...

Költségként elszámolható biztonság és az adócsökkentés - hogyan használd fel

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hasznos, adómentes, biztonságot adó juttatások - életbiztosítások

 

 

Neked is feláll a szőr a hátadon, ha meghallod azt a szót, hogy biztosítás?

 

Nos, ha vállalkozásod van, ideje megbarátkoznod vele. A 2017-es törvényi változások miatt ugyanis előtérbe kerülnek, ha okosan gondolkodsz.

 

Az élet-, baleset- és egészségbiztosítások eddig is adómentes adható juttatásnak minősültek, csak kevesen használták ki a bennük rejlő lehetőségeket. Sem a munkáltatók, sem a munkavállalók nem szívesen választották, mert már a szó hallatán is kirázza őket a hideg. Te is így vagy ezzel? Akkor nézzük meg, miért is jó Neked és miért jó a munkavállalóidnak!

 

Frissítés 2019: a kormány tervei kifürkészhetetlenek. Ebben az évben már teljes teher rakódik ezekre a biztosításokra, ha juttatásként adod, ugyanúgy, mint a munkabérre. A matek már nem stimmel, de az érvek és a szempontok ugyanúgy aktuálisak.

 

Sőt, az egyre nagyobb munkaerő hiányban egyre inkább szükséged van olyan eszközökre, amik segítenek a munkaerő megtartásában. Egy komoly cégtől ez már elvárás a kvalifikált munkaerő részéről...

 

Ebben a cikkben összefoglaló gondolataimat találod majd, emellett külön-külön is írok majd később az egyes életbiztosítások nyújtotta lehetőségekről, amik hasznot hozhatnak számodra.

 

 

Költségként elszámolható biztonság és az adócsökkentés - hogyan használd fel

Akár vállalkozásod hosszútávú versenyképessége múlhat a megfelelő juttatásokon

 

 

Az SZJA törvény 2017-es változásai (70.§. és 71.§.) alapjaiban rengették meg az eddig jól bevált Cafetéria rendszereket a vállalkozásoknál.

 

Ha eddig is volt Nálad ilyen rendszer, akkor pontosan tudod miről beszélek. Ha eddig nem volt, a drasztikus minimálbér emelés, amit csak némileg ellensúlyoz a járulékos költségek csökkentése, segítség lesz Számodra, hogyan érdemes beépítened a biztosításokat a juttatások közé és miért.

 

Korábban összeállítottam egy komplex anyagot a változásokkal és a lehetőségeiddel kapcsolatban. Elkészítettem hozzá hasznos segítő táblázatokat is. A teljes tudásanyaghoz itt férhetsz hozzá ingyenesen.

 

 

Hogyan érintenek Téged a 2017-es változások és mit profitálhatsz belőlük?

 

 

A leglényegesebb változások röviden, hiszen már úgyis tapasztaltad: 

 

  • Minimálbér 15%-os és garantált bérminimum 25%-os emelkedése, SzocHo és EHO 5-5 százalékpontos csökkentése
     
  • Főbb juttatási elemek átsorolása magasabb adóvonzattal (43,66%) terhelt kategóriába (egyes meghatározott juttatás): önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári juttatások, Erzsébet-utalvány, iskolakezdési támogatás, helyi bérlet és munkahelyi étkeztetés (2017-ben)
     
  • Új kedvezményes adózású (34,22%) béren kívüli juttatási elem bevezetése: készpénz Cafetéria
     
  • Új adómentes juttatási elemek bevezetése: óvodai ellátás, lakhatási támogatás, utazási költségtérítés emelése (2019-ben már nem adómentes)

 

Készítettem ehhez egy összefoglaló táblázatot is a 2017-es Cafetéria változásokról, itt töltheted le.

 

Mi közöd Neked mindehhez, kérdezheted. Főleg, ha nem is adsz ilyesmit vagy nem a Te feladatod a rendszer összeállítása.

 

Megértem e kijelentést, hisz van bőven mire odafigyelned vállalkozóként, cégvezetőként.

 

Azonban nem kevesebbet állítok, mint azt, hogy ha jól rakod össze a rendszert, ellensúlyozhatod vele részben az emelkedéseket, képes leszel megtartani az értékes munkatársaidat, emellett növeled vállalkozásod presztizsét is, ami pénzben kifejezhető nyereséget termel Számodra.

 

Ez így már érdekes, hogy kevesebbe kerül és többet hoz? Ehhez semmi másra nincs szükséged, minthogy Te megérts miért jó Neked is, és a munkavállalóidnak is.

 

Fontos az is, hogy ezt képes legyél elmondani és átadni nekik is, hogy szívesen éljenek ezzel a lehetőséggel. Itt és most Neked tudok segíteni azzal, hogy elgondolkoztatlak. A munkatársaiddal kapcsolatban pedig szívesen leveszem a válladról a terhet. Hívj fel és segítek a gyakorlati megvalósításban!

 

Mielőtt átdobnád a labdát, hogy ezt a könyvelőd jobban tudja...

 

A könyvelők nagy része lelkiismeretesen, maximális odafigyeléssel dolgozik. De még ők is - biztos, ami biztos alapon – inkább többet fizettetnek be a céggel, minthogy segítenének a legális lehetőségek kiaknázásában (tisztelet a kivételnek). Volt már ilyen érzésed? Szerencsés vagy, ha nem.

 

Ezért érdemes NEKED többet megtudnod erről a témakörről!

 

 

Biztosítások, amiket utálhatsz, de lehetőséget adnak az adócsökkentésre, egyéni és csoportos formában is

 

 

  • kockázati életbiztosítás 
  • balesetbiztosítás
  • egészségbiztosítás

 

Azon biztosítások tartoznak ide, amelyeknél egy váratlan esemény bekövetkezése miatt szolgáltat a biztosító, tehát nem lehet belőlük pénzt felvenni, és nincs visszavásárlási értékük sem.

 

A életbiztosítás, balesetbiztosítás és egészségbiztosítás formája lehet egyéni és csoportos biztosítás is.

 

Felhasználható összege a minimálbér 30%-a, azaz 2017-ben pedig 38.250 Ft havonta az így elszámolható díj maximuma. Eddig a díjhatárig adómentesen adható juttatásnak minősül, vagyis semmilyen adót vagy járulékot nem kell fizetned a díj után.

 

Azt vallom, hogy kockázati életbiztosítással rendelkeznie kell minden cégvezetőnek, és ugyanezt adnia munkavállalónak is előnyös. Ugyanis ezek segítségével könnyedén gondoskodhatsz magadról és/vagy családodról egy váratlan betegség, baleset vagy tragédia esetén.

 

Emellett hozzásegíted munkatársaidat ahhoz, hogy biztonságban érezzék magukat, tudván, hogy egy váratlan esemény kapcsán gyors segítséget és támogatást kapnak. Akockázati biztosítások által nyújtott anyagi biztonság megfizethetetlen versenyelőny.

 

A céges hozzájárulás ehhez különösen azért fontos, mert a magyarországi gyakorlat jelenleg azt mutatja, hogy erre a célra nem mindenki tud vagy akar külön forrást biztosítani a családi büdzséből.

 

Ez pont egy olyan témakör, amiben hiba lenne felszínes megoldást alkalmazni, csak mert nem érted pontosan a lényeget.

 

Ha nem fordítasz rá kellő figyelmet, csapdába is kerülhetsz, ami azt jelenti, hogy többet fizethetsz ki a szükségesnél, elveszítheted a Számodra fontos kulcsembereidet – csak mert nem tudod eléggé megmutatni, mennyire megbecsülöd őket.

 

Ne feledd, lassan a legtöbb ágazatban munkaerőhiány van, főként a minőségi munkaerő terén! Talán épp Te is ezzel küzdesz pillanatnyilag? Mi a stratégiád a munakerő megtartására?

 

 

Költségként elszámolható biztonság és az adócsökkentés - hogyan használd fel

A biztosítások után nem kell adót fizetned és elszámolhatod teljes egészében költségként, ami TAO alapot csökkent

 

 

Mi a hasznod Neked ebből? Miért fogják munkavállalóid kérni ezt Tőled?

 

 

Először nézzük meg a TE szempontijaidat, mint munkáltató:

 

 

Koopmanschap és munkatársai Hollandiában elemzést készítettek arról, hogy a munkából való kiesés milyen gazdasági hatással van a cég eredményességére. Azt tapasztalták, hogy középtávon a munkanapok számának minden 1%-os csökkenése 0,8% termeléscsökkenést okoz.

 

A KSH 2014-es adatai szerint Magyarországon 4 millió foglalkoztatottból hetente átlagosan 26ezren maradnak otthon betegség miatt, a kórházban töltött napok száma átlagosan 5,2 nap. 

 

Szintén lényeges ugyanezen szempontok alapján a megelőzés is. Becslések szerint ma Magyarországon 1200-1400 munkavállaló halálát okozza évente daganatos megbetegedés, mivel ezen betegségek 4%-a foglalkozási eredetű.

 

A tanulmányok szerint a stressz és a pszichoszociális kockázatok az összes kieső munkanap 50–60%-ánál játszanak szerepet. A váz- és izomrendszeri zavarok után a stressz a második leggyakrabban jelentett, munkához kapcsolódó egészségi probléma Európában. 

 

Általánosságban a munkavállalók 51%-a úgy véli, hogy gyakori a munkával kapcsolatos stressz a munkahelyén. Az arány viszonylag kisebb a mikro méretű, legfeljebb kilenc főből álló szervezetekben (45%), és magasabb a nagyobb szervezetekben (54–58%).

 

A Gallup Intézet egyik kutatása 100.000 dolgozó felmérése alapján kimutatta, hogy azok az alkalmazottak, akik elégedetlenek a munkahelyükön, minden évben 15 teljes nappal többet betegek, mint elégedett társaik.

 

Ugyanez a cikk azt írja, hogy a legelégedettebb munkavállalók 66%-kal kevésbé betegek, mint a legkevésbé boldogok.

 

 

Tehát miért előnyös alkalmaznod a kockázati biztosításokat, mint juttatás és milyen hasznod származik ebből?

 

 

  1. Úgy növelheted céged vonzerejét, hogy nem kerül többe, sőt! Az így adott többlet jóval kevesebbe kerül Neked, mint a megtartási vagy motivációs céllal adott béremelés.

    Ráadásul ma már több tanulmány is igazolja - Cafetéria videómban ezeket el is mondom Neked - hogy nem a pénz a fő motiváló eszköz a munkavállalóknál. Nem csak a fizetéstől függ, hogy szívesen dolgoznak-e Nálad és kiemelkedően teljesítenek-e munkatársaid és vezetőid.

     
  2. Vállalkozásod szempontjából nem csak a kiemelkedő egyéni teljesítményekre van szükséged, hanem arra is, hogy "egy csapat" legyetek Te és a munkavállalóid. Ez csak akkor működik, ha értékeket is adsz nekik. Ez többféle lehet.

    Lehet maga a tevékenység, amit csináltok vagy termék, amit gyártotok.

    Lehet azonban az a szellem, amiben dolgoztok és ennek szerves része az általad közvetített elvek fontossága. Ilyen elv az egészségtudatosság, az öngondoskodás és a családvédelem. Ezek kimutatásához pedig tökéletes eszközt adnak a kezedbe a biztosítások.

     
  3. Ha a munkatársaid jólléte kedvező, ennek következtében javul a produktivitásuk és a munkamorál, kevesebb lesz a hiányzás és a baleset, csökken a fluktuáció, emellett kisebb lesz a betegségből eredő hiányzási ráta is.

    A dolgozók lojálisabbak, elégedettebbek és elkötelezettebbek lesznek Veled, mint munkaadójukkal, sőt, a szervezetet összességében is pozitív munkahelyi légkör jellemzi.
     


    Európai kutatások azt bizonyítják, hogy a munkahelyi egészségfejlesztésbe fektetett minden egyes euró 2,5–4,8 euró megtérülést jelent a csökkent távolmaradási költségek formájában.
     
  4. A negatív hatásokra is szolgáltatnak bizonyítékot a kutatók. A világhírű Forbes magazin egy 2011-es cikke szerint azok a munkavállalók, akik örömmel dolgoznak, 180%-kal energikusabbak, 50%-kal motiváltabbak, és 50%-kal termelékenyebbek, mint elégedetlen társaik.

    Vizsgálatuk kimutatta, hogy a legkevésbé elégedett dolgozók a munkahét 40%-át töltik csak érdemi munkával, míg a legelégedettebbek a munkaidejük minimum 80%-át hasznos munkára fordítják.

    Vagyis, az elégedettek 2x annyit dolgoznak produktívan.

     
  5. Az elkötelezett dolgozók bizonyítottan kevesebbet hiányoznak és kevesebb betegszabadságot vesznek ki.

    A KPMG 2011-es jelentése idéz egy Gallup-kutatást, amely alapján az elkötelezett dolgozók az Egyesült Királyságban átlagosan évente 2,69 nap beteg szabadságot vettek ki, míg az el nem kötelezettek 6,19 napot.

    Ez azt jelenti, hogy az el nem kötelezett dolgozók kétszer annyit hiányoznak, ami jelentős költséget jelenthet cégednek.

     
  6. A munkavállalói elkötelezettség és lojalitás csökkentheti a költségeket is.

    A toborzási költségeket nem csupán az alacsonyabb fluktuációval tartják alacsonyan, hanem azzal is, hogy elkötelezett dolgozóként büszkék a cégre, amelynél dolgoznak, és az általuk terjesztett jó vállalati hírnév bevonzza a tehetséges embereket. 

    Annál is inkább így van, mert egy 2008-as nemzetközi tanulmány alapján a kilépő alkalmazott éves fizetésének akár 50-60%-át is elérheti a kiesett munkaerő pótlása. 

    Ráadásul a fluktuáció költségeinek megállapításakor nem csupán a közvetlen anyagi vonatkozásokat kell figyelembe vennünk, hanem a pótlás ideje alatt kieső termelésből származó veszteségeket is. 

     
  7. Miért fontos mindez? Mi az üzenete az adott juttatásoknak?
     
    1. Azzal, hogy egy olyan céget vezetsz, ahol e juttatásokat választod a „zsebbe fizetés” helyett, egyértelműen azt az érzést keltik, hogy fontos neked a szabályok betartása, hiszen szabályosan, a járulékokat kifizetve adsz csak juttatást.

      Ezzel munkavállalóidat is a szabályok betartására ösztönzöd.

       
    2. Legfontosabbként pedig azt gondolom, bizonyítja, hogy a cégednek és Neked fontosak a munkavállalóid. Ugyanis a Cafetéria-rendszer és az egyénileg adott juttatás - nyilvánvaló pénzügyi előnyei mellett - egyben gesztus is a munkavállalók felé.

      Azt üzeni: “Szeretnék minél többet adni nektek”. Hiszen magasabb fizetést egyéni alapon el lehet érni pl. jobb teljesítménnyel, de emellett ezekkel a juttatásokkal szeretnénk még jobban segíteni a munkavállalóinkat.

       
    3. A Cafetéria még egy módon jelzi, hogy vállalkozásod számára fontosak a munkavállalói: bevezetéséhez ugyanis meg kell kérdezni őket, hogy “ti mit igényeltek, nektek mi a fontos a palettából”? A munkavállalóink megkérdezése önmagában is mutatja, hogy számítunk rájuk.

      Ha pedig még FIGYELEMBE IS VESSZÜK a válaszaikat és igényeiket, az értelemszerűen növeli a munkahelyükkel kapcsolatos elégedettségüket - és így a lojalitásukat a cég iránt.

       
  8. Nézzünk rá a számokra is! Mibe kerül Neked a munkabér? Ahhoz, hogy nettó 10.000 Ft-ot megkapjon a munkavállalód, Neked be kell fizetned utána munkaadói és munkavállalói teherként összesen 8.572 Ft-ot, készpénz juttatásként pedig 3.422 Ft-ot.

    Ezzel szemben ugyanezt adómentes juttatásként NULLA Ft költséggel teheted meg. Megéri? Számszerűsíthető hasznot ad még Neked ezen kívül a fluktuáció csökkenése, a kieső munkanapok számának csökkenése, az egyenletes, sőt növekvő termelékenység és az elégedett, lelkes munkavállalók minőségi munkaerőt bevonzó képessége.

    Mit jelent mindez? Nyereséget és fejlődést!

 

 

Költségként elszámolható biztonság és az adócsökkentés - hogyan használd fel
Az egészséges, elégedett, lojális munkavállalók erősítik cégedet

 

 

"Rendben, egyetértek Veled, meggyőztél" mondhatod most és azonnal fel is merül Benned a kérdés: hogyan tudom ezt "eladni" a munkavállalóimnak? Sehogy! Amíg nem meggyőződésed ugyanez, addig sehogy.

 

Hinned kell abban, hogy jó az, amit kínálsz. Ez az első lépés.

 

Ebben érvekkel és az írásaimmal tudok Neked segíteni, ahogy a másodikban is. Szívesen elmegyek és megmutatom munkatársaidnak, mekkora segítséget kínálsz nekik csak azért, mert fontosak Neked és hosszútávon számítasz a szakértelmükre.

 

 

Szedjük össze most együtt, miért jók a kockázati biztosítások a munkavállalóidnak! Miért választanák ezt a "zsebbe pénz" vagy az egyéb, adóterhet viselő juttatásokkal és munkabéremeléssel szemben? 

 

 

Hogy ezt jól lásd, arra van szükséged, hogy komplexen nézd egy dolgozód családi költségvetését és ezt a szemléletet add át neki is. Ezért induljunk ki a Te családodból.

 

A kockázati biztosításokkal foglalkozó cikkeimben végigvezettelek azon, hogy miért is fontos Neked is, hogy gondoskodj saját magad és szeretteid védelméről. Ha nem olvastad, kérlek tedd meg itt, mert fontos a továbbiak megértéséhez!

 

Költségként elszámolható biztonság és az adócsökkentés - hogyan használd fel

 

Az utolsó kérdésre mi volt a válaszod? KATTINTS arra a gombra!

 

Tehát tisztában vagy azzal, hogy szükséges a megfelelő kockázati védelem ahhoz, hogy betegség, baleset vagy egy esetleges tragédia esetén ne az anyagiak jelentsék az akadályt.

 

Vagyis a kiesett jövedelmet, a szükséges eszközök árát, az életetek fenntartását biztosítja számotokra, emellett magas ellátási színvonalon növeli a gyógyulási és túlélési esélyeidet.

 

Eddig egyetértünk? El tudod mondani nekik is, hogy miért és hogy ad nekik és családjuknak mindez biztonságot a mindennapjaikban? Akkor menjünk tovább!

 

Ezeknek a díját természetesen ki kell fizetnie valakinek. A Te esetedben is. Vagyis vagy fizeted saját magad vagy, élsz törvény adta lehetőségeiddel és fizeti a céged. Miért? Mert elszámolhatod 100%-ban költségként és ezzel adózás előtti eredményt, ezáltal pedig adót csökkentesz. Tehát ez egy módja az adócsökkentésnek is. 

 

Ha ebből az aspektusból nézed, akkor nem annyiba kerül Neked a biztosítás, mint egy magánembernek, hanem olcsóbb. Jól gondolom? Egyetértünk ebben, ugye? Tehát Neked megéri!

 

Mi van a munkavállalóddal? Neki is megéri? Lehet, hogy az ő családi költségvetésük igen szűkre szabott a hitelek, a gyerekek, a magas megélhetési költségek miatt. Ezért jó esély van arra, hogy ezt nem engedheti meg magának, igaz?

 

 

Mit teszel Te azzal, hogy fizeted helyette, mint munkáltató, a családvédelmét?

 

 

  • Esélyt és pénzt adsz neki a gyógyulásra, ahelyett hogy belehalna és magára hagyná a családját, elárvulnának a gyerekei vagy megroppanna anyagilag.

    Miért? Mert időben felfedezik a bajt. Mert olyan kezeléseket kaphat és olyan eszközöket vehet, amiket nem tudna megfizetni a saját erejéből. Mert sokkal kevesebb időt kell fele annyi pénzért otthon töltenie.

     
  • Tragédia esetén az őket ért tragédia fájdalmát nem tudod enyhíteni, de esélyt adsz gyermekei számára, hogy akkor is tovább tanulhassanak, és akkor is megmaradjon megszokott otthonuk, ha a munkavállalód már nem tudja segíteni őket.

    Sosem kell aggódnia amiatt, hogy mi lesz a családjával, ha vele történik valami.

     
  • Ezzel azt bizonyítod neki, hogy fontos a számodra. Mit adsz ezzel?

    Biztonságot, stabil, kiszámítható és hosszútávú jövedelmet egy inspiráló munkahelyi légkörben.

     
  • Ha még az ezzel járó terheket vállalva azt is megteszed, hogy a biztosítotti körbe bevonod a szeretteit, vagyis a családját is, akkor örökre hálás lesz Neked.

    Te hogyan reagálnál, ha tudnád, hogy akár a gyermeked külföldi gyógykezelését is kifizeti a munkaadód? Ha tudnád, hogy nagy baj esetén segít a cég? Na, ő is ezt fogja gondolni!

    Értékesnek érzi magát és ezáltal Te is számíthatsz majd rá.

 

Ha TE pontosan érted, miért szükségesek a kockázati biztosítások és ezt el is tudod mondani nekik, akkor ők is azonosulni fognak ezzel. Az pedig neki nagyjából mindegy, hogy megkapja a magasabb munkabért és abból kifizeti saját maga vagy pedig eleve Te fizeted, vagyis juttatásként kapja.

 

Illetve nem teljesen mindegy! Hiszen maradva a 10.000 Ft-os példánál, munkabérként (figyelembe véve a Te lehetőségeid által adott keretet) csak pár ezer Ft-ot fog megkapni, más adóterhet viselő juttatásként is kevesebbet kap.

 

Csak ebben a formában kaphatja meg a teljes összeget, amit ennek a célnak szentelsz. Vagyis így TÖBBET kap, mint bérként vagy más juttatásként.

 

Ezek szerint a munkavállalódnak is megéri!

 

Mondhatnánk, hogy a Te szemszögedből totál mindegy mire fizeted ki ezt a pénzt, de ez a fentiek miatt (bízom benne, hogy már Te is egyetértesz velem) nem igaz.

 

Ugyanis fizethetsz egy talicska pénzt az államnak s a maradékot adod csak oda annak, akitől nagyrészt függ a vállalkozásod jövője és a nyereséged. Vagy odaadhatod az egészet neki, stabillá és tervezhetővé téve a cégedet.

 

Itt lép be a pénzügyi tervezés és a tudatos pénzügyi döntés. Te döntöd el, hogy mi a legoptimálisabb költségszerkezet, ami a legnagyobb hozzáadott értékkel rendelkezik.

 

Neked megéri magánemberként, Neked megéri cégvezetőként, megéri a munkavállalódnak is. Akkor mi tart még vissza?

 

Érdekes gondolatok, beszéljünk róla!

 

Dönts okosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerzői jog által védett tartalom, szerző Czirákiné Kocsis Mónika (2017.06.02.) - és ezúton köszönöm @Oberfrank Zoltán korábban hozzátett gondolatait (utolsó frissítés 2019.04.09.))

 

Vissza

Címkék : vállakozóknak, tanácsadás, SZJA 2017, pénzügyek okosan, munkavállalói elégedettség, munkaerő megtartása, munkabaleset, biztonság, költség optimalizálás, kockázati életbiztosítás, kockázat, adócsökkentés, egészségbiztosítás, magánegészségügy, családvédelem, pénzügyi tanácsadás, vállalkozói pénzügyek, adómentes juttatás, tudatos pénzügyi döntés, pénzügyi tervezés, balesetbiztosítás, pénzügyi célok, pénzügyi tudatosság, SZJA törvény változása, Cafetéria 2017, Cafetéria 2018, Cafetéria 2019

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek