...

Mi az a védelmi program - a cégednél, a munkahelyeden?

Kategória: Vállalkozóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Mit is jelent a tulajdonosi kör védelme?

 

 

Frissítés 2019 Az SZJA törvény változása miatt már csak az ez évi évfordulóig adómentesen adható juttatás a kockázati biztosítások díja. Azonban azt gondolom, a fő alapelv, amiről lejjebb írok megmaradt. A tapasztalat az, hogy sok cég megtartotta ezeket a szerződéseket és továbbra is adja, akkor is, ha jövedelemként adózik.

 

Bár a számok már nem igazak a cikkben, de a lényeg igen. A védelmi programnak ugyanis még mindig munkaerő megtartó szerepe van...

 

Tehát mit is jelent a tulajdonosi kör védelme?

 

Az én értelmezésemben picit mást, mint amit a biztosítási ügynököktől hallasz. Ugyanis tágabb értelemben véve minden olyasmi ide tartozik, ami Téged, mint cégtulajdonost megkímél a váratlan veszteségtől. Vagyis védelmet ad Neked, ezáltal pedig a munkatársaidnak is.

 

Az előző részben ott hagytuk abban, hogy megmutattam egy lehetséges eszközt arra, Hogyan tartsd meg, hogy eszébe se jusson tovább állni?  Folytassuk akkor innen a másik eszközzel, a Te, a tulajdonos társaid, és a munkatársaid anyagi biztonságával.

 

 

Hogyan tudsz felkészülni a váratlanul bekövetkező eseményekre?

 

 

Nincs ebben semmi varázslat :). Ha unalmas akarnék lenni, akkor szimplán azt mondanám, köss életbiztosítást. Ennyi. Csakhogy, ha jobban körüljárjuk ezt a témát, akkor kibontakozik egy fantasztikus lehetőség. Egy védelmi program, amit szintén fel tudsz használni a munkaerő megtartására is.

 

 

 

Mi az a védelmi program - a cégednél, a munkahelyeden?

Védőernyő Neked és munkatársaidnak

 

 

Azt gondolom ugyanis, hogy nem csak arra célszerű felkészülnöd, hogy ha Veled történik valami, akkor anyagilag ne legyen gond a céget megvédeni a felaprózástól. Az is fontos, hogy a nyereségességedet biztosító termelés / szolgáltatás alapköveit adó munkatársak kiesése se okozzon Neked nyereség csökkenést. Ez is a Te védelmed, tehát ez is cél.

 

Beszéltünk már arról, hogy mennyibe kerül Neked egy munkatárs kiesése. Megnéztük korábban azt is, hogy mennyi az annyi. Vagyis van-e az a pénz, amiért már nem kockáztatsz

 

Ezért most inkább engedd meg, hogy erre elmeséljek egy történetet. Van egy nagyon kedves, régi ügyfelem, akivel pont ma beszélgettem. Komoly vállalkozása van, nyereséges céget vezet már évtizedek óta. Sajnos annak idején hagyományos megtakarításos életbiztosítást kötött magának, a feleségének, és 4 gyermekének. Ezekben a biztosításokban mind csalódott.

 

Abszolút megértem. Ugyanis, ha úgy adták el neki, ahogy nekem elmesélte, akkor bizony nem volt tisztában azzal, mire számíthat. Most szinte évente járnak le, de nem kezd újabb megtakarításba.

 

Kedvelem őt, és jókat beszélgetünk, de nem tudom kimozdítani a merev ellenállásból. Ezért most rajta keresztül mutatom meg Neked az ígért másik eszközt.

 

Elemezzük akkor az ő példáján keresztül, hogy milyen problémáid is adódhatnak ebből.

 

  • A könnyebbség kedvéért nevezzük őt Lajosnak (1955), felesége Kata (1967), 
     
  • Cégük a Sikeres Kft., amely fémfelület kezeléssel, szerszám készítéssel és kereskedelemmel foglalkozik.
     
  • Komoly gépparkkal rendelkeznek, korszerű technológiával és magas színvonalon, ezredmilliméteres precizitással dolgoznak.
     
  • 11 főt foglalkoztató vállalkozás, 100M Ft éves árbevétellel. Legkisebb gyermekük, Juli, 17 éves.
     
  • Kata nyugdíjának kiegészítését ingatlan bérbeadásból tervezik megoldani.
     

 

Sztori: amikor bármi mást megveszel, csak biztosítást nem...

 

 

Az elv Lajos esetében is az, hogy a dolgozók most akarnak több pénzt a zsebükbe. Ezért elzárkózik minden fajta juttatástól. Úgy érzékeli, hogy a bruttó bér csak 21%-ba kerül neki, míg a juttatások 34,22% / 40,71%. Adómentes juttatás pedig szóba sem jöhet, az senkinek sem kell.

 

Akkor most nézd meg kicsit lejjebb az infografikát. Amennyiben úgy döntesz, hogy az embereid megtartása érdekében adsz átlagosan 8% emelést, akkor ez Neked 0,7%-kal kevesebbe kerül a védelmi lojalitás programmal kombinálva. Munkatársaid pedig nettó több, mint 12%-kal kapnak többet!

 

 

Tényleg olyan biztos vagy benne, hogy nemet mondanának rá?

 

 

Megnéztük már korábban, hogy miért adj vagy ne adj munkatársaidnak juttatást. Arról pedig, hogy melyik juttatás, mit is jelent 2018-ban, készítettem infografikákat, melyeken mindhárom kategóriát megtalálod részletesen.

 

Kérd a vállalkozásoknak szóló Heti Pénztippet és töltsd le most! Cikkemhez kapcsolódóan pedig letölthetsz egy excel kalkulátort is, amelyben Te is ki tudod számolni, hogy mennyibe kerül Neked ha az emelést bérként adod és mennyibe, ha juttatásként (nettó bér, bruttó bér, és teljes ráfordítási összegből kiindulva is).

 

A kalkulátorban Te is látni fogod, hogy a nettó bérre számított teljes költséged munkabér esetében 81,96%. Ugyanez a béren kívüli juttatásnál 34,22%, az egyes meghatározott juttatásoknál 40,71%, az adómentes juttatásoknál pedig 0%.

 

Tehát, ha a teljes kötelezően befizetendő adóterhet viszonyítod az általad a munkatársadnak ténylegesen kifizetett nettó összeghez, akkor bizony látványos a különbség.

 

Én is ezzel a kalkulátorral számoltam az adatokat, amiket a következő infografikán látsz:

 

 

 

Mi az a védelmi program - a cégednél, a munkahelyeden?

Munkabér vagy jutattás a jobb?

 

 

Mit jelentek ezek a számok Neked és munkatársaidnak?

 

 

A 2017-es bérköltséged növekedett több, mint 11%-kal a minimálbér, és a garantált bérminimum növekedése, valamint ezek feljebb gyűrűző hatása miatt. Emellett a KKV-k jelenlegi egyik legnagyobb problémája az elvándorlás. Bért emelni nem lehet a csillagos égig, viszont valahogy ott kellene tartani a munkaerőt.

 

Ehhez mutattam Neked eszközt legutóbb a lojalitás programmal, és most kombináltam hozzá védelmi programot is.

 

Mit érhet el ezzel Lajos? 

 

 

Költségcsökkentés

 

 

A képen látható elosztásban a 11 főre a 8%-os béremelésen évi 200.000 Ft-ot tud megspórolni. Ez az összeg egy 100 millió Ft-os vállalkozás esetében csepp a tengerben.

 

Azonban, ha ezt az összeget "talált pénz"-nek tekinti, akkor többféleképp is hasznosíthatja:

 

  • Ha nem akar árat emelni, akkor ezzel csökkentheti azt a veszteséget, amit el kell könyvelnie a béremelés miatt.
     
  • Beteheti értékpapírszámlára a vállalkozása számára, ahol észrevétlenül gyűlhetnek össze milliók az évek alatt. 7%-os átlaghozam 10 év alatt másfélszeresére duzzasztja a félretett összeget, ami vállalkozás esetében kamatadómentesen gyűlik.
     
  • Kiveheti osztalékként, és elindíthat belőle megtakarítást gyermekének, leendő unokájának, vagy elkezdhet belőle egy lakástakarékot Julinak.
     
  • Visszaforgathatja a vállalkozásba vagy a munkatársak jóllétébe, tovább erősítve pozícióját. 

 

Magasabb nettó fizetés

 

Ha megnézed a számokat, Te is látod, hogy a megkapott nettó jövedelem 4,8 %-kal magasabb, mint a munkabér esetében. Ez azért nem kevés, igaz? Ha ugyanezt bruttósítva számolom, akkor az éves szinten több, mint 1 millió Ft többlet költséget jelentene vállalkozásod számára.

 

Erre Lajos azt mondta nekem, hogy ez csak szépen hangzik. A dolgozónak MOST kell, és készpénz. Nem tudnak mit kezdeni azzal, hogy majd 10 év múlva kapnak valamit. Azzal sem tudnak mit kezdeni, hogy HA történik valami, akkor mennyivel könnyebb lesz nekik...

 

Az infografika számai mögött a következők vannak:

 

  • A felső fizetési kategóriánál részben tényleges béremelés, részben lojalitás program, és harmadrészben pedig védelmi program.
  • A másik két kategória esetén a kötelező béremelésen felül védelmi programmal számoltam.

 

Akkor most képzeld el a következő, teljesen mindennapi szituációkat munkatársként! Ugyanis a védelmi csomaggal pontosan ezt kapja Tőled:

 

  • Kialudt a fény...

    Bármit is próbáltok ki, semmi sem használ. Gyermekedet orvostól orvosig hurcoljátok. Mindenki ajánl valakit, aki tuti a legjobb, de nem találják a baj okát.

    Belenézel a kicsi szemébe, s már látod, hogy megkopott a fény. Gyenge és erőtlen. Mosolya megritkult, kacagása elcsendesedett. Tehetetlenül állsz, mert nem tudsz segíteni. Fogalmad sincs, kihez fordulhatnál még.

    Éjjelente alvás helyett az internetet bújod, hátha találsz valamit. Egyszer csak megjelenik a remény angyala.

    Van egy amerikai professzor, aki sikeresen gyógyított meg olyan gyerekeket, akiknek hasonlók voltak a tünetei. Boldogság önt el. Van esélye! Meggyógyulhat...

    HA ki tudod fizetni az utazást, a kezelést, a gyógyszereket, a kinn tartózkodást hetekig vagy hónapokig, és az utógondozást.

    Szívedbe nyilall a fájdalom, mert pontosan tudod, hogy ez lehetetlen. Ez több millió forint! Honnan?

    Másnap nekilátsz segélyszervezeteket keresni, hirdetéseket feladni, gyűjtést indítani a Facebook-on. Jönnek is szépen az adományok, bár nem könnyű. Az emberek már sokat csalódtak, nem hisznek Neked. Mégis, megint felcsillant a remény csillaga.

    De kicsiny gyermeked szervezete feladja a harcot, mielőtt meglenne a szükséges pénz. Te pedig ott maradsz, magadba roskadva és összetörten. Nincs tovább...
     
  • Engedjetek el...

    Sötét téli délután van. Egész nap hajtás volt, rettenetesen elfáradtál. Gondolataidba merülve mész a megszokott utadon hazafelé. Ilyenkor szoktad átgondolni, mi mindent kell még csinálnod aznap. Életed párja elvitte ugyan edzésre a kisfiadat, de Neked kell elhoznod, és addig még be is kéne vásárolni.  Mit is mondott a párod, mit vegyél? 

    Csípős ez a hideg téli szél, valahogy nagyon messzinek tűnik most a buszmegálló. Felhajtod a kabátod gallérját, hogy takarja a füledet, mert már egészen lefagyott. Még a fejedet is lehajtod, mert az orrod is melegre vágyik. 

    Hátranézel, sehol a busz, csak a rengeteg autós a délutáni dugóban. Mész tovább. Újra összehúzod magad a hidegben, és elmerülsz gondolataidban. Mindjárt eléred a buszmegállót. Ott legalább a széltől védve leszel valamennyire.

    Egyszer csak óriási ütés, fájdalom, majd sötétség...

    Hangokra ébredsz. "Sosem fog tudni járni" - mondja valaki...

    Még fel sem fogtad. Mi történt? Mi az, hogy nem tudsz járni? Hogyan focizol majd a kisfiaddal? Hogyan táncolsz majd a kislányoddal az esküvőjénl? Mi lesz a romantikus sétákkal imádott feleségeddel? Hogyan fogsz dolgozni? Cikáznak a gondolatok a fejedben.

    Ha nem tudsz dolgozni, a házat elviszi a bank, hiszen életed szerelme egyedül, a két gyermeketek mellett, nem tudja majd fizetni. Ha nem tudsz járni, akkor más sem működik derékon alul. Meddig marad Veled? Egyáltalán, miért maradna Veled? A gyerekek életéből is kimaradsz. Teher leszel mindannyiuk nyakán. 

    Ez nem kell. Ezt nem akarod. Meg akarsz halni.

 

Csak hiszed, hogy van időd...

 

 

Mi az a védelmi program - a cégednél, a munkahelyeden?

Nem mindegy, hol kezelnek Téged, hol gyógyítják gyermeked - magán egészségügyi ellátás...

 

 

Reális veszélyek? Igen! Megtörtént esetek.

 

És akkor még nem beszéltem a munkabalesetekről, melyeknél nem csak a munkatársad, és családja élete mehet tönkre, hanem Te is, ha olyan mértékű a fizetendő kártérítés.

 

Nem beszéltem arról, mi minden múlhat azon, hogy az ennél mindennaposabb esetekben, egy néhány hónapos betegségbe is bele tud rokkanni egy átlagos család anyagilag, mert nincs megfelelő tartalékuk erre az esetre.

 

 

Munkáltatóként pedig...

 

 

Például Lajos esetében igenis folyamatos a balesetveszély. A gépek, a maró anyagok, a szállító eszközök, az épületben a lépcsők. Mind-mind veszélyforrás.

 

Elég, ha fáradt a munkatársad, mert egész éjjel virrasztott a lázas, vagy hasfájós gyermeke mellett. Ettől figyelmetlenebb, gyengébb a megszokottnál. Elég, ha az új munkatársnak fogalma sincs még a teljes folyamatról, gyakorlatlan, vagy csak fiatal és "hebrencs", emiatt hibázik.

 

Az alacsony keresetű dolgozók nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyesmire áldozzanak. Egyszerűen nem fér bele a költségvetésükbe. Azonban egy váratlan esemény azonnal megoldhatatlan élethelyzetbe sodorja őket. 

 

Ők nem tehetik meg, de Te igen. Te megadhatod nekik ezt a biztonságot! Aki már közeli ismerős vagy tágabb család által érintett volt balesetben vagy ilyen tragédiákban, annak biztosan vonzóvá teszed a Siker Kft-t. Aki azon szerencsések közé tartozik, hogy még nem élt át ilyesmit, engedd, hogy beszélgessen leendő munkatársaival, mielőtt dönt.

 

Hidd el, ők el fogják neki mesélni, ami jót tesz neki is, és Neked is... 

 

A magas keresetű dolgozóknak tapasztalataim alapján van igényük a védelemre. Ők akkor is fizetik ezek díját, ha a cég nem. Azonban lojalitással hálálják majd meg, ha biztosítod nekik a megfelelő védelmi programot. Akár magasabb összegre, mint amit ők maguktól felvállaltak.

 

Ha pedig ezt úgy adod nekik, hogy a családjukat, a gyermekeiket is belevonod, akkor hosszútávon számíthatsz elkötelezettségükre és kiemelkedő teljesítményükre.

 

 

Tulajdonosi kör és családvédelem

 

 

Ezt már biztosan sokszor hallottad. Mi most térjünk vissza Lajoshoz, Katához és gyermekeikhez. Lajos 63 éves, Kata 51. Ez a korkülönbség sosem okozott problémát számukra, boldog párkapcsolatban élnek.

 

Teljes életük a vállalkozásukra alapozták anyagilag, amit Lajos vezet. Kata elsősorban anya (hiszen 4 gyermeket neveltek fel) és feleség. Ugye tudod a következő kérdésem?

 

Mi van HA...?

 

Lajos 62 éves. Sosincs ideje semmire. Egész nap szervez, irányít, dolgozik. Stressz, hajtás...

 

Akármennyire rendben van egészségileg, azért valljuk be, lassan elkezd jelentősége lenni a 12 év korkülönbségnek. Betegség, gyengülés, időskori problémák és veszélyek Lajosnál. Míg Kata, 12 évvel fiatalabbként, nőként ettől még jóval messzebb van.

 

Mi lesz, ha a családfenntartó kiesik? Mi lesz, ha Lajos, már nem tudja irányítani a Siker Kft-t, és a gyerekek nem veszik át a helyét? Nézzünk néhány lehetséges következményt:

 

  • családi költségvetés bevétele csökken, stabilitása meginoghat
  • vállalkozása, amit évtizedek alatt maga épített fel és tett naggyá, lejtőre kerülhet - alacsonyabb áron értékesíthető
  • Kata nyugdíja minimális mértékű lesz, amit már nem fog tudni Lajos kiegészíteni
  • nyugdíjukhoz bevételi forrásként kigondolt ingatlan kiadása helyett el kell adni - nem lesz további rendszeres jövedelem belőle 
  • egy újabb ingatlanpiaci válság veszélybe sodorhatja az időskori biztonságukat
  • Katával is történhet váratlanul valami - ápolása, gyógyulása költség és idő, aminek a vállalkozás napi irányítása láthatja kárát

 

Ez csak néhány gyors példa. Ha átgondolod, biztosan egy csomót hozzátudsz még tenni. Ezekre mind megoldás a védelmi program, amit ráadásul költségoptimalizálásra és adócsökkentésre is tudsz használni.

 

Lajos esetében nem merül fel, hiszen Katával ketten tulajdonosai csak vállalkozásuknak. De lehet, hogy Te a céget még fiatalon, a két legjobb barátoddal hoztad létre, és együtt tettétek naggyá.

 

A történelmi eseményeket figyelembe véve, a mai KKV - k közül sokak sikerének kezdőlépései a 90-es évek elejére, a rendszerváltás utáni időszakra nyúlnak vissza. Ha akkor voltál huszonéves, és nagy lendülettel bele vetetted magad a kitárult világ új lehetőségeibe, akkor ma 40-50 éves vagy a tulajdonostársaiddal együtt.

 

Eddig szuper volt minden, de elképzelhető, hogy a kezdeti őrület, az évtizedes stressz mély nyomokat hagyott Benned, csak még nem tudsz róla...

 

Tudod, melyik a veszélyeztetett kor a biztosítók szerint? Tudod, milyen életkorban a lesz nagyon drága az addigiakhoz képest az élet- és egészségbiztosítás? Elárulom:

 

45 - 59 évesen van a legnagyobb valószínűsége a rettegett betegségeknek. Ekkor diagnosztizálják a legtöbb daganatot, ekkor halnak meg a legtöbben infarktusban, vagy kapnak agyvérzést.

 

Én 47 éves voltam, amikor megszakadt az életem egy pillanatra infarktus miatt. Családunk egyik férfi tagja 55 évesen kapott agyvérzést. Több ügyfelem van, akinél 50-51 évesen diagnosztizáltak daganatot, amit a menedzserszűrés alkalmával fedeztek fel, még korai stádiumban. De olyan ügyfelem is van, aki 52 évesen halt bele az infarktusba.

 

Erre a korra ugyanis, akármennyire vigyázol is az egészségedre, az életmódod, a környezeti ártalmak, és néhány egyéb olyan tényező, amit kevéssé tudsz befolyásolni, a genetikai adottságokkal közösen könnyen létrehozzák ezeket a betegségeket.

 

Egyszerűen ez a 45-50 év kell hozzá, hogy lepusztítsd (akarva és akaratlanul is) a szervezetedet annyira, hogy a rettegett betegségek könnyebben kialakuljanak.

 

Tehát éppen itt tartotok Te és az üzlettársaid. Fel vagytok készülve a szokásos kérdésemre? Mi történik, HA...?

 

Baleset, betegség, halál. Ki veszi át, kinek a helyét? Mit, miből és hogyan finanszíroztok? Külföldi gyógykezelés, kieső kereset, irányítási problémák, örökösök, likviditás, fejlesztések, rehabilitáció, és még mennyi minden...

 

 

Akkor MOST mit gondolsz? Te hogyan döntenél Lajos helyében? Te is mereven elutasítod, vagy átgondolásra érdemes?

 

 

Hosszú várólistával fenyeget az állami egészségügy. Sokszor problémás az ellátás, kevés az orvos, a nővér, nincs gyógyszer, nincsenek megfelelő, modern eszközök. Erre alternatíva a magán egészségügyi rendszer

 

A váratlanul bekövetkező események anyagi kockázatait hatékonyan csökkenteni tudod, egy adómentes juttatásokat magában foglaló, költségoptimalizáló és adócsökkentő, jól összeállított védelmi programmal.

 

Amennyiben egyetértünk abban, hogy ez hasznos Neked is, és értéket adsz vele munkatársaidnak, ezáltal növeled elkötelezettségüket, akkor itt az ideje cselekedned. Keresd fel tanácsadódat, és kérd a segítségét!

 

Nincs saját pénzügyi tanácsadód? Épp egy pénzügyi szakértő blogján jársz :). Hívj fel, és beszélgessünk! Ha mindketten úgy döntünk, hogy jól tudunk majd együttműködni, akkor megtervezzük vállalkozásod lojalitási és védelmi programját.

 

 

Addig is kérd MOST a vállalkozóknak szóló Heti PénzTippeket, melyben aktuális híreket, ötleteket, tippeket és segítő információkat küldök. Megelőlegezett bizalmadért cserébe hozzáférsz az összes eddigi Cafetériával és juttatásokkal kapcsolatban elkészített anyagomhoz - Cafetéria-rendszer ismertetése, számítási példák, infografikák, kalkulátor. 

 

Ezek csak a Heti PénzTipp olvasóimnak letölthetők. KATTINTS!

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

 

Móni

 

 

 

(Szerző, képek, és infografika: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2018.03.21 frissítve 2019.05.04))

 

Kapcsolódó oldalaim:

 

Vállalkozói pénzügyek - költségoptimalizálás, vagyon biztosítás, felelősségbiztosítás

 

Vállalkozók rémálma a munkabaleset - Te felkészültél?

 

Mi a drágább, ha az egészségért fizetsz vagy ha a betegségért?

 

Honnan tudod, hogy ügynök vagy szakértő pénzügyi tanácsadó? - a valós segítség

Vissza

Címkék : vállalkozói pénzügyek, vállakozóknak, adómentes juttatás, adócsökkentés, költség optimalizálás, tulajdonosi kör védelme, családvédelem, Cafetéria 2018, pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadó, profi pénzügyi tanácsadó, munkavállalói elégedettség, munkaerő megtartása, munkabaleset, kockázat, anyagi biztonság, kockázati életbiztosítás, egészségbiztosítás

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek