozója vagy élettársa, mert eddig csak a gazdálkodó szervezetekre vonatkozó kitétel (tiltás) szerepelt ennek kapcsán a rendeletben (23.§ (4) bekezdés).

 

Adó-visszatérítési támogatás változása új CSOK-nál visszamenőleg

 

Sokakat érintő előnyös változás az ÁFA visszatérítési támogatás igénylésének visszamenőleges megváltoztatása (90-92.§)

 

  • Ha még a mostani módosítás előtt már benyújtottad a CSOK igénylést, de az adó-visszatérítési támogatást nem igényelted, mert az eddigi feltételek szerint nem járt, akkor most utólag megteheted (kivéve, a CSOK-ot 2020. január 1 előtt kérted, vagy Falusi CSOK-ot kértél új építéshez.
     
  • Ha pedig a 2020. december 31-ig hatályos rendelet szerint 2020-ban, 2021. január 1-jéig megkötötted a támogatási szerződést, de még nem igényelted vagy csak részben az ÁFA visszatérítést, akkor a 2021. január 1-jén vagy azt követően kiállított 5%-os ÁFA tartalmú számlákra kérheted az adó-visszatérítés.
     
  • Ha pedig a 2020. december 31-ig hatályos rendelet szerint 2021. január 1-jéig még NEM kötötted meg a támogatási szerződést, de azóta már igen, és igényelted az ÁFA visszatérítést, akkor a 2021. január 1-jét megelőzően kiállított 27%-os ÁFA tartalmú számlák is figyelembe vehetők a számlabemutatási kötelezettség teljesítéséhez.

    Tehát ezek a számlák adóvisszatérítésre nem jogosítanak, de igazolási kötelezettséged teljesítésére alkalmasak.

 

Az ingatlanra vonatkozó a CSOK jogosultsági feltétel igazolásának dokumentumát is pontosították (43.§ (1) bek. s) pont).

 

Eszerint az „adásvételi szerződéssel vagy a 3. § (1) bekezdés 9. pont b) alpontja szerinti esetben a Ptk. 5:68. §-a szerinti hozzáépítés következtében keletkező közös tulajdonból az egyes tulajdoni hányadok mértékét megállapító szerződéssel,” tudod igazolni (az utóbbi a tetőtér beépítésekre vonatkozik).

 

Megelőlegező CSOK változása (vállalt gyermek esetén)

 

Eltörlésre került a korábbi gyermekvállalás teljesülésére vonatkozó feltétel. Ez azt jelenti, hogy ha korábban volt már megelőlegezett támogatásod, amelyben nem teljesült a gyermekvállalás, akkor ebben az esetben is igényelhettek újabb megelőlegezett támogatást is, amennyiben az előző támogatás lezárt státuszú.

 

 

CSOK rendelet változása (használt lakásra 17/2016. (II.10.) Korm. rendelet)

 

 

CSOK, jelzáloghitel elengedés, támogatott hitelek és otthonfelújítási támogatás változása 2021 április

 

 

Ebben is a rendelet TB jogviszony számítását érintő feltétele változott (14.§. (1) bek. c) pont és 19/E. § (1) és (2) bek.), szintén visszamenőleges hatállyal:

 

A folyamatos TB jogviszony vizsgálatánál "a különböző, egymást követő jogosultsági időszakokat össze kell számítani, a jogosultsági időszakot folyamatosnak kell tekinteni, ha abban egybefüggően legfeljebb 30 nap megszakítás van, amelynek időtartama a teljesítendő jogosultsági időszakba nem számít bele."

 

Vagyis, ez is segíthet, ha eddig azért nem tudtad igénybe venni a CSOK-ot, mert például fél év (Falusi CSOK-hoz 1 ill 2 év) alatt 3 munkaviszonyod volt és ezek közt összesen több, mint 30 volt a megszakítás. Mostmár, ha egyenként nme volt több 30 napnál, akkor folyamatosnak számít a biztosítotti jogviszonyod, és igényelheted aCSOK-ot.

 

Ezen kívül természetesen e rendeletben is ezentúl beszámítható az adaptációs költség a bekerülési költségek közé, vagyis a Nemzeti Mintaterv Katalógusból kiválasztott, felhasználói szerződésben rögzített mintatervnek az érintett építési helyszínre történő adaptálásához kapcsolódó tervezési díj, mely a Lechner Tudásközpont honlapján nyilvánosan elérhető. (19.§ (4) bek. e) pont)

 

Ezt a Lechner Tudásközponttal kötött felhasználói szerződéssel, a tervezési díjról szóló számlával, és az elektronikus építési naplóval kell igazolnod. (30.§ (1) bekezdés 24. pont)

 

Otthonfelújítási kamattámogatott kölcsön változása

 

Pontosításra került a nem támogatott személy hiteladósok fogalma is: a nem támogatott személy hiteladóson a támogatott személy élettársát is érteni kell. Ezzel kapcsolatban találtam egy félreértelmezést a Bank360hu oldalán megjelent cikkben.

 

Ők azt írják, hogy a felújítási hitelbe bevonhatók lettek a közeli hozzátartozók is. Én ilyet nem találtam a rendeletben, de tisztázni fogom a bankos kollégákkal és kérek állásfoglalást is, ha kell.

 

Megérkezett az első banki információnk erről. A változás arra vonatkozik, hogy amennyiben van más tulajdonosa is a felújítandó ingatlannak, mint a támogatott személyek (pl. szülő, vagy testvéred), akkor ő kötelezően bevonandó adóstárs és zálogkötelezett lesz.

 

Vagyis NINCS lehetőség arra, hogy a kamattámogatott otthonfelújítási kölcsönbe csak úgy további adóstársat (közeli hozzátartozót) bevonj a támogatott igénylőkön felül - például a hitelképességetek javítására -, de ha tulajdonos más is a lakásban, akkor őt be KELL vonni.

 

Kifejezetten a hitelképességet javító, nem támogatott személyt bevonni csak a CSOK-hitelbe lehet, az otthonfelújítási kölcsöbe nem.

 

 

 

A megjelent rendeletben tisztáztak néhány félreérthető dolgot a támogatott lakásfelújítási kölcsön kapcsán is.

 

A nyilatkozatok közé, vagyis a teljes bizonyító erejú magánokiratba foglalt nyilatkozatodba, amelyben büntetőjogi felelősséged tudatában nyilatkozol, bekerült az is, hogy vállalod, hogy az otthonfelújítási kölcsön teljes összegét erre a célra, vagyis a rendeletben felsorolt felújításokra fordítod.

 

Ha már elindítottad a kölcsönigénylést, akkor ezt a nyilatkozatot visszamenőlegesen pótolnod szükséges. Erről a bank 30 napon belül felszólítást küld majd.

 

Pontosították azt is, hogy a kamattámogatott otthonfelújítási kölcsönhöz a kamattámogatást ugyanazon igénylő egy alkalommal veheti igénybe.

 

Ebben a témakörben is találtam félreértelmezést a Bank360.hu oldalán, ezért igyekszem ennek is utánajárni. Ők azt írják, hogy nem kell 1 éven belül bemutatnod a bank felé a számlákat. Mi még nem kaptunk a bankoktól erre vonatkozó infót, de kiderítem. Addig óvatosan ezzel, inkább az 1 évre készülj...

 

Frissítés 2021.04.27.: A KH banktól már megkaptuk a választ, remélem a többitő is érkezik. Valóban eltörlésre került az 1 éven belüli számlabemutatási kötelezettség a bank felé.

 

Megelőlegező CSOK változása (vállalt gyermek esetén)

 

Eltörlésre került itt is a korábbi gyermekvállalás teljesülésére vonatkozó feltétel.

 

 

A három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentési feltételeinek változása (337/2017. (XI. 14.) Korm. rendelet)

 

 

Kiegészítésre került két pontosítással a rendelet:

 

Egyrészt azzal, hogy akkor is igényelhető ez a támogatás, ha az ingatlanra felvett hitel kapcsán az igénylő elhunyt házastársa vagy élettársa esetében fennállt a visszaigénylés feltétele, és kiskorú gyermeke örökléssel – az igénylő esetlegesen meglévő tulajdoni hányadával együttesen legalább 50%-ot elérő mértékben – tulajdonjogot szerzett. (4.§ (3) bek.)

 

Ezen változás hatálya visszamenőleges.

 

Másrészt azzal, hogy az örökbefogadott gyermek utáni jogosultságot már az örökbefogadást engedélyező gyámhatósági határozattal is igazolhatod (11.§. e) pont)

 

 

Változás a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásában (518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet)

 

 

Valószínűleg sokakat érint, talán Téged is, hogy ha szolgálati lakásban laksz/laktál, akkor nem tudtad igénybe venni az 1 éves bejelentett lakcím miatt az otthonfelújítási támogatást eddig a saját ingatlanodra. Lazítottak emiatt a rendelet szabályain, így kezdhetsz gondolkodni, mit újítanál fel, mert élhetsz a lehetőséggel Te is.

 

Az előírt egy éves időtartamra vonatkozó feltételt nem kell alkalmazni, ha az igénylő és gyermeke köteles volt a szolgálati helyén a foglalkoztató által térítésmentesen biztosított szolgálati lakásban lakni a foglalkoztatásra irányuló jogviszony fennállása alatt (4.§ (6) bekezdés c) pont).

 

Ha már folyamatban van az igénylésed, akkor is érvényes rád.

 

Hoztak viszont egy korlátozó feltételt is, ami részben megakadályozza, hogy halmozd a támogatásokat. Így szól:

 

Amennyiben az otthonfelújítási kölcsön vonatkozásában, ha igénybe vetted a jelzáloghitel-tartozás csökkentési támogatást, emiatt a fennálló tőketartozás és járulékainak összege alacsonyabb az otthonfelújítási támogatás összegénél, vagy tartozás már nem áll fenn, akkor a számítási mód a következő:

 

Az otthonfelújítási támogatás összege nem lehet magasabb, mint a számlával igazolt felújítási összeg és az igénybe vett jelzáloghitel-tartozás csökkentési támogatás összegének a különbözete. ÉS természetesen nem haladhatja meg a 3 millió forintot sem, vagyis a támogatás maximális összegét.

 

Mit is jelent ez pontosan?

 

Azt jelenti, hogy büntetőjogi felelősséged tudatában nyilatkozatot teszel arról, hogy melyik hitelintézetnél, milyen kölcsöntartozásra és mekkora összegben vetted igénybe a jelzáloghitel-csökkentési támogatást (9.§ (3) bekezdés lf) pontja).

 

A támogatható felújítási munkálatok közé bekerültek a szellőzési rendszerekkel, és a szennyvízkezeléssel kapcsolatos építési tevékenységek. Ezt pontos megfogalmazással beletettem az otthonfelújítási támogatással részletesen foglalkozó cikkemben is a felsorolásba.

 

Túl sok az infó és nem bírod követni a változásokat? Még így is maradtak kérdéseid? Nincs időd végigjárni a bankokat, hogy megtaláld a számodra legjobb megoldást? Más pénzügyi problémád is van, nemcsak az otthonteremtés? Hívj vagy írj, és segítünk:

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

Családvédelmi akcióterv és otthonteremtési támogatás kisokos 2021

 

 

CSOK, jelzáloghitel elengedés, támogatott hitelek és otthonfelújítási támogatás változása 2021 április

 

 

Ha most nekiállnék mindent újra összefoglalva leírni az egyes támogatásokról, az újabb 3-4 cikkre elegendő szöveg lenne. Megkíméllek tőle :). Inkább megmutatom, melyik információt hol találod meg:

 

 

Családok otthonteremtési kedvezménye (CSOK)

 

CSOK összefoglalóan egy helyen, összege és feltételei

CSOK változásai 2017-2021

Otthonteremtési Kamattámogatott lakáshitel

Otthonfelújítási támogatás

Kamattámogatott Otthonfelújítási kölcsön

Adó-visszatérítési támogatás (ÁFA)

 

Családvédelmi akcióterv keretében elérhető állami támogatások

 

Lakásvásárlás illetékmentessége

Babaváró kölcsön feltételei és igénylése

Autóvásárlási támogatás

SZJA családi kedvezmények és SZJA elengedése

Jelzáloghitel-tartozás elengedése

 

Egyéb általam összeállított segítő gondolatok, szempontok

 

Hitelfelvétel szempontjai és buktatói

Lakásfelújítási kölcsönök alternatívái

Lakástakarékpénztár

Gyermekek után járó állami támogatások összefoglalása

Lakáshitelek összehasonlítása

Babavárókölcsönök összehasonlítása

 

Amennyiben hasznosnak találtad összefoglalómat, oszd meg ismerőseiddel, és nyomj rá a "Tetszik" gombra is. Előre is köszönöm :))

 

 

 

Pörögnek a pénzügyekkel kapcsolatos események, és sok a változás. Biztosan örülnél, ha Te is mindig naprakész lennél azokban, amik Téged is érintenek. Ebben segít Heti PénzTipp levelünk, amit egy gombnyomással kérhetsz Te is.

 

Bizalmadért cserébe ajándékként letöltheted az összes eddig elkészített összehasonlító táblámat (babaváró, lakáshitelek, megtakarítások, állami támogatások, stb.), amit csak feliratkozóimnak küldtem el. Tarts velünk:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2021.04.25. - utoljára frissítve 2021.04.27.))

 

 

Vissza

Címkék : CSOK változások, CSOK2021, CSOK hitel, CSOK, otthonfelújítási támogatás, ÁFA visszatérítés, kamattámogatott hitelek, lakásfelújítási támogatás, lakásvásárlás, lakástámogatás, otthonteremtési támogatás, családvédelmi akcióterv, családtámogatás, állami támogatás, adóvisszatérítés, családi otthonteremtési kedvezmény, családok otthonteremtési támogatása, lakásépítés, lakás ÁFA, lakásfelújítási hitel, lakásfelújítás, otthonfelújítási kölcsön, támogatott lakáshitel, pénzügyi tanácsadó, független pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, pénzügyi célok

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek