...

Itt az első QR kódos blockchain alapú fizetési rendszer a kriptovalutákhoz Európában 2.rész

Kategória: Befektetés | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hamarosan már fizethetsz is QR kódon keresztül a magyar kriptopénzzel (BlockNote) - vásárolj vagy ne BlockStockot?

 

 

Kriptománia az új betegség, mely a felfokozott izgalom, és a valóságtól való menekülés lehetőségét kínálja. Az Origo egyik tavalyi cikke szerint már kriptovaluta-függőket is kezelnek Európa egyik vezető rehabilitációs klinikáján Skóciában.

 

Sokan úgy válnak az őrület áldozataivá, hogy nem is tudják pontosan miről van szó, és milyen kockázatokat vállalnak. Teszik, mert mások is ezt teszik. Aztán a nagy nyerési lehetőség megszállottjává válnak.

 

Nekünk, pénzügyi tanácsadóknak nagy felelősségünk van abban, hogy Te ne kerülj ilyen helyzetbe. Ezért írtam meg ezt a két részes cikket a kriptopénzekkel kapcsolatban. 

 

Az első részben tisztáztuk, mit jelent a blockchain, és hogyan működik. Átbeszéltük azt is, mik is azok a kriptovaluták, mi a wallet, mire kell figyelned ezekkel kapcsolatban. Ebben @Krocsek Attila van segítségemre a BlockBentől, aki elmondja azt is, mitől zseniálisan más az új magyar blockchain platform.

 

Biztos vagyok abban, hogy hamarosan lesz olyan ismerősöd, aki felkeres ezzel az üzlettel, és szeretném, ha addigra tisztán látnál. Ezért beszéljünk most a BlockStockról (BSO), a BlockNote-ról (BNO).

 

Frissítés 2021.06.18.: Az elsődleges BlockStock (BSO) értékesítése 2021.06.18-án lezárult. Érkezik 2021.09.18-tól az eBSO a kriptotőzsdékre. Új termék indul 2021.07.27-én, a BIT20+

 

Beszélgetésünkbe bekapcsolódik @Nagy István is, aki azokra a kérdéseidre adja meg a választ, amiket tuti feltennél Te is az üzlettel kapcsolatban. A cikk végére tudni fogod, hogy Neked való-e a kriptovilág, és azt is, mire figyelj, ha belevágsz...

 

Amennyiben már tudod is, hogy szívesen becsatlakoznál, itt tudsz regisztrálni. Ha még maradtak megválaszolandó kérdéseid, akkor pedig kattints:

 

Érdekel a BlockBen

 

 

Mi az a BlockNote (BNO)?

 

 

Itt az első QR kódos blockchain alapú fizetési rendszer a kriptovalutákhoz Európában 2.rész

 

 

(K.A) A BlockNote (BNO) egy virtuális valuta, ami mögött aranyletét van. Bányászni nem kell. Vásárlási ára 100%-ban megegyezik 0,01g arany világpiaci árával (az esetleges kezelési költségekkel nem számolva, ami egyébként 2,2% + 0,6%).

 

Az különbözteti meg az ismert kriptopénzektől, hogy a gyorsasága, az alacsony költségek, és az árfolyam-stabilitása alkalmassá teszi napi fizetőeszközként való használatra is.

 

Ugyanis, ha úgy döntesz, aranyba fekteted a pénzedet, megteheted a piacon elérhető árakon. Az aranynak jó a stressztűrő képessége, válság helyzetekben is értéktartó. Sőt, mivel "menekülő valutának" is használják, a bizonytalan gazdasági időszakokban emelkedik is az árfolyama.

 

Azonban, ha hirtelen pénzre van szükséged, vagy csak szeretnél a barátodnak küldeni belőle :), egy átlagos aranybefektetéssel ez nehezen működik, sokáig tart, és sokba kerül.

 

A legismertebb és népszerű kriptók mögött pedig nincs semmi. A Bitcoinnal már több helyen lehet fizetni, de olyan nagy a volatilitása (árfolyamingadozás), hogy sarkított példaként az 1500 Ft-os pizzád, mire átmegy a rendelésed és kihozzák, már lehet, hogy 5000 Ft-ba kerül, akkora a napon belüli ingadozás is.

 

Ha az utóbbi 3 hónapban megnézzük a BTC árfolyamát, akkor %-os +/- változást is látunk. 2018. november 29-én 1BTC = 4.246,14$, december 15 én pedig 1 BTC = 3.181,96$, ami - 33% két hét alatt. 2018.12.16-20. között +27,6%, 2018.12.02-07. között -21,4%, 2019.01.05-06. egyetlen nap +6,4% és 2019.01.09-10. szintén egy nap alatt -10,3%, a napon belüli árfolyamkülönbözet gyakran több, mint 500$ is volt. - a szerző 

 

Tehát lehet Neked aranybefektetésed (fizikai vagy ETF) és lehetnek értékpapírjaid, egyiket sem tudod transzferálni, míg a BlockNote-tal ezt könnyedén megteheted. Megoldja azt, hogy egyszerre rugalmasabb módon tudd használni, akár az arany miatt befektetési céllal, de akár fizetni is lehet vele.

 

Ha például vennél egy értékes festményt ilyen módon, akkor az egy befektetés, ugyanakkor transzferálhatóvá, kereskedhetővé válik.

 

A BlockNote a közeljövőben aranyra és hagyományos devizára is átválthatóvá válik. A BlockNote-ot a tulajdonosa digitális pénztárcában tárolja, onnan tudja hagyományos devizára váltani, elutalni vagy prepaid kártyára tenni. 

 

A Bitcoin esetében a pénztárcát telepítened kell a gépedre vagy a mobilodra. Nincs mögötte aranyletét vagy más fedezet.Vásárlásra is használhatod ott, ahol elfogadják, de óriási volatilitása miatt ez nehézkes lehet. A Bitcoin bányászat pedig költséges dolog. A tranzakciós teljesülése 10 percet is, vagy több időt vesz igénybe.

 

Minden újonnan megvásárolt, ezáltal forgalomba kerülő BlockNote-hoz 0,01 gramm mennyiségű aranyat vásárolunk és teszünk letétbe, egy, az LBMA (London Bullion Market Association) tagszervezeteként működő letétkezelőnél, és egy banknál vezetett arany számlán vagy egy ETF (Exchange Traded Fund) árutőzsdei szolgáltatónál.

 

Erről a letétről, természetesen, letéti igazolás készül.

 

A BlockNote tranzakciók költségeit aranyban számoljuk el, amelynek egy része a BlockStock arany letétjét (pool) gyarapítja.

 

 

Amennyiben aranybefektetésben gondolkodsz, két lehetőséged van: veszel fizikai aranyat vagy ETF-be, aranyalapú befektetési alapba fektetsz. A fizikai aranyat biztonságosan tárolnod kell, aminek költsége van. Ráadásul, ha vissza akarod váltani, akkor sokkal kevesebbet kapsz érte. A forgalmazók 9-10%-kal kevesebbért vásárolják vissza.

Az ETF "papír arany". Itt az alapkezelő költségeit kell megfizetned, no meg a kereskedését. Emellett kérdéses, hogy alkalmas-e arra az értékörző funkcióra, amit az aranynak tulajdonítunk válságos időszakban.

A BlockNote fizikai aranyletéttel rendelkezik. Vételkor 2,2+0,6% a jutalék, viszont visszaváltásánál nincs jutaléklevonás - a szerző...

 

 

Frissítés 2021.02.20.: Már kereskedhető a kripto tőzsdéken (például WhiteBIT) a BlockNoteX (BNOX), amelyre most, ha lekötöd, 180 nap után 30%-os kamatot kapsz BlockStockban a Walletedbe. Így mindkét kripto előnyeiből részesülhetsz.

 

 

Mi az a BlockStock (BSO)?

 

 

Amikor megismertem a rendszert , pénzügyi tanácsadóként úgy fogalmaztam meg, hogy a BlockStock olyan, mint egy részesedés egy cégben. Később elmagyarázzuk, miért.

 

Ez is egy kriptovaluta, de aranyletéttel rendelkezik, és nem kell bányászni. Ezért stabil, és villámgyorsan tudja végrehajtani a tranzakciókat. 

 

Összesen 1.850.000 db van belőle, amiből 1.500.000 darabot értékesítenek. Az értékesítés már zajlik. Amennyiben valamelyik kérdésedre mégsem kaptál választ a két cikkből, írj nekem, vagy kérj visszahívást, és megválaszolom őket. Rendszeres friss hírekért pedig kattints:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

(Cz.M.) Miben különbözik a BlockStock az eddig ismert kriptopénzektől?

 

(K.A.) Mindkét kriptopénzünk ötvözi az ismert kriptovaluták és az aranybefektetés előnyeit. 

 

A BlockStock, az tulajdonképpen a rendszer motorja, mert ő hajtja végre a tranzakciók validálását (engedélyezését). Más publikus rendszerekben, ezt a bányászok teszik, ami lassítja a folyamatot. A BlockStock tulajdonosának nem kell semmit futtatnia a saját gépén, nem kell magánál tartania semmit.

 

Hamarosan meg is tudjuk majd mutatni, hogy melyik tranzakciót melyik BlockStock validálta, ami szintén a transzparencia (átláthatóság) része.

 

A blockchainből és az azonosításból adódóan pedig biztonságos a rendszer, mivel ha bárki belenyúlna, tökéletesen visszakövethető, hogy ki, hol és mit csinált.

 

Ez jó lehet például a pénzmosás megakadályozására. Hiszen, ha valahol felmerül a gyanú, vissza lehet keresni egészen a nulladik pontig, és másodpercek alatt kidobja a rendszer annak a történetnek a teljes előéletét.

 

Nagy hangsúlyt fektetünk a tájékoztatásra is. Minden információ elérhető, letölthető. BSO és BNO vásárláskor még az utolsó pillanatban is felugrik a figyelmeztetés a kockázatokat illetően.

 

Az ajánlóknak is folyamatosan képzéseket, előadásokat tartunk, hogy pontosan tisztában legyenek a fogalmakkal, a működéssel és a törvényi megfelelés kritériumaival. Te is lehetsz ajánló (ahogy én is) bárki lehet. A lényeg, hogy pontos és valós információkat adjon tovább.

 

(Cz.M.) Hogyan kapcsolódik a BlockStockhoz az arany? Hogyan működik az aranyletét?

 

A BlockStock indulásakor 10% volt az "aranytartalma". A validálásért tranzakciós jutalék illeti meg (mint a banki pénzügyi tranzakcióknál is), amit aranyban írunk neki jóvá. Az arany "pool"-ba így bekerülő arany adja a BlockStock arany letétjét. Vagyis minden egyes tranzakció növeli, így hamarosan eléri a 100%-ot, de fölé is mehet. 

 

A tranzakciós jutalék pedig megosztásra kerül a BlockStock tulajdonosok között a darabszám arányában.

 

A BlockStock mögött az aranyat grammban tartjuk nyilván. A BSO árfolyama külön is tud mozogni az arany árfolyamától, de nem tud akkora esést produkálni, mint például a BTC, mert az arany árfolyama megtámasztja.

 

(Cz.M.) Hogyan működik a BlockStock tulajdonosoknak kiutalt tranzakciós jutalék? Amikor banki tranzakciót indít az ember, akkor is fizeti a tranzakciós díjat, de ez másnak tűnik...

 

(K.A.) Igen. Említettem, hogy a BlockStock tulajdonképpen részesedés. Hasonló, mint a részvényeknél az osztalék. Az eredményből kapod azt is, ezt is. Az eredmény a bevételből keletkezik a költségek és adók levonása után - leegyszerűsítve :). 

 

A BlockStock bevétele a tranzakciókból származik. A különböző tranzakció típusoknak különböző díja van, és ezek bizonyos %-át kapja meg a BlockStock tulajdonosa részesedésként.

 

Készítettem egy ábrát hozzá, hogy érthetőbb legyen - a szerző:

 

 

Itt az első QR kódos blockchain alapú fizetési rendszer a kriptovalutákhoz Európában 2.rész

Az arany "pool"  kapja a tranzakciós díjak bizonyos részét, és egyenlő arányban oszlik meg a BlockStockok között

 

 

Ha végiggondolod, a BlockStock működése valójában a részvényekéhez hasonlít.

 

Amennyiben osztalék részvényt veszel, bevételed származik rendszeresen az osztalékból, amit a cég fizet Neked. Amennyiben pedig kereskedsz az értékpapírjaiddal, például ezt a részvényt eladod, akkor árfolyam nyereséget érhetsz el. A döntés a Tied, hogy megtartod, vagy eladod. A Te kockázatod...

 

Ugyanez a helyzet a BlockStocknál is. Bevételed származik a tranzakciókból, hiszen részese vagy általa magának a platformnak (mint a részvényeddel az adott cégnek).

 

Amikor elfogy a 1,5 millió darab BSO, akkor kikerül a kriptotőzsdére, ahol el is adhatod, hogy realizáld az árfolyamnyereséget. Az árfolyamát akkor sokkal magasabbra várjuk, mint a mostani. Dönthetsz, hogy megtartod vagy eladod. A Te kockázatod...

 

(Cz.M.) Általában, ha értékes osztalék részvényeket szeretnénk venni, akkor ahhoz sok pénz kell. A legtöbb kisbefektető számára ezek nem elérhetők, maximum befektetési alapokon keresztül. Mi az a minimum összeg, amiért már be tud szállni valaki a platformba?

 

(K.A.) A kezdő összeg, amit el kell költeni BlockStockra 500€, vagyis minimum ennyiért lehet először vásárolni, utána már nincs korlát.

 

Regisztráció és azonosítás után megnyílik a Wallet. Ebbe érkezik be a saját bankszámládról az Általad választott összeg, amiből BlockStockot tudsz vásárolni az épp aktuális árfolyamon. Ha ajánlón (kattints a linkre, ha nincs segítőd) keresztül vásárolsz, 30%-kal olcsóbban jutsz hozzá.

 

Ugyanitt a Walletben tudsz tranzakciót indítani BlockNote vásárlásra is. Sőt, vissza tudod őket váltani euróra is, tudsz transzferálni másoknak, vagy a pénzt kiutalni a saját bankszámládra.

 

Elkészültünk egy QR kódos fizetési megoldással is, amelynek segítségével az elfogadó helyeken vásárolni is tudsz hamarosan BlockNote-tal. A BlockBen Pay nagyon gyorsan és nagy biztonsággal lehet fizetést eszközölni.

 

(Cz.M.) Akkor röviden összefoglalva:

 

A BlockBen híd lehet a kriptovilág és a bankrendszer között. Ez maga a platform, ami egy saját fejlesztésű, blockchain alapú enterprise multi asset platform. Ez azt is jelenti, hogy alkalmas más eszköz alapú kriptók csatlakoztatására. Nagyon magas tranzakciószámra képes, gyors, és korlátlan növekedési lehetősége van.

 

A BlockStock tulajdonképpen egy "vivővaluta", ő végzi a tranzakciók validálását. Viszonylag stabil, mert arany fedezettel rendelkezik, a platform technológiájából adódóan biztonságos. Viselkedését tekintve pedig a részvényekhez hasonlít, mert részesedést fejez ki, amiből a tulajdonosának bevétele származik és kereskedhető lesz. 

 

A BlockNote egy 100% aranyletéttel rendelkező kriptopénz, ami gyors, viszonylag stabil, így alkalmas a fizetőeszközként való használatra a fizikai boltokban is, és az online felületeken is. Eladhatod, veheted, transzferálhatod, átválthatod aranyra vagy euróra. Vagyis egy alternatíva az aranybefektetésre. Szerepe "menekülő" kriptovaluta lehet válság-időszakokban.

 

Frissítés 2021.02.20.: A BlockStock első körös értékesítése még 2021.június 18-ig tart. Ha szeretnél a részesévé válni, ne habozz tovább. Mivel aranyfedezettel rendelkezik a BlockStock (BSO), a BlockNote (BNO és BNOX) is, biztonságosabb, mint a fedezet nélküli kriptopénzek...

 

(N.I.) Igen. Tulajdonképpen létrehoztunk valamit, ami jelenleg senki másnak nincs. Ezáltal lehetőséget nyitottunk arra, hogy a "kis ember" olyan áron jusson hozzá az aranyhoz, amit csak több tonna megvásárlásával érhetne el. Fizikális aranyat tudsz venni 1,1g felett (ez a mennyiség az ÁFA-mentesség miatt szükséges).

 

A BlockStock azért fontos, mert segít abban, hogy elérjük a célt a BNO-val. A BlockNote egy új gondolkodásmódot képes behozni a világba, ugyanis a BNO nem csak kripto, hanem digitális arany. Ez az arany pedig nem a mi tulajdonunkban van, hanem a saját neveden levő letéti számládon csücsül.

 

 

Hogyan jött létre a platform és mi a biztosíték, hogy nem egy újabb lehúzás?

 

 

Itt az első QR kódos blockchain alapú fizetési rendszer a kriptovalutákhoz Európában 2.rész

 

(Cz.M.) Mi a garancia arra, hogy nem tudtok meglépni a befizetett pénzekkel?

 

(K.A.) Mindenekelőtt fontos tudni, hogy szabályozott keretek között működő pénzügyi vállalkozás vagyunk.

 

A kezdetekkor a saját pénzünket tettük bele a cégbe, a termékfejlesztésbe és még fizetést sem vettünk fel a cégből pár hónappal ezelőttig, ezt megtehettük, mert szerencsére volt már mindannyiunk háta mögött annyi projekt és tapasztalat, hogy ez ne okozzon gondot.

 

Van körülöttünk jópár szakember, aki a mai napon többet profitál a BlockBenből mint mi. De ez így van helyén, a jó szakembereket meg kell fizetni, mi pedig tudjuk, hogy az út amin a cég jár elvisz minket nagyon messzire.

 

Mindemellett nem a pénz a fő motivációnk, hanem az, hogy jó dolgot csináljunk, amit nagyon szeretünk és hozzáad az emberek életéhez. Ez egy olyan cég, ami sokat ad ahhoz, hogy személyesen közelebb kerüljünk a Maslow-i szükségletek hierarchiájának csúcsához…  

 

Szóval szárazon nézve:

A BlockNote -100% aranyletét- esetében az ügyfeleink nevén van az aranyletéti számla és az arany mennyiségét kifejező kriptovaluta nyilvántartva. Olyan engedélyünk van erre a tevékenységre, mint egy olyan aranykereskedőnek, akinél letéti számlát lehet vezetni.

 

Mi a könyveinkben és a blockchainben is nyilvántartjuk a letéti számlákat elkülönítve a céges vagyontól, tehát ha valami gond lenne a céggel, akkor sem sérülne az ügyfélvagyon.

 

A BlockStock esetében magasabb a kockázat, de mint azt gazdasági alapelvként tudjuk, a magasabb nyereség lehetőségéhez magasabb kockázat párosul. Ott alacsonyabb, 10%-os az első vásárlásból képzett letét.

 

A BlockStock adásvételéből származó árbevételből 10%-os kezdeti aranyletétet képez a cég, a fennmaradó bevétel kapcsán pedig elsődleges célunk az, hogy ütőképes, piacilag stabil céget és termékeket hozzunk létre, segítve azt, hogy a lehető legdinamikusabban nőjön ez az aranyletét, nem pedig az, hogy rövid távon profitot képezzünk.

 

A nálunk kezelt arany mennyiségét és a könyveinket is auditáltatjuk a jövőben. Érdemes tudnod, hogy pl. az arany mennyiségére vonatkozó rendszeres auditot rengeteg aranykereskedő nem tesz meg, de mi fontosnak tartjuk azt, hogy ezzel is igazolni tudjuk működésünket és építeni a bizalmat.

 

Számviteli és egyéb jogi megfelelések miatt az ügyfélvagyont külön ügyfél nostro számlán elkülönítve tartjuk.

 

Egyértelműen végrehajtható garanciális elem nincs a rendszerben csakúgy, mint rengeteg népszerű pénzügyi szolgáltató esetében.

 

A rohamosan terjedő modern pénzügyi szolgáltatók túlnyomó többsége elektronikus pénzkibocsátó intézmény. Ezek eladják az elektronikus pénzt hivatalos fizetőeszközért, és az ügyfél azt az elektronikus pénzt birtokolja, amelyet a cég bocsátott ki.

 

Rengeteg MasterCard és Visa kártya működik ezen az elven, amelyeket ezek a cégek bocsátanak ki, mégsem tűnik el a pénz a számláikról. A hatóságok sem látják ennek nagy kockázatát, ezért is elenyésző a törzstőke követelménye ezeknek a pénzügyi vállalkozásoknak a kezelt pénzekhez képest.

 

Egyszóval az ügyfelek pénzével elszaladni olyan lenne, mintha egy aranykereskedő cég vagy egy pénzügyi szolgáltató tenné ezt. Szóval egyértelmű bűncselekményt kellene hozzá megvalósítani, amely határozottan nincsen sem a terveinkben, sem az erkölcseinkben.

 

Biztosak vagyunk benne, hogy a folyamatos jó teljesítményünkkel megszolgáljuk a belénk vetett bizalmat!  

 

(N.I.) Mi összeálltunk, "mint 4 kicsi legó", és létrehoztunk valami olyat, ami eddig nem volt. Eszünk ágában sincs felrúgni bármilyen megállapodást, amit egymással, vagy az emberekkel kötöttünk. Huszon-valahány ember dolgozik velünk, felelősek vagyunk értük, és azokért, akik bíznak bennünk.

 

(Cz.M.) Mi garantálja azt, hogy ezek a pénztárcák nem tudnak eltűnni? 

 

(N.I.) Pénzintézet vagyunk, van felügyeleti hatóságunk. Hasonlóan működünk, mint a bankok, ráadásul az egyik legjobban szabályozott ország törvényes felügyeleti keretein belül. Olyan technológiát alakítottunk ki, hogy a rendszerünkben csak komoly bűntett árán lehetne kárt tenni.

 

Ebben a tekintetben a garancia hasonló, mint más fintech cégeknél. Szerencsére ebben a szektorban nem fordulnak elő nagy pénzeltűnések. Minden egyes ügyfelünket külön azonosítjuk, és külön, egyéni számlát vezetünk a számukra.

 

Technológiai oldalról a blockchain egy jelentős garancia arra, hogy az adatok/pénztárcák ne vesszenek el és visszamenőleg ne legyenek meghamisíthatók.

 

(Cz.M.) Ha jól értelek, akkor a személyetek, maga a cég, és a rendszer a garancia, amit létrehoztatok, igaz? Ma Magyarországon az embereknek fontos a garancia (állami, OBA, BEVA) és több olyan kriptopénz is létezik, ami inkább hasonlít egy piramisjátékra, például a OneCoin...

 

(N.I.) Igazán nem szeretnénk más kriptovalutákat értékelni, ám tény, hogy ezelőtt már nagyon sok gyanús eset történt a piacon.

 

Mivel borzasztó nagy figyelmet kaptak a kriptopénzek, ezért sok rosszhiszemű szereplő is megjelent a piacon.

 

Azt látjuk, hogy a különböző államok és szabályozók (ki lassabban, ki gyorsabban) elkezdtek reagálni erre a piaci helyzetre, aminek mi nagyon örülünk. Azt gondolom, hogy a szabályozások által azok, akik az emberek lehúzásával jutnának pénzhez valós üzleti ajánlatok helyett, jelentősen vissza fognak szorulni a jövőben.

 

Nekünk az a fontos, hogy ez egy jó üzlet legyen, azoknak is, aki vásárolnak tőlünk, meg azoknak is, akik ajánlóként segítenek minket. Hosszútávra tervezünk nem csak itthon, hanem külföldön is...

 

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy azok az információk, amik tőlünk és az ajánlóktól kikerülnek, igazak, relevánsak és érthető legyenek.

 

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz kommunikáció, vagy tudáshiány miatt bárki lejárasson...

 

(Cz.M.) Azt mondod, ez egy jó üzlet. Mi a koncepciótok arra az esetre, ha a kormányzat is meglátja benne a lehetőséget és elsők akarnak lenni ezen a piacon?

 

(N.I.) Ezen mi is sokat gondolkodtunk. A mi rendszerünk átlátható és tiszta, pénzmosásra nem igazán alkalmas, hivatalos, legális és megadóztatható.

 

Úgy hisszük, hogy mind a technológiai, mind az üzleti modell, amit nyújtani tudunk, különleges. Teljes mértékben nyitottak vagyunk olyan együttműködésre, ami előre viszi akár az országot, akár a technológiánkat.

 

(Cz.M.) Milyen gyakorlati példát tudsz nekem arra mondani, hogyan lehetne jól felhasználni a BlockBen platformját?

 

(N.I.) Képzeljük el a következő helyzetet: három darab, több millió euro értékű festményt szeretnénk eladni a piacon, ami nagyon nehéz is lehet.

 

De mi van akkor, ha sok embernek adod el őket „darabokban”? Ez egy érdekes lehetőség, nem?

 

Ugyanezen festmények értékét felosztjuk például több tízezer darabra, értékesítjük. Ezzel lényegében transzferálhatóvá tesszük, és akár szabadpiacra bocsátjuk.

 

Többek között ebben is segítséget nyújthat a BlockBen platform, ami jól demonstrálja a benne rejlő lehetőségeket és funkciókat.

 

(Cz.M.) Hogyan működik ez a számla, ha a számlatulajdonos elhalálozik?

 

(N.I.) Ugyanúgy, mint például a bankszámla. Tehát örökölhető, de része a hagyatéknak. 

 

(Cz.M.) Az aranyletét egy része fizikai arany, másik része ETF. Kifejtenéd ezt nekem?

 

(N.I.) A fizikai arany adásvétele nehézkesebb, és mindkét irányban van jutaléka is. Emiatt tettük bele a termékfejlesztésénél az ETF-et, mint lehetőséget. Arra az esetre, ha olyan körülmények alakulnak ki, hogy jobban megéri vagy hasznosabb ETF-et használni.

 

Amikor valaki eladja a Stock-ját vagy a Note-ját, akkor az aranyat is eladja vele. Jelenleg a termékeink mögött 100%-ban fizikai arany van, nem pedig ETF.

 

A fizikai arany a Galmarley Ltd. által kerül megvásárlásra. Ez egy Nagy-Britanniában található cég mely az LBMA, azaz a London Bullion Market Association tagja. Fizikailag pedig a megvásárolt arany Zürichben kerül megőrzésre.

 

Köszönöm Istvánnak és Attilának a beszélgetést. Nagyon sok hasznos információt kaptam, és Számomra átláthatóvá vált a platform működési elve, és az üzleti modell. A március 3.-ai konferenciát pedig kíváncsian várom, hiszen újdonságok bejelentésével készülnek.

 

Amennyiben szívesen vennéd első kézből az információkat, vedd fel velem a kapcsolatot, vagy jelezd az érdeklődésed, és visszahívlak.

 

Ha pedig úgy érzed, szívesen válnál a rendszer részesévé, mielőtt tele lesz vele a média, és megugrik a BlockStock árfolyama, de nincs ajánlód, szívesen segítekitt tudsz regisztrálni.

 

Kereskedőként vagy szolgáltatóként pedig érdemes lehet QR kód elfogadóhellyé válnod. További információkat itt is kérhetsz tőlünk:

 

Érdekel a BlockStock

 

Ha eddig még nem keresett meg senki a BlockStockkal, hamarosan biztosan meg fog. Bízom abban, hogy sikerült felkészítenem Téged erre :). Maradtak kérdéseid? Ne tartsd Magadban, írd meg a cikk alatt vagy a Facebook oldalamon!

 

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző, képek és infografika: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.02.27. - utolsó frissítés 2021.06.20.))

 

Érdekel a BlockBen

 

 

A kriptopénzekkel kapcsolatos felügyeleti figyelmeztetés az MNB oldaláról:

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy egyes fizetésre használható virtuális eszközök – így a legszélesebb körben használt Bitcoin – sokkal kockázatosabbak a fogyasztók számára a már ismert elektronikus fizetési megoldásokhoz – például a bankkártyához, elektronikus pénzhez – képest.

A Bitcoin-nak és a hozzá hasonló fizetésre használható virtuális eszközöknek nincs hivatalos kibocsátójuk, nem tartoznak egyetlen ország hatóságának, jegybankjának felügyelete alá sem. Ezen eszközök esetében hiányoznak a megfelelő felelősségi, garanciális és kárviselési szabályok is, amelyek például visszaélés, ellopás esetén védenék a fogyasztók érdekeit. Tovább növeli a kockázatokat, hogy a Bitcoin és a hasonló, fizetésre használható virtuális eszközök ára, felhasználási értéke rendkívül gyorsan és a fogyasztók számára kiszámíthatatlan módon változhat.

Mindezek miatt az MNB változatlanul indokoltnak tartja, hogy a fogyasztók rendkívüli körültekintéssel, fokozott óvatossággal járjanak el, mielőtt ilyen eszközöket, például Bitcoint használnának.

Vissza

Címkék : kriptovaluta, kriptopénz, blockstock, blocknote, blockchain, blockben, bitcoin, befektetési portfólió, kockázat, BTC, BSO, BNO, pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi portfólió, adatlánc, blokklánc, pénzügyi intelligencia, pénzügyi célok, pénzügyek okosan, onecoin, QR kódos fizetés, blockstock vásárlás, blocknote vásárlás, blockben regisztráció, befektetés, aranyfedezet, aranybefektetés, BNOX, BlockNoteX, blockbenpay, befektetési lehetőség, BIT20plusz, BIT20, apró betűk nélkül

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek