...

Milyen szempontok alapján dönts, ha gyorsan pénzre van szükséged?

Kategória: Hitelek | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Hitel 1 nap alatt...

 

 

Bevallom, ritkán nézek TV-t, de ha igen, biztosan belefutok 2-3 gyorsan és könnyen felvehető kölcsön reklámjába. Így most ezzel folytatom a hitelekről szóló sorozatot. Nem állítom, hogy mereven utasítsd el, de azzal sem értek egyet, hogy ebből kell megvenned a karácsonyi ajándékokat vagy ebből menj nyaralni.

 

A fogyasztásra való ösztönzés elérte a hitelezés világát is. A reklámok elhitetik Veled, hogy ez életed legjobb ötlete. Micsoda nagyszerű dolog elmenni a Bahamákra 2 nap múlva! Aztán meg nyögöd hetente a visszafizetést és a végén az egész a többszörösébe került. 

 

Ez időnként kimondottan feldühít, mert pontosan az ellenkezőjére akarnak rávenni, mint amit én szeretnék megtanítani Neked. Teljességgel szembe megy minden ésszerű és tudatos döntéssel. Viszont olyan öröm és elégedettség sugárzik a reklámban szereplők arcáról, hogy biztosan sokan elhiszik, hogy ez a tökéletes döntés...

 

Azért is aggaszt ez a jelenség, mert valami érthetetlen módon az emberek nagy része hagyja magát rábeszélni egy banki ügyintéző vagy egy törtető tapasztalatlan értékesítő által mindenféle hitelre. Sodor az ár, a fogyasztói társadalom, a reklám, a másoknak való megfelelés kényszere és a saját vágyaid.

 

Pedig, amikor lakást vagy autót veszel, megnézeted szakemberrel, nincs-e valami rejtett hibája, leellenőrzöd az adatokat és kipróbálod. Mielőtt döntesz, megnézel rengeteg ajánlatot és végül választasz. Miért nem teszi ezt mindenki a hiteleknél is? 

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

 

Milyen szempontok alapján dönts, ha gyorsan pénzre van szükséged?

 

 

A pénzügyi tudatosság és a pár tíz vagy százezer forintos kölcsönök 

 

 

Ha már találkoztunk és beszélgettünk, akkor tudod, hogy az elvem, hogy egy háztartás megtakarításait is több felé kell bontani. Ennek első szintje az a tartalék, ami arra szolgál, hogy fedezze a hirtelen kiadásokat. Elromlott bojler, hűtőjavítás és hasonlók.

 

A második szint pedig, ami legalább 6 hónapig fedezi a kiadásaitokat, ha kiesne a kereseted munkanélküliség vagy betegség miatt. 

 

Tehát, ha eszerint osztod be a jövedelmedet, akkor nincs szükséged pár 10 - 100ezer forintos gyorskölcsönre. Erre persze mondhatod, hogy nem tudsz egy fillért sem félretenni havonta. Oké, megértem. Akkor azt mondd meg nekem, hogy akkor hogyan tudod minden héten a Providentesnek odaadni az X ezer Ft-ot?

 

Nézzük a dolgot visszafelé! Tegyél el ugyanennyit hetente és lesz tartalékod! Ja, hogy ez nem kötelező? De igen! Magadért és a családodért igenis kötelező! Pontosan azért, hogy ne kelljen emiatt eladósodnotok. Ha ezt erősnek érzed, ne haragudj. Nekem az a feladatom, hogy elgondolkoztassalak és ha kell, észre térítselek. 

 

Előfordul, hogy nem tudod kifizetni az aktuális törlesztőt? Akkor nem jól mérted fel az erőforrásaidat. 

 

Ne feledd! Attól, hogy nincs jelzálog az ilyen hiteleknél az ingatlanodon, még teljes vagyonoddal felelsz a visszafizetéséért.

 

Tehát, ha nem tudod fizetni, végrehajtást is indíthatnak ellened. Ha nincs miből letiltani vagy nincs megfelelő értékű ingóságod, bizony az otthonod is rámehet! Sőt, ez az adósság is öröklődik...

 

Mi következik ebből? Az, hogy a hitel, nem játék! Két esetben élj vele, ha másképp nem megy (ingatlan, autó) vagy ha jobban jársz vele, mintha a tartalékodat mozgatnád meg (ez ritka).

 

Ez esetben is ésszel, ahogy már beszéltünk is róla! A legfontosabb, hogy helyesen mérd fel azt a terhet, amit a hitel törlesztése jelent a családi kasszára. Csak akkora legyen a törlesztőrészlet, amit a jövedelmed csökkenése vagy kiesése idején is fizetni tudsz.

 

Kíváncsi lennék, Te mit gondolsz erről? Írd meg nekem itt a cikk alatt vagy a Facebook oldalamon!

 

 

Tehát nézzük meg, csak felsorolás szintjén, leggyakrabban milyen kölcsönöket vehetsz igénybe a jelzálog hitelen kívül és ezeknél mire kell nagyon odafigyelned, hogy ne bukj bele.

 

 

Ha részletesebben szeretnéd megismerni ezeket, a szükséges információkat hamarosan megtalálod új weboldalamon (még most készítem csak, ezért pici türelmedet kérem).

 

Személyi kölcsön

 

  • Szabadon felhasználhatod bármire. Fontos szempont, hogy jövedelem igazolással vagy anélkül veheted igénybe. Itt jövedelem igazolás az is, ha a számlavezető bankod nyújtja és ők látják a számládon a kimenő és bejövő tételeket.

    Általánosságban elmondható, hogy ha nem kérnek igazolást a jövedelmedről, akkor kockázatosabb vagy a bank számára, tehát ez a hitel drágább lesz.

     

  • Létjogosultsága abban az esetben van, hogy drágább hitelt vegyél fel, ha "zsebbe" kapod a fizetést vagy egy részét, vagyis nem tudnád igazolni a megfelelő jövedelem nagyságát. 

    Ezeket jellemzően nem a bankok, hanem az egyéb pénzügyi szolgáltatók kínálják, mint például a Provident. Külön pontban kitérek még erre a gyorskölcsönöknél. 

     

  • Jelenleg a személyi kölcsönök THM mutatója 7 - 25 % között mozog, tehát egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket választod. Jövedelem igazolással ez jellemzően 7-14%. Ez a gyorsaság és a rövid lejárat ára. Itt is érvényesek azok a szempontok, amiket cikksorozatom első részében átbeszéltünk.
     

  • Bankfüggő, hogy mennyi munkaviszonyt, milyen életkort és mekkora jövedelmet kérnek ahhoz, hogy hitelképes legyél a személyi kölcsönhöz. Bizony, még az életkorod is számít! Ezenfelül a kamat függ a futamidőtől és a felvett összeg nagyságától is.
     

  • Olvasd el kölcsönszerződést, hogy pontosan tudd, milyen egyéb költségeid merülhetnek fel, ami nincs benne a THM-ben, viszont ki kell fizetned, illetve milyen következményekkel jár, ha megcsúszol a törlesztéssel, akár csak pár napot.

    Nézd meg azt is, hogy az akciónak, amivel meghirdették, mi a feltétele és az ára. Ez utóbbi lehet szigorúbb büntetés, ha csúszol, vagy lehet valami más termék, amit szintén meg kell venned, mert kötelezően mellé teszik (megfelelő összegű jövedelem odautalása, bankszámla, hitelkártya, bármi).

 

 

Hitelkártya

 

 

Milyen szempontok alapján dönts, ha gyorsan pénzre van szükséged?

 

 

 

  • Annyit jelent, hogy van egy előre meghatározott kereted a bank pénzéből, amit a rendelkezésedre bocsát és elköltheted, ha akarod. Vagyis nem kötelező használnod, viszont néha jól jöhet. Csak pénzügyileg nagyon tudatos embereknek javaslom.
     

  • Általában 45 nap áll rendelkezésedre az elköltött összeg visszafizetésére kamatmentesen. Arra figyelj, hogy ez NEM onnan kezdődik, amikor költöttél belőle, hanem egy előre meghatározott dátum. Tehát például minden hónapban az elszámolási időszakod 1-30. tart.

    Amit ez időszak alatt költesz, azt kell következő hónap 15.-éig majd befizetned.

    Így jön ki a 45 nap, elsejétől következő 15.-éig. Arra vigyázz, hogy nem az utalásodnak vagy a csekk befizetésének a dátuma számít, hanem a bankhoz való beérkezése! Ha erre figyelsz, sok plusz költségtől kíméled meg Magad.

     

  • Hitelkártyák esetében a THM 37-40% között mozog jelenleg, ami nem kevés! Komoly adósság spirálba kerülhetsz, ha lenullázod és nem tudod teljes egészében visszatölteni!

    Készpénz felvételre használni pedig egyenesen tilos! Azonnal kamatozni kezd (erre nem vonatkozik a 45 nap) és nagyon sokba kerül.

     

  • Soha ne használd arra, hogy ebből fedezd permanensen azt az összeget, ami a családi kasszából hiányzik! 1-1 hónapban még elmegy, ha valamiért kevesebb jövedelmed volt, de utána visszafizeted az egész felhasznált keretösszeget.

    De, ha folyamatosan túlköltesz havi 20ezer Ft-ot erről, akkor az 40%-os THM mellett, az esetleges késedelmi és egyéb díjakkal már 3-400ezer forint többlet tartozást jelent majd Neked 1 év múlva!

     

  • Hogyan használd? Bátran, de okosan! A legtöbb banknál kapcsolódik hozzá valamiféle jóváírás vagy pontgyűjtés. A jóváírás általában 1-10%, sőt van ahol azonnali kedvezményt is kapsz, ha ezzel fizetsz. Vagyis ezáltal legalább az éves kártyadíjat megspórolhatod, de még többet is. 
     

  • Azt javaslom, használd nyugodtan, ha van, de csak annyit költs vele, amennyit biztosan vissza tudsz fizetni teljes egészében a határidőig. Például ne a bankszámládhoz kapott bankkártyát használd, hanem ezt, majd amikor megjön a fizetésed, egy összegben utald át, amit elköltöttél.

    Ebben az esetben a bank pénzének használata Számodra kamatmentes volt, sőt még jóváírásokat is kaptál, vagyis kerestél rajta. 

     

  • Ha nem tudod magad ehhez tartani, inkább add vissza a banknak! Gondolj bele! Eltapsolod az 500.000 Ft-os keretedet néhány nap alatt, mikor a fizetésed mondjuk csak 300.000. Ez azt jelenti, hogy amit nem tudsz visszatölteni, az onnantól kezdve 35-40%-kal kamatozik.

    Ha ezt hónapokig csinálod, sosem fogy el a tartozásod és belerokkansz. 

     

  • Ilyen esetben célszerű kérni a banktól a kártya lezárását és részletfizetési megállapodást kötni. Ha nem csúsztál el különösebben, egész jó feltételekkel engedni szokták. Így megszabadulhatsz ettől  a tehertől, és olcsóbb, mintha tovább küzdesz a hitelkerettel és görgeted Magad előtt.
     

  • Még valamire figyelj! Te attól vagy jó ügyfél a bank számára, hogy időben fizetsz, de nem az egészet. Egy idő után fel fogják ajánlani a magasabb hitelkeretet, ami újabb csapda, ha el is költöd. Inkább utasítsd vissza, legalább addig, míg vissza nem töltötted az egészet!

 

 

Folyószámlahitel

 

 

  • Ez egy úgynevezett rulírozó hitel. Ez azt jelenti, hogy a kereted folyamatosan mindig ugyanannyi, és ahogy visszafizetsz bele, máris újra a rendelkezésedre áll. A számládra érkező jóváírások automatikusan törlesztik.
     

  • Sajnos nagy csapda tud lenni, ugyanis észrevétlenek maradhatnak a költségei. Talán Te is azok közé tartozol, akik nem igazán nézik végig a bankszámla kivonaton, hogy mire mennyit is számolt fel a bank. A többség legalábbis ilyen.

    Tehát emiatt túlzottan nem kerül a látóteredbe, hogy mennyibe is kerül Neked az, hogy folyamatosan mínuszban van a bankszámlád.

    Arról nem is beszélve, hogy ha például nem érkezik be annyi jövedelmed, hogy a hitelen felül a költségekre is elegendő legyen, hiszen akkor még késedelmi kamat és egyéb büntető tételek is vannak.

     

  • Azt javaslom, csak az esetben élj ezzel a lehetőséggel, ha muszáj, ha másképp nem tudod megoldani az adott problémát. Csak biztonsági lehetőségnek tartsd meg. Ha attól jobban érzed Magad, legyen a folyószámládhoz ilyen, de ne használd folyamatosan, mert sokba kerül.

    Arra használd, hogy megadja Neked azt a biztonságot, hogy ha baj van, túl költheted az egyenlegedet, de igyekezz minél előbb visszatölteni.

     

  • Amennyiben 1 Ft-ot sem használsz belőle, rendelkezésre állási jutalékot akkor is fizetned kell, erre figyelj oda! Arra is figyelj, hogy általában, ha 3 hónapig nem érkezik jóváírás a számládra vagy kevesebb, akkor automatikusan megszüntetik vagy csökkentik.

    Ha megszüntetik  és nem tudod rendezni, hamarosan érkezik a fizetési meghagyás...

 

 

Áruvásárlási (fogyasztási) hitel

 

 

Milyen szempontok alapján dönts, ha gyorsan pénzre van szükséged?

Van amikor jó ötlet, van amikor inkább nem kéne...
 
 
 
  • Sokszor az áruházak üzletpolitikája miatt érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Itt elsősorban a kamatmentes részletfizetésre gondolok. Ugyanis, ha valóban az, akkor jobban jársz, ha közben a pénzed a megtakarításaidban kamatozik, Te meg kifizeted a TV-det  X hónap alatt.

    Csak ne felejtsd el ugyanezt a pénzt áttenni a rövidtávú tartalékból a hosszútávú megtakarításaidba!

     

  • Persze tudom, néha az élet rákényszerít az áruvásárlási kölcsönre, ha valami olyasmit kell venned, ami nem volt bekalkulálva és az értékét nem fedezi a közvetlen tartalékotok. Ráadásul ezt akár önerő nélkül is megteheted

    Sokszor itt nem is nagyon válogathatsz, hiszen a kereskedő által meghatározott, hogy melyik pénzügyi szolgáltatóval dolgozik.

     

  • Alacsonyabb jövedelemmel is gyorsan és egyszerűen juthatsz hozzá. Viszont ez is a drága hitelek közé tartozik! Kamata általában magasabb, mint a normál személyi kölcsönöké. Jellemzően közel 40% a THM mutatója.

    Ezért, ha van lehetőséged rá, akkor inkább vegyél fel egy 7-14% THM mutatójú személyi kölcsönt és vedd meg abból, amit muszáj így finanszíroznod. Vagyis, ha van rá lehetőséged, gondolkodj előre! 

     

  • Törekedj arra, hogy minél jobban jöjj ki belőle. Ha picit rövidebb futamidővel ugyan, de van lehetőség kamatmentes részletre, akkor inkább azt válaszd. Mindig nézd meg azt is, hogy a különböző kedvezményekért mit kérnek cserébe, nehogy nagyobb bajba kerülj.

    Fontos, hogy ismerd jól Magad! Ha nem tudsz ellenállni a csábításoknak, akkor ne fogadd el az "ingyen" hitelkártyát a kölcsön mellé... 

 

 

Gépjármű hitelek

 

 

  • Ha olyan munkád lett vagy bármilyen családi okból szükségetek van autóra és eddig nem volt, akkor ez jó megoldás lehet. Abban az esetben is, ha már lepukkant a régi autód és még nem gyűjtötted össze teljesen a cseréjéhez szükséges összeget, akkor is.

    Ezenkívül előnyös lehet még ez a megoldás vállalkozóként is. De ha csak azért veszel hitelből autót, mert tetszik a legújabb sport kocsi, és azzal akarsz villantani, nos, akkor ezt ne hitelből tedd!

     

  • Fontos tudnod, hogy bár az autód lesz a fedezete a hitelnek és a lízingnek, valószínűleg gyorsabban csökken az értéke, mint a tartozásod összege. Ezért, ha valamiért nem tudod fizetni, nem lesz megoldás az sem, hogy eladod vagy odaadod a banknak az autót. Emiatt légy körültekintő a szerződés megkötésekor!
     

  • Több lehetőség közül is választhatsz, ha nem elég a meglevő pénzed az autó vételárára, magán személyként és cégként egyaránt. Ezek között legismertebbek a fogyasztási hitel és a lízing. A lízing lehet nyílt végű vagy zárt végű.

    Ide sorolnám még a tartós bérletet (operatív lízing) is, hisz így is lehetőséged van autóhoz jutni, sőt vállalkozóként még ennek költségeit is elszámolhatod ugyanúgy és az ÁFA-t is visszaigényelheted.

     

  • Tartós bérlet és lízing esetében az autó tulajdonosa nem Te vagy, hanem az adott szolgáltató cég. Hitelnél a tulajdonos Te leszel, de maguknál tartják a törzskönyvet.
     

  • Az autó hitel és lízing díjak jellemzően 8-12% körül mozognak, de piaci érdektől függően bizonyos márkák vagy bizonyos típusok elérhetők akár 0% THM-mel is. Persze ez függ az önerőd nagyságától és a futamidőtől is. Érdemes körülnézni, mielőtt belevágsz.
     

  • Vállalkozóként még arra is figyelned kell, hogy csak olyan arányban számold el a nyílt végű és az operatív lízing díjának, amilyen arányban a vállalkozás érdekében használtad az autót, amit az útnyilvántartással kell alátámasztanod. Ezt érdemes komolyan venni, harap rá a NAV.

    Érdemes figyelned, hogy mekkora önerő mellett mekkora maradványértéket engednek, ugyanis a maradványértékre ÁFA nem igényelhető vissza. Ebben lehet alkudozni is időnként...

 

 

Gyorskölcsön szabad felhasználásra

 

 

  • Ettől a hideg ráz! Igen, 10-15 évvel ezelőtt én is belementem egyszer és alig vártam, hogy kifizessem. Akkor megfogadtam, hogy soha többé. Nem viccből vettem fel, nem volt más megoldás. De eleinte ezek a szolgáltatók pont ezt használták ki.  

    Most már azonban nem csak a megszorult helyzetben levőket célozzák meg, hanem azokat is akiknek a pénzügyi helyzete alapvetően rendben van, de elhitetik velük a reklámokon keresztül, hogy élhetsz jobban is, ha van rá pénzed, nem kell más hozzá csak ez a hitel.

     

  • Nos, ez az amit soha ne tegyél! Ha nem volt pénzed egész évben arra, hogy összespórold Karácsonyig a gyermekednek a biciklire valót, akkor lesz majd arra, hogy visszafizesd a hitelt?

    A Karácsonyról és elanyagiasodott világunkról egyébként is megvan a véleményem, de könyörgöm...

    Ha mondjuk 50.000 Ft álmai biciklije, az annyit jelent, hogy ha csak befőttes üvegbe teszed, akkor havonta picit több, mint 4.000 Ft-ot kell eltenned egy év alatt és megveheted.

    Ha ugyanezt felveszed ilyen kölcsönként, akkor ez 42 hetes futamidővel heti 2.055 Ft (havi több, mint 8.000, vagyis a duplája) törlesztést jelent, vagyis végül kifizetsz 86.000 Ft-ot, 57 hétre ugyanez az összeg már 100.000 Ft. Drága bicikli, nem? De ugyanez igaz az utazásra és minden más, a reklámokban boldogságot adó célra.

     

  • THM mutatójuk 25% körüli, de ebben nincs benne az otthoni szolgáltatás díja. Már pedig, ha azonnal kell a pénz, mindenféle igazolások nélkül, akkor ezt tudod csak választani!

 

 

Kölcsön magánszemélytől

 

 

  • Ez veszélyes lehet nagyon. Jól gondold meg, hogy kitől kérsz kölcsön és milyen feltételekkel!
     

  • Ha a barátod segít Neked, mikor bajban vagy, megállapodásotok legyen szentírás Számodra. Ha valamiért mégsem tudsz időben fizetni, állj elé és mondd meg neki, ne bujkálj! Évtizedes barátságok mehetnek tönkre emiatt, ráadásul legközelebb nem számíthatsz a bajban sem rá, sem ismeretségi körötökben senkire.
     

  • Ha idegen, akkor vigyázz, nehogy uzsorás markába kerülj, mert tönkremész Te is és a családod is. 
     

  • Míg a bank ad valamennyi haladékot, ha nem tudsz fizetni, magánszemély esetében ez ritkán van így (csak, ha nagyon jó barátod az illető). Azonnal behajtókat küldhet Rád és az sem biztos, hogy hivatalosak és jó szándékúak lesznek, ami már a testi épségeteket is veszélybe sodorhatja...
     

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

 

Mi kell a reklámok sugallta álmok megvalósításához?

 

 

Azt gondolom, józan paraszti ész, némi realitás és természetesen tudatos pénzügyi tervezés. Fontos az anyagi helyzeted és az ezzel kapcsolatos teendőid minél pontosabb felmérése. Nem kell félned a hiteltől, ha felkészülsz rá és előre megtervezed. Csak ne a fenti néhány módon tedd!

 

Ha pedig úgy érzed a hiteleddel kapcsolatban az adott pénzügyi szolgáltató hibázott vagy nem volt korrekt, jelezd ezt neki. Amennyiben ez nem vezet eredményre, fordulj felügyeleti szervéhez, az MNB-hez panasszal.

 

Nekifuthatsz egyedül is a hitelfelvételnek és kérhetsz szakértői segítséget is. Cikksorozatomban abban szeretnék segíteni Neked, hogy tudd, hogyan kerüld el a buktatókat, ha egyedül vágsz bele. Amennyiben inkább segítőt keresel hozzá, írj nekem vagy hívj fel, a többit megbeszéljük személyesen.

 

Tanácsadót választok

 

Előre is köszönöm, ha hasznosnak találtad írásomat, ezért megosztod az ismerőseiddel is :).

 

 

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

(Szerzői jog által védett tartalom, szerző Czirákiné Kocsis Mónika (2017.06.25.))

 

 

Vissza

Címkék : hitelfelvétel, hitelfelvétel buktatói, személyi kölcsön, gyorskölcsön, Provident, pénzügyi tervezés, pénzügyi-tervezés, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tudatosság, pénzügyi célok, pénzügyek okosan, pénzügyek, autó hitel, áruhitel, pénzügyi tanácsadás, hitelfelvétel szempontjai, pénzügyi intelligencia

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek