...

Ki és mekkora eséllyel indul az első sorsoláson a NOK-nál?

Kategória: Pénzhírek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Ne azt hidd el, amit az ügynök mond, hanem értsd meg a terméket! - NOK

 

 

Hamarosan sokan jutnak hozzá ahhoz a pénzhez - kamatmentes hitel és állami támogatás -, amiből megvehetik a megálmodott új lakásukat. 2018.03.21-én lesz az első NOK sorsolás.

 

Érdekes tapasztalat volt a főpróba. Meghívást kaptunk néhány napja a sorsolás főpróbájára. Ugyanúgy ügyfelek voltunk, mint Te, aki ott leszel. "Papíron" volt már befizetésünk, és megtehettük licitjeinket is. Izgulhattunk, hogy vajon kisorsolnak-e...

 

Abban most már biztos vagyok, hogy számításaim helyesek. Az első időszak feltöltései miatt minden csoportban, az első sorsolásról sokan távoznak majd azzal a boldog tudattal, hogy zsebükben érezhetik azt az összeget, amire szükségük van. Már nincs más dolguk, csak kiválasztani a megfelelő új ingatlant és megvásárolni.

 

 

 

Ki és mekkora eséllyel indul az első sorsoláson a NOK-nál?

Az első sorsolás jön a Nemzeti Otthonteremtő Közösség történetében...

 

 

Mi a helyzet a NOK-kal kapcsolatban tanácsadói szemmel?

 

 

A főpróbán minden rendben és szabályosan zajlott. Természetesen csak próba programmal, hiszen az éles rendszerbe nem lehet beleírogatni a főpróba kedvéért. Volt néhány kisebb dolog, aminek kértük a megváltoztatását az ügyfelek érdekében. Azt gondolom, mindenki számára kielégítően kialakult a végleges változat.

 

Lesz szuper, és biztonságos "lottó-gömb" a sorsoláshoz. Kizárt az irányítottság. Lesz izgalom, hogy kinek kedvez a szerencse. Lesz izgalom, hogy akinek nem sikerült, de licitált, vajon hányan férnek bele a keretbe, és jutnak hozzá a teljes összeghez.

 

A tanácsadókkal kapcsolatban ugyanazt gondolom, mint minden más pénzügyi termék esetén

 

  • Vannak tanácsadók, akik nem ismerik, de hallottak már róla ezt-azt. Szerintük csőbe húzás, és ne tedd. Állítják ezt úgy, hogy nagyjából fogalmuk sincs a termékről...
     
  • Vannak üzletkötők, akik szintén nem igazán értik, hogyan is működik. Viszont jó pénzt kapnak érte, ezért szívesen eladják. A gond ezzel az, hogy Te nem a megfelelő információk birtokában fogsz döntést hozni...
     
  • Természetesen ebben a körben is vannak olyan tanácsadók, akik megismerték részletesen a NOK rendszerét. Pontosan tudják, milyen esetben célszerű ajánlani és mikor nem szabad. Remélem, Te is ilyen segítővel találkoztál, amikor arról döntöttél, csatlakozol-e vagy sem...

 

Fentiekkel csak egy a baj. Az, hogy ez a főpróbán lett számomra világos. Pedig a Nemzeti Otthonteremtő Közösség komoly hangsúlyt fektetett az oktatásunkra. Folyamatosak a képzések, folyamatos az információ átadás. Persze csak annak, aki el is megy ezekre, mert nem hiszi, hogy már mindent tud...

 

 

Minden, a piacon megtalálható pénzügyi terméknél alapelvem, hogy ismerd meg, értsd meg és csak azután dönts róla, hogy kell-e Neked.

 

 

Ezért most röviden ismételjük át a NOK lényegét és a folyamatait. Azt szeretném ugyanis, hogy amikor ott ülsz a sorsoláson, pontosan értsd, hogy mi is történik és miért...

 

 

Mit jelent az, hogy otthonteremtő közösség?

 

 

Közösségi finanszírozásban van lehetőséged hozzájutni az új lakásod megvásárlásához még hiányzó összeghez.

 

Vagyis a közösség tagjai egy-egy zárt csoportot alkotnak. A csoport létszáma 120 vagy 180 fő lehet. Jelenleg még csak az első csoport indult el, ami 180 fős. 

 

A csoport tagjai minden egyes hónapban befizetik az előre meghatározott kamatmentes részletet, a szervezési díjat és a biztosítás díját.

 

Három havonta tartanak sorsolásos kiválasztást, amikor is eldől, hogy abban az időszakban kik azok, akik megkapják az összegyűlt befizetésekből a szerződésükben szereplő összeget.

 

A kapott összeg a szerződésedben szereplő kamatmentes hitel összege, megnövelve a 30% (max. 300.000 Ft / év) állami támogatással. Tehát például egy 15 éves, 15.000.000 Ft-os szerződés esetén 19.500.000 Ft-ot kaphatsz meg.

 

 

Ki és mekkora eséllyel indul az első sorsoláson a NOK-nál?

Három havonta van esélyed hozzájutni a pénzhez sorsolással vagy licittel

 

 

Hogyan zajlik a sorsolás?

 

A kiválasztásnak van néhány alapszabálya:

 

  • Csak az sorsolható, és az licitálhat, aki már befizette a szerződés szerinti futamidő 20%-át. Vagyis 120 hónap esetén ez 24 havi részlet, 180 hónap esetén pedig 36 havi befizetés. Ha tehát "csak" a részleteket fizeted, akkor 2/3 év múlva leszel először sorsolható.
     
  • Lehetőséged van arra, hogy "feltöltsd" az általad befizetett összeget erre. Ez azt jelenti, hogy ha a sorsolásig befizeted ezt a 24/36 havi részletet egyszerre, akkor már az első sorsoláson is megkaphatod azt a pénzt (kamatmentes hitel + állami támogatás), amire szerződést kötöttél.
     
  • Minden sorsoláson legalább 1 fő sorsolt, és 2 fő licites biztosan hozzájut a vágyott pénzhez. Ezen felül attól függ, mennyi gyűlt össze a befizetésekkel. Ugyanis minden kiválasztáson "kiürítik a kasszát", vagyis a teljes felgyülemlett összeget kiosztják.
     
  • Licitálni maximum a hátralevő futamidőd hónapjai számának 60%-ával tudsz. Például, ha 180 hónapos csoportban vagy, és befizettél már 40 havi részletet, akkor 140 hónap van még hátra. Ennek 60%-a 84 hónap, vagyis ez a maximum, amit megadhatsz licitként.
     
  • Amennyiben egyike vagy a nyerő liciteseknek, akkor a 84 havi összeget (részlet + szervezési díj 50%-a) kell befizetned cserébe a teljes összegért. Ez a pénz növeli a kiosztható büdzsét, ebből kap a következő licites. Az ő befizetése is növeli és jön a következő, míg ki nem fogy a kassza.

 

A szabályokból következik az, amit korábban állítottam. Ugyanis valószínűleg a csoport indulásakor fognak a legtöbben feltölteni. Ezért ilyenkor kerül be a legtöbb befizetés. Ez azt jelenti, hogy ekkor a legnagyobb a szétosztható pénzösszeg. Vagyis az első sorsoláson kapják meg a legtöbben a lehetőséget az új lakásuk megvásárlására. 

 

Fontos tisztában lenned azzal, hogy NEM mindenki jut hozzá, aki licitál. Lehet, hogy várnod kell a következő kiválasztásra. Természetesen addig a licit összegét sem kell befizetned, csak ha kiválasztanak.

 

A kiválasztás után 1 év áll rendelkezésedre, hogy megtaláld a megfelelő ingatlant.

 

Most itt nem részletezem újra a NOK pontos szabályait. Amennyiben további tudást szeretnél megszerezni, az összes NOK-kal kapcsolatos cikkemet itt találod. Weboldalamon pedig összefoglalva bemutatom a Nemzeti Otthonteremtő Közösség jellemzőit.

 

 

Elhiszed, amit mondanak, vagy megismered a terméket, hogy tudatosan jó pénzügyi döntést hozhass?

 

 

Mindjárt elmondom, miért tettem fel ezt a kérdést...

 

Ha már van NOK szerződésed, akkor szeretnélek megkímélni a csalódástól. Ugyanis, lehet, hogy egyike vagy azoknak, akiknek a jó ismerőse azt mondta: "Figyelj, tök jó, befizetsz 11 milliót és 3 hónap múlva megkapod a 19.5 milliót".

 

Így volt? Akkor ki kell ábrándítsalak! Egyáltalán nem biztos, hogy Te leszel a kiválasztott. Ezt tudnod kell. Így ülj be március 21-én a sorsolásra. Lehet, hogy várnod kell még 3-6 hónapot, mire megkapod a pénzt...

 

Bízom benne, hogy fantasztikusan profi pénzügyi tanácsadód van, aki pontosan elmagyarázta a NOK működését. Így csalódás nélküli izgalommal várod majd a következő kiválasztást, ha most nem sikerül :).

 

Ha még nincs NOK szerződésed, akkor pedig arra kérlek, hogy ne utasítsd el csípőből, de ne is mondj szó nélkül igent az első jó ismerősnek. Kérdezz minél többet tőle, hogy minden kérdésedre választ kapj. Hasznos lehet elmenned a NOK által rendezett ügyféltalálkozóra is, ahol közvetlenül nekik teheted fel a kérdéseidet.

 

Amikor pedig már ismered a terméket, a szabályait és a működését, akkor vesd össze a céljaiddal és a lehetőségeiddel.

 

Amennyiben úgy érzed, ez a legjobb eszköz, mert például ingatlanbefektetésben gondolkodsz vagy ráérsz még megvenni gyermekednek a lakást, vágj bele! Amennyiben azonban kételyeid vannak jó-e Neked, mert határozott időpontig meg kell legyen a pénz, használt lakást vennél vagy felújítanál, akkor inkább hagyd ki ezt a lehetőséget.

 

Ehhez a döntéshez adtam Neked szempontokat a "Állami támogatás vagy állami lakás lottó?" című cikkemben. Olvasd el, segíteni fog a pénzügyi tervezésed során!

 

 

Ki és mekkora eséllyel indul az első sorsoláson a NOK-nál?

Neked való a NOK? Lakáslottó vagy kiváló lehetőség?

 

 

Úgy érzed, elbizonytalanodtál? Mégsem olyan jó, vagy mégsem olyan rossz a NOK? Többet szeretnél tudni erről a pénzügyi termékről? Hívj fel vagy írj nekem! 

 

Beszélgetésünk alkalmával elkészítjük a pénzügyi tervezésedet közösen. Ebből kiderül majd, hogy a Te céljaidnak megfelelő eszköz-e a NOK által kínált lehetőség. Ugyanis hamarosan zárják a második csoportot.

 

Amennyiben nem Neked való, akkor legalább nyugodt szívvel hagyod ki. Amennyiben ez kell Neked, akkor mielőbb dönts, hiszen célszerű bekerülnöd ebbe a csoportba...

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 

Móni

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva)

Vissza

Címkék : NOK, nemzeti otthonteremtő közösség, állami támogatás, új lakásvásárlás kamatmentes részletre, lakáslottó, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadás, tudatos pénzügyi döntés, lakásvásárlás, profi pénzügyi tanácsadó, ingatlanbefektetés

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek