...

Miért ne legyél pénzügyi tanácsadó?

Kategória: Tanácsadóknak | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Sosem akartam pénzügyi tanácsadó lenni, sőt!...

 

 

Sok mindent csináltam már életemben, de 8. éve profi pénzügyi szakértőként dolgozom. Eredeti szakmám szerint üzemgazdász vagyok. El is kezdtem szépen ívelő karrieremet a vendéglátásban, de az életem úgy alakult, hogy ki kellett szállnom.

 

Ugyanis egyedül neveltem az akkor 2 éves pici fiamat, és emiatt nem vettek fel sehova. Az eredeti munkahelyemre nem tudtam visszamenni, mert nem vállalhattam a 3 műszakot, és újat sem találtam helyette. 

 

Amíg keresgéltem, belevágtam egy MLM hálózatos direkt értékesítésbe. Bevallom, jobban kerestem vele, mint bármikor azelőtt, de úgy éreztem, nem az én világom az ügynökösködés és a hálózat építés.

 

Ezért aztán inkább kibéreltem egy lakótelepi pici közértet (mint annak idején sokan) és belevágtam. Később kibéreltem a mellette levő helyiséget is, és csináltam egy szép 60nm-es üzletet belőle. Jól ment, a vevők szerettek.

 

A fiam nagyobbacska lett, újra férjhez mentem, visszamehettem volna a szakmámba, de már nem akartam. Élveztem a vállalkozói lét kockázatos szabadságát. Közben tanultam, megszereztem még két felsőfokú végzettséget (kereskedelmi menedzser és mérlegképes könyvelő), megszületett a lányom is, és újabb üzletet nyitottam. 

 

Aztán 20 év után elfáradtam, a válság pedig tönkretett anyagilag. Sok volt, és úgy éreztem, többre vagyok hivatott. Csakhogy már 42 éves voltam, a lányom pedig még csak 8. Megint falakba ütköztem munkahely kereséskor.

 

Éppen túlkínálat volt a piacon, a multik nem akartak hozzáértő és önálló vezetőket, hanem irányítható "szódás lovakat" kerestek. Az egyiknél az intelligencia tesztem eredménye lett túl magas, a másik szerint túlképzett voltam, a harmadiknál a kisgyermek tűnt akadálynak, de volt, ahol pedig úgy gondolták, "öreg" vagyok már...

 

 

Miért ne legyél pénzügyi tanácsadó?

 

 

Hónapokig elutasítottam a pénzügyi szférából érkező megkereséseket. Közben voltam itt-ott üzletkötő, de nem találtam a helyem.

 

Végül beadtam a derekam, és igent mondtam az akkori Brókernet egyik vezetőjének, aki szépen csengő ígéretekkel elérte, hogy belevágjak. 2 hónapig bírtam. Menekültem a tudás nélküli, "csak add el" bármi áron értékesítési elvtől.

 

A jó "működésemhez" két dolog szorosan hozzátartozik. Az egyik, hogy pontosan értsem, hogy mit miért csinálok, a másik pedig, hogy meggyőződésem legyen, hogy amit kínálok, az jó és segítek vele. Így aztán örömmel mentem, amikor új helyre hívtak.

 

Nem foglalkoztam senkivel és semmivel, csak igyekeztem alkalmazni mindazt a tudást, amit az emberekkel kapcsolatban megszereztem a 20év kereskedői létem alatt. Emellett tanultam, tanultam és tanultam - értékesítési tréningek, szakmai tudásom felfrissítése és újra felépítése, pszichológia, befektetések, vezetői képzések, oktatói képzések.

 

Egy év alatt bekerültem a legjobbak közé, majd oktató lettem és vezető.

 

 

Miért írom le mindezt?

 

 

Mert sokan, talán Te is, azonosítják a pénzügyi tanácsadói hivatást az ügynökösködéssel.

 

Igen, sokan úgy is csinálják a szakmában. Hozzáértés nélkül, lelketlenül, csak a zsebüket nézve.

 

Sokan vagyunk azonban, és talán egyre többen, akik hivatásunknak tekintjük ezt. Akik valóban szolgálatként tesszük, amit teszünk. Akik valóban segíteni akarunk a várható és váratlanul bekövetkező problémák megoldásában...

 

Azért írtam le az előzményeket, hogy lásd, én sem ide készültem. De soha, egyetlen percig sem bántam meg a döntésem, pedig kényszerből született.

 

Ha az ember képes arra, hogy meglássa a jót egy adott helyzetben, ha kihozza belőle a maximumot, akkor egy negatív élethelyzet is hozhat pozitív eredményeket. Így volt ez nálam is, és megtaláltam az utamat.

 

Katasztrofális anyagi helyzetből indultam. 500 Ft-os gondjaim voltak. Végigjártam azt az utat, aminek megoldását vagy épp elkerülését most átadni igyekszem a hozzám fordulóknak.

 

Megmutattam, hogy a legkilátástalanabb helyzetből is van kiút. Megmutattam, hogy ez senki máson nem múlik, csakis rajtam, az én döntéseimen és az én hozzáállásomon.

 

Ehhez pedig olyan új hivatást kellett megtanulnom, amit sosem akartam csinálni. De választanom kellett, hogy megyek a híd alá a gyerekekkel, közben segélyért könyörgök és szidom a politikusokat vagy talpra állok, megoldást keresek és megcsinálom.

 

Azokhoz szólok ezzel, akik azt mondják, nem lehet megcsinálni, nincs kiút az anyagi gondokból, nincs miből félretenni, nekem ez nem megy, és hasonló kifogások. De igen, van kiút! Lehet, hogy most MÉG nincs miből félretenni, de dönts, keress megoldást és csináld végig, akkor lesz miből!

 

 

Mit adott nekem azóta ez a hivatás? - célt és eszközt

 

 

Először is fantasztikus fejlődési lehetőséget. Kereskedőként megrekedt a belső fejlődésem, hiszen jól csináltam, amit csináltam, nem kellett hozzá több. Azóta azonban kiteljesedhettem. Rengeteget változtam és lassan azzá az emberré válok, aki mindig is lenni szerettem volna.

 

Emellett folyamatos tanulási lehetőséget. Részben kényszer, hiszen ha naprakészen akarom tartani a tudásomat, ha lépés akarok tartani a változásokkal, ha valóban profi akarok lenni abban, amit csinálok, akkor ez elengedhetetlenül szükséges. Ráadásul kényszeresen tanulok, mániákusan szívom be az új ismereteket...

 

Megerősítést kaptam saját magamat illetően. Már tudom, mire vagyok képes, már tudom, hogy jó, amit csinálok, van hitem, van célom és van utam, amin haladok előre. Valóban segíteni tudok az embereknek és nagyon jó érzés, amikor bíznak és hisznek benned. Vigyázok is erre a kapott bizalomra, nehogy elveszítsem...

 

Visszakaptam a családomat és a gyerekeimet. Több időm és több türelmem van hozzájuk. Kereskedőként fontos volt meghallgatnom az embereket, de nem volt fontos megjegyeznem, amiről beszéltek.

 

Tökéletes módszert fejlesztettem ki arra, hogy beszélgessek velük anélkül, hogy terhelném az agyamat felesleges információkkal és ez sajnos így volt időnként akkor is, amikor a gyerekek meséltek valamit. Itt megtanultam valóban odafigyelni, hiszen minden szónak, minden mozdulatnak jelentősége van. Ez pedig közelebb hozta újra a gyermekeimet is...

 

Természetesen pénzt is, hiszen Te is, én is, ezt kapjuk a munkánkért. Sikerült mínuszból helyreállítanom az anyagi helyzetünket nagyon rövid idő alatt.

 

Rálátást az emberi döntések folyamatára és tapasztalatokat, elveket a pénzügyi intelligencia fejlesztésének szükségességéhez. Küldetésemmé vált, hogy ne eladjak valamit, hanem tanítsak...

 

 

Miért ne legyél pénzügyi tanácsadó?

 

 

Kinek érdemes belevágnia és hogyan csináld jól?

 

 

Van, akit csak a pénz érdekel. Nos, ez az a szakma, ahol a határ a csillagos ég, főleg, ha nincsenek etikai gátjai valakinek -  én a nehezebb utat választottam, etikus tanácsadó lettem. Ne ezt válaszd, ha fix fizetésre vágysz és akkor sem, ha pontos leírást vársz ahhoz, hogy mit kell tenned...

 

Mindegy, hogy jelenleg éppen mit csinálsz. Ha épp keresed az utad, szívesen dolgozol emberekkel, otthon vagy a számok világában, szeretsz tanulni, segíteni akarsz másoknak és emellett még tisztességes összegű pénzt is keresnél, érdemes belevágnod!

 

Élvezheted a szabadságot az idődet illetően. Annyit fogsz keresni, amennyi energiát beleteszel. Nem gond, ha kisgyermeked van, de az sem, ha már nem vagy 20 éves.

 

Emlékszem, mikor az üzletbe eladókat kerestem, kifejezetten a kisgyermekeseket, valamint a 40-es korosztályt céloztam meg. Mindenhol fiatalokat kerestek, szakmai tapasztalattal és kevés fizetésért. Ők bárhol, bármikor találtak munkát, így nem becsülték meg azt, ami épp volt. Azok, akikkel én dolgoztam, évekig velem maradtak és számíthattunk egymásra.

 

  • Pénzügyi területen bármit elérhetsz, ha még fiatal vagy. Olyan anyagi jövőt teremthetsz, amire más pályán, ilyen rövid idő alatt esélyed sincs. De dolgozni itt is kell! Talán többet, mint máshol...
     
  • Ha gyermekeid vannak, nem gond a logisztika vagy a betegség, hiszen szabadon osztod be az idődet. El tudsz menni értük az oviba vagy a suliba, viheted őket edzésre meg külön órákra és otthon tudsz maradni velük, ha betegek. Nem tudok olyan alkalmazotti létformát, ahol ez ilyen egyszerűen működik...
     
  • Elmúltál 40 vagy 50? Na és? Előtted a jövő, fejlődhetsz, kiteljesedhetsz és megvalósíthatod az álmaidat! Kell ennél több? Olyan lehetőségek nyílnak meg előtted, amikről már talán le is mondtál. Lassan kirepülnek a gyerekek, végre figyelhetsz Magadra és a vágyaidra.

    Tehetsz valamit a saját céljaidért, hogy azután még többet adhass a gyermekeidnek és az unokáidnak

 

Ha pedig szakmabeli, jó pénzügyi tanácsadó vagy, akkor is lehetőségek sora van előtted. Sokan közülünk kiégtek, robotként mennek és csinálják. Mélyen belül többen már elviselni is alig bírják az embereket.

 

Ha jó helyen vagy, megláthatod a szakma szépségét. Ha tanulsz és fejlődsz, kiteljesedhetsz. Lehet, hogy csak egy területre specializálódnál (pl. hitelezés, vagyonbiztosítás vagy vállalkozói ügyek), mert abban vagy profi. Tedd azt! Lehet, hogy pont azt élvezed, hogy átfogó segítséget tudsz adni. Tedd azt! Vezetőként mutatnád meg, mit tudsz kihozni másokból? Rajta, kezdd el!

A lényeg, hogy ne hagyd Magad lenyomni a teljesítménykényszer, a kevésbé alkalmas vezetők és a központi tervek miatt.

 

Azért csináld, mert csinálni akarod! Azért legyen kimagasló a teljesítményed, mert tudod a dolgod és élvezed, amit csinálsz. Azért legyél profi, mert az akarsz lenni, hogy segíthess amellett, hogy annyi pénzt keresel, amivel elérheted az álmaidat és a pénzügyi céljaidat.

 

Ha szakmabeli vagy, de nem valósíthatod meg önmagad, és korlátok közé szorítanak, akkor lépj! Nekem ehhez kellett egy infarktus, hogy megértsem, vagy elhagyom a pályát vagy máshol kell tovább folytatnom. Az utóbbit választottam és ez volt a tökéletes döntés...

 

Akár új utat keresel, akár a mostanit folytatnád, de másképp, keresd és ragadd meg a lehetőséget! Amennyiben pénzügyi tanácsadói karriered kezdenéd el vagy folytatnád máshol, ehhez kínálok most Neked itt egy alternatívát, hiszen fel akarom építeni a legjobb pénzügyes csapatot. KATTINTS, töltsd ki a kérdőívemet és küldd el nekem!

 

Szívesen dolgoznék veled!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

 

 

(szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva)

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Vissza

Címkék : profi pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi célok, karrier, pénzügyi tanácsadói karrier, etikus tanácsadó, jó pénzügyi tanácsadó, munkatársakat keresek, legjobb munka, dolgozz velünk, pénzügyi tervezés, független pénzügyi tanácsadó

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek