...

Kiszámoltuk hogyan dönts a jelzáloghitel, fogyasztási hitel, Babaváró kölcsön és vállalkozói hitel törlesztésének felfüggesztéséről

Kategória: Hitelek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Kormányrendelet a fizetési moratóriumról - meglepetéssel

 

 

Életbe lépett a Magyar Közlönyben kihirdetett kormányrendelet, amely rendezi a fizetési moratóriummal kapcsolatos szabályokat azon túlmenően, hogy egyelőre 2020. december 31-ig sem tőkét, sem kamatot, sem díjakat nem kell törlesztened a hiteledbe.

 

A rendelet, amely 2020.03.25-ével hatályos, végre tisztázza a feltételeket arról, hogyan számolhatják el a bankok ezen időszak alatt a kamatokat és díjakat, valamint azt is, hogyan kell majd ezeket megfizetnie az adósoknak.

 

Frissítés 2021.: A moratórium 2021. június 30-ig érvényben marad.

 

Meglepetéseket tartogat a Babaváró kölcsönök kapcsán is. Ezeket a szabályokat foglalom most össze egyszerűen és érthetően, számítási példákkal fűszerezve...

 

Most kiemelten fontos, hogy naprakész információkkal rendelkezz, amiben segítségedre lehet Heti PénzTippünk. Ebben nem csak híreket, hanem tippeket, ötleteket és szempontokat is küldünk pénzügyi döntéseidhez. Kattints és kérd most:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Itt pedig megtalálod a vészhelyzethez kapcsolódó rendeleteket teljeskörűen.

 

 

Hiteltörlesztések felfüggesztésének részletes szabályai, avagy hogyan működik a fizetési moratórium

 

 

Kiszámoltuk hogyan dönts a jelzáloghitel, fogyasztási hitel, Babaváró kölcsön és vállalkozói hitel törlesztésének felfüggesztéséről

Mi a jobb, törleszteni tovább vagy élni a moratórium kínálta könnyítéssel?

 

 

Megszületett a rendelet, amely szabályozza  azt a korábbi döntést, hogy felfüggesztik a lakossági és vállalkozói hitelek törlesztését 2020. december 31-ig. Erről itt írtam. A Kormány 62/2020. (III.24.) Korm.rendelete a következőket mondja ki:

 

A szabályozás, amely az eredeti, 47/2020. (III. 18.) Korm. rendeletet módosítja, és 2020.03.25-én hatályba is lépett, részben kibővíti, részben pontosítja az eddigi szabályokat.

 

A kamatot, amely a fizetési moratórium alatt felhalmozódott, a moratórium lejárta után (vagyis jelenlegi állapot szerint 2021.január 1-jétől) kell megfizetned majd a hátralevő futamidő alatt, egyenlő részletekben, a havi törlesztőrészletekkel együtt.

 

Azt is szabályozza a rendelet, hogy ez a felhalmozódott kamat összességében nem haladhatja meg az eredeti szerződés szerinti törlesztő részletek összegét. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a kapcsolódó díjakra is.

 

 

Ezenkívül - meglepetésként - elengedik a Babaváró hitelek esetében az erre az időszakra fizetendő kezességválallási díjat is.

 

 

A jelzáloghiteleknél ezt a módosítást nem kell külön közjegyzői okiratba foglalni.

 

 

Milyen hitelekre vonatkozik a fizetési moratórium?

 

  • Jelzáloghitel (szabadfelhasználású jelzáloghitelek, fogyasztóbarát (MFL) és piaci lakáshitelek - lakástakarékok lakáskölcsöne is)
  • Személyi kölcsön
  • Fogyasztási hitel (áruhitel, autóhitel, stb.)
  • Babaváró kölcsön
  • Vállalkozói hitel
  • Munkáltatói kölcsön
  • Pénzügyi lízing

 

Érvényes a fizetési moratórium a Nemzeti Eszközkezelő Programban részt vevő természetes személyek vételárrészlet-fizetési és bérletidíj-fizetési kötelezettségére is. A rendelet szerint a Nemzeti Eszközkezelő ezidő alatt a bérleti díj meg nem fizetése miatt nem él a felmondás jogával sem.

 

A magáncsöd eljárásban résztvevő adósságrendezési folyamataira is kiterjed a rendelet. Tehát az ő helyzetükön is könnyíthet a fizetési moratórium.

 

A fizetési haladék kiterjed a főhitelező részére fizetendő minimális törlesztőrészlet megfizetésére, a bíróságon létrejött vagy bíróságon kívüli adósságrendezési megállapodásban, és bírósági végzésben megállapított esedékes törlesztési részletekre is. 

 

 

Milyen hitelekre NEM vonatkozik a fizetési moratórium?

 

  • Folyószámla hitelkeretek
  • Hitelkártyák

 

A hitelkártyáknál csak a havonta minimálisan fizetendő összegre vonatkozik a moratórium, vagyis a felhasznált hitelkeret 5%-ára.

 

Ez azért fontos, mert ha eddig automatikusan levették a számládról a teljes összeget, így kamatmentesen használtad a kártyát, akkor míg a moratórium tart, Neked kell figyelned az utalására...

 

 

Kik minősülnek adósnak, vagyis kiknek a hiteleire vonatkozik a fizetési moratórium?

 

  • Magánszemélyek
  • Egyéni vállalkozók
  • Gazdasági társaságok
  • A 2013. évi CCXXXVII. törvény szerinti pénzügyi vállalkozások
  • A 2014. évi XVI. törvény szerinti befektetési alapok

 

 

Milyen kölcsönökre vonatkozik a maximált, jelenleg 5,9% THM?

 

 

  • Személyi kölcsön
  • Jelzáloggal nem biztosított fogyasztói hitelek (áruhitel, autóhitel, stb.)
  • Garanciaszerződés
  • Garanciavállaló nyilatkozat

 

Itt fontos tudnod, hogy a most megjelent rendelet azt is tisztázza, hogy ez a maximált THM - jegybanki alapkamat + 5% -, ami jelenleg 5,9%, csak 2020.december 31-ig érvényes.

 

 

A fizetési moratórium időszakának lejárta után, az adott hitelező szerződéskötéskor érvényben lévő hirdetményében meghatározott teljes hiteldíj mutató válik irányadóvá. Vagyis visszaállnak a fedezetlen hitelek a magasabb kamatra...

 

 

Ezért nem igazán érdemes most rohamtempóban "olcsó" személyikölcsönt felvenni, ha kell, ha nem alapon. Hiszen a törlesztő részletekben az elején a tőketartozás  törlesztése alacsony.

 

Ezt azt jelenti, hogy amikor januártól majd visszaemelkedik a kamat, ugyanúgy sokba fog kerülni.

 

 

 

Ezért csak átmenetileg, a likviditási problémák megoldásának alternatívájaként javaslom, és csak akkor, ha biztosan tudod majd fizetni (a magasabb törlesztőket is).

 

Tanácsadót választok

 

 

 

Hogyan dönts, mikor érdemes inkább tovább fizetned a törlesztő részleteket?

 

 

Kiszámoltuk hogyan dönts a jelzáloghitel, fogyasztási hitel, Babaváró kölcsön és vállalkozói hitel törlesztésének felfüggesztéséről

 

 

Egyre többen teszitek fel nekem a kérdést, hogy mi a jobb döntés akkor, ha egyébként tudnád fizetni a hiteled törlesztő részleteit. Fizesd vagy ne? 

 

Segítségként nézd meg a fenti táblázatot. Példaként egy 20 millió forintos lakáshitellel számoltam, melynek futamideje 240 hónap, kamata pedig 4%, fix 10 éves kamatperiódussal. Három időpontot vizsgáltam, vagyis azt, ha most tartasz a 13., 61. és 121. hónapnál.

 

Megnéztem, mit mutatnak a számok akkor, ha csak "simán" kimarad ez a 9 hónap. Emellett kiszámoltam azt is, ha nem fizeted ugyan, de félreteszed a havi törlesztőrészletek összegét és vagy betörleszted később a tőketartozásodba, vagy befekteted.

 

Alap esetben egy 20 milliós lakáshitel teljes kamata 20 évre csaknem 9,1 millió forint. A fizetési moratórium szabályai szerint 2020.december 31-ig teheted meg, hogy nem fizeted a törlesztést.

 

Ez azt jelenti, hogy ezidő alatt sem kamatot, sem tőkét nem fizetsz, vagyis 9 hónapig a 2020.március 18-án fennálló tőketartozásod kamatozik. Ezt látod három időpontra kiszámolva bal oldalt, fent.

 

Az emiatt keletkezett kamatokat és díjakat a hátralevő futamidőben egyenletesen elosztva fogod majd kifizetni úgy, hogy a törlesztő részleted nem lesz magasabb havonta, mint eddig volt.

 

Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy ha eddig például a 60.000 Ft-os törlesztő részletedből 35.000 volt a kamat és 25.000 a tőke, akkor a fizetési moratórium végével a törlesztőd marad 60.000 Ft, de abból 35.000 a kamat, 23.000 a tőke és 2.000 a most meg nem fizetett kamatok és díjak.

 

Első ránézésre ez nem tűnik nagy különbségnek, valójában azonban további hónapokkal kitolódik a futamidő emiatt. Ezt látod a táblázatban is. Ebből pedig az következik, hogy a végén összességében jóval többet fizetsz vissza, mint az elmaradt kamat összege (annak kb. másfélszeresét).

 

Tulajdonképpen ez az az összeg, amit érdemes összevetned azzal, amennyit nyersz például, ha ezt a 9 havi törlesztőt félretéve (a példában több, mint egymillió forint) a fizetési moratórium lejárta után előtörleszted, ami a tőketartozásodat csökkenti majd. 

 

Ez pedig nem csak a havi törlesztő részletedet csökkentheti onnantól kezdve, hanem a teljes futamidőre vetítve is kevesebbet fizetsz majd vissza. Az, hogy mennyivel, és megéri-e a tortúra, az a futamidőtől és a hitelösszegtől függ. A táblázatban az előtörlesztés 1,5% - 2%-os díjával nem számoltam, de Neked kell...

 

A harmadik lehetőség, amit sokan ajánlanak a neten, hogy ezt a félretett összeget befekteted a hátralevő futamidőre, a hitelt meg szépen fizetgeted a fizetési moratórium után a megadott feltételek szerint.

 

Itt a példában 5% éves átlaghozammal számoltam, ami alapvetően egy alacsony kockázatú befektetést jelent. Természetesen ennél magasabb hozamot is elérhetsz, ha bátrabb vagy a befektetéseidben, és mersz picit nagyobb kockázatot vállalni, mint az állampapírok :).

 

Első ránézésre még így is elég plusszosnak tűnhet ez a megoldás. Van azonban néhány gyenge pontja, mégpedig például a kockázat, és a kamat. 

 

Ha még a futamidő elején jársz, akkor a 10. évben, a kamatfordulón akár magasabbra is szökhet a kamat. valljuk be, az esély igencsak megvan erre. Ezért írtam bele a táblába. Ha csak 1%-kal emelkedik meg a kamat, az tízezer forinttal magasabb havi törlesztőrészletet jelent.

 

Vagyis az utolsó 10 évben így 1,2 millió forinttal többet fizetsz ki a lakáshiteledre, mint amivel a példában számoltam.

 

Ha ehhez még hozzáadom azt is, hogy eleve magasabb végig a tőketartozásod az eredeti törlesztőtáblához képest, és erre rakódik a magasabb kamat, akkor nagyjából el is vitte ezt a kiszámolt hozamot. Ha pedig 2%-os a kamatemelkedés, akkor veszteséges lesz az ügylet...

 

Összefoglalva: minél inkább az elején vagy a futamidőnek, annál magasabb a törlesztő részletben a kamat, tehát annál nagyobb összeg gyűlik fel, amit utólag kell kifizetned. De annál többet is nyerhetsz azzal, ha még hozzá is teszel egy kicsit és előtörlesztesz vagy befektetsz inkább. Ugyanakkor nagyobb a kockázata is...

 

Amit mindenképp javaslok az az, hogyha magas kamatú hitelkártya tartozásod vagy személyikölcsönöd van, főleg ha ez utóbbi viszonylag friss, vagyis a törlesztőben a nagyobb rész még kamat, akkor inkább fizesd a havi részleteket tovább, a moratórium ellenére, ha lehetőséged van rá. 

 

Ugyanis ezeknél túl nagy összeg gyülemlik fel, aminek akár a többszörösét fizetheted végül vissza, és jóval hosszabb lesz a futamidő. Túl nagy az ára a moratóriumnak. Csak akkor élj vele, ha nincs más választásod.

 

Egyik ügyfelemmel például kiszámoltuk az anyukája által 1 évvel ezelőtt felvett személyi kölcsönnél (felvett hitelösszeg 1 millió Ft, kamat 16,99%, jelenlegi tőketartozás 935 ezer Ft, hátralevő futamidő 45 hó), hogy majdnem további 1 évvel nyúlna el a futamidő.

 

Eredetileg 335 ezer Ft-nyi kamatot fizetne ki a személyi kölcsönére, de a moratórium alatt felgyülemlett 158 ezer Ft miatt, végül 600 ezer Ft lenne az összességében kifizetett kamat. Ennyit nem ér, ugye?

 

Ezeket érdemes átgondolnod, mielőtt döntesz.

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

 

Leállnak a végrehajtások is a fizetési moratórium idejére

 

 

Kiszámoltuk hogyan dönts a jelzáloghitel, fogyasztási hitel, Babaváró kölcsön és vállalkozói hitel törlesztésének felfüggesztéséről

Hiteltörlesztések felfüggesztése, végrehajtások leállítása - hogyan használd ki a könnyítéseket?

 

 

Hatályba lépett a Kormány 57/2020. (III. 23.) Korm. rendelete, amely a végrehajtásokat szabályozza a fizetési moratórium idejére.

 

Mik ennek a legfontosabb szabályai?

 

  • A veszélyhelyzet ideje alatt végrehajtói kézbesítésre nem kerülhet sor.
     
  • A veszélyhelyzet megszűnéséig helyszíni eljárás, hagyományos árverés nem tartható, helyszíni eljárási cselekmény nem foganatosítható.

 

 

Ez utóbbi azt jelenti, hogy lefoglalt gépjármű forgalomból történő kivonása, a lakóingatlan árverezése, vagy más végrehajtási cselekményeket foganatosítani csak a veszélyhelyzet megszűnését követően lehet azzal, hogy a vonatkozó határidők a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon újrakezdődnek.

 

 

A végrehajtó a  személyes ügyfélfogadását a  veszélyhelyzet megszűnését követő napig felfüggeszti, azonban a végrehajtó ez idő alatt az érintettek számára elektronikus eszköz igénybevétele útján vagy írásban, a végrehajtói iroda bejáratánál elhelyezett zárt gyűjtőszekrénnyel biztosítja a rendelkezésre állást.

 

 

 

Amennyiben a fizetési moratórium 2020. december 31-ig tart, ezen határidő lejártát követő 15. napon, vagyis 2021. január 15-én indulnak majd újra a különböző végrehajtási eljárások.

 

 

Ugyanígy szünetelnek az adóhatóság által indított, a rendelet hatályba lépésének napján (2020.03.24.) már folyamatban levő végrehajtások. A végrehajtáshoz való jog elévülése is nyugszik ezen időszak alatt.

 

 

Napról napra változik a helyzet, és nem tudjuk, meddig tart mindez. Egy biztos, új szokásokat kell kialakítanunk. Már semmi sem lesz ugyanaz, mint a koronavírus járvány előtt.

 

Bizonyos szemszögből ez jó. Talán tudatosabbak leszünk és jobban odafigyelünk. A pénzügyeinkre is...

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2020.03.26. - utoljára frissítve 2021.))

 

Kiszámoltuk hogyan dönts a jelzáloghitel, fogyasztási hitel, Babaváró kölcsön és vállalkozói hitel törlesztésének felfüggesztéséről

Vissza

Címkék : végrehajtási jog, fizetési moratórium, hiteltörlesztés felfüggesztése, koronavírus, személyi kölcsön, jelzáloghitel, szabadfelhasználású hitel, fogyasztási hitelek, lakáshitel, lakáshitel kalkulátor, magáncsőd, pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, pénzügyek okosan, pénzügyi tanácsadó, független pénzügyi tanácsadó, családtámogatás, családvédelmi akcióterv, befektetés, portfolioblogger, állami támogatás, hiteltanácsadó, hitelmoratórium

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek