...

Mit jelent a pénzügyi tanácsadóknál az ingyenesség és mit kapsz, ha fizetsz?

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Nincsen ingyen ebéd - pénzügyi tanácsadás van?

 

 

Ma valaki azt kérdezte tőlem: "Hogy van ez? Akik azt mondják, azért tudnak objektív tanácsot adni, mert nem értékesítenek terméket, hogyan segítenek? Aki értékesít, az hogyan marad objektív?"

 

Igazán jó kérdések és izgalmas téma. Kit válassz? Attól függ, milyen jellegű tanácsra van szükséged :). Mindjárt kifejtem ezt részletesen is:

 

Kétféle független pénzügyi tanácsadóval találkozhatsz, ha olvasgatni kezdesz ez ügyben.

 

  • Az egyik azt hirdeti, értékesítés nélkül ad tanácsot, és így segít megoldani a problémádat - tanácsadói díjért.
     
  • A másik viszont konkrét termékeken keresztül kínál alternatívákat, amikből választhatsz az "ingyenes" tanácsadás során.

 

Hol van az igazság? Melyikkel jársz valóban jól?

 

Ezt a témát járom most körül. Elmondom azt is, hogy én melyik utat választottam és miért. Végül pedig megmutatom, hogyan zajlik velünk a pénzügyi tanácsadás és pénzügyi tervezés, ha elkezdjük az együttműködést.

 

Tanácsadót választok

 

 

"Érdekmentes" független pénzügyi tanácsadás értékesítés nélkül

 

 

Mit jelent a pénzügyi tanácsadóknál az ingyenesség és mit kapsz, ha fizetsz?

 

 

Már a legtöbben megkérdezik tőlem is, hogy mennyi a díja a tanácsadásunknak, és általában az a válasz, hogy ez így teljesen korrekt. Azt, hogy mi hogyan csináljuk és milyen szolgáltatást kínálunk, a cikk utolsó harmadában részletezem.

 

Most nézzük a pénzügyi tanácsadást érdekmentesen, függetlenként kínálókat. A legismertebb pénzügyi blogok írói független pénzügyi tanácsadóként szinte mind ezt hirdetik magukról.

 

Mit jelent ez Számodra? Általában óradíjban fizeted ki azt, hogy segítenek Neked átgondolni a pénzügyi problémádat.

 

Az oldalukon is kiírt árak 10.000 - 50.000 Ft / óra vagy alkalom között mozognak. A tanácsadási alkalmanként fizetendő díj általában 2 órás intervallumot jelent. De van olyan is, aki vagyon arányos díjat kér...

 

Ők többnyire jól képzett szakemberek, tehát ez részben rendben is van.

 

Az ő esetükben a pénzügyi tanácsadás általában a következőkre terjed ki:

 

  • hogyan tartsd kézben a pénzügyeidet,
  • hogyan szabadulj meg a hiteleidtől,
  • mekkora összeget tegyél félre nyugdíj előtakarákosságra,
  • mekkora összeget takaríts meg gyermeked iskoláztatására, és
  • megnézi a meglevő pénzügyi termék-portfóliódat, amiről elmondja a véleményét.

 

Azt is ígérik még, hogy elmagyarázzák a diverzifikáció lényegét, a jó pénzügyi portfólió képzését, megmondják, hogy mitől kellene megszabadulnod, és hogyan kellene megtakarítanod. Ezekre mind szükséged is lesz. 

 

Egy ilyen pénzügyi tanácsadás alkalmával hasznos és jó ötleteket kaphatsz arra nézve, hogyan kezeld a családi költségvetést, hogyan tudod racionalizálni a kiadásaidat. Segítséget kaphatsz ahhoz, hogy milyen szempontok alapján állítsd össze a pénzügyi portfóliódat és a megtakarításaidat, hogy azokkal jó eséllyel elérhesd a pénzügyi céljaidat.

 

DE

 

Hogyan tovább a pénzügyi tanácsadás "után"?

 

Hogyan oldódik meg a konkrét problémád, ha nem ajánl terméket? Ugyanis a tanácsadási szolgáltatásuk melletti fő érv az, hogy értékesítésmentes. A fő érv az, hogy azért szolgálja a TE érdekeidet, mert nem érdekelt sehonnan sem jutalékban. 

 

Ez korrekt. Az elvek jók, az átadott ismeret, a tudatosság hangsúlyozása, az útmutatás tényleg igazán hasznos és fontos. Ezek mind szükségesek a hosszútávú pénzügyi jóllétedhez és anyagi biztonságodhoz.

 

Viszont kérdés számodra, hogy elvisz-e végül a megoldásig, ha nem mutat termék alternatívákat hozzá, és vajon vállalja-e a felelősséget azért, amit tanácsol? Például le meri-e írni és a kezedbe adni...

 

 

Ellenőrizd a pénzügyi tanácsadót

 

Sokat mutat az is, hogy mennyire elérhető és transzparens személy. Nyilvános-e, hogy ki a cég, akitől a pénzügyi tanácsadásról számlát kapsz majd? Milyen cégekhez kapcsolódik? Be van-e regisztrálva az MNB-nél bármilyen közvetítőként ő vagy a hozzá kötődő cég, ha azt állítja, hogy nem értékesít?

 

Talán ezek nem tűnnek fontosnak. De példaként:

 

A minap ajánlották lelkesedve a figyelmembe egy pénzügyi mentor Facebook oldalát. Ígéretesnek tűnt. Rákerestem a weboldalára.

 

Közgazdász végzettsége van ugyan, de saját bevallása alapján is a családon gyakorolja a pénzügyi tervezést. Befektetési tanácsot ad, amire nem jogosult az MNB előírások és a vonatkozó törvények alapján.

 

A pénzügyi tanácsadás helyett oktatásról ad számlát. A megjelölt cégnévvel pedig 6 db-ot találtam, amiből 5 cég felszámolás alatt van, a megmaradt cégnél pedig kecsketenyésztés a főtevékenység. Ez így mennyire hiteles Számodra, hogy megkeresd őt pénzügyi tanácsokért? 

 

Persze ezek a kérdések csak akkor merülhetnek fel, ha ezeknek ugyanígy utána jársz...

 

Számítanak az ügyfeleik véleményei is. Nézd meg ezeket is. Az elégedett ügyfél a véleményéhez a nevét adja (ellenőrizhetően), sőt, büszke arra, hogy az ő tanácsadója az illető.

 

A rólam írt véleményeket jobb oldalon találod :) (mobilon jócskán lejjebb a cikk után).

 

Az odabiggyesztett, névtelen vagy beazonosíthatatlan vélemények nem sokat érnek. Azok inkább megtévesztésként vannak az adott oldalon, mert hamisan jó képet festenek róla...

 

Ezenkívül mitől jó egy pénzügyi tanácsadó? Erről szóló írásaimat itt találod, hogy felkészülhess a találkozókra.

 

Ha pedig tudni szeretnéd, hogyan ismerd fel a jó pénzügyi tanácsadót és hogyan lehetsz jó ügyfél, regisztrálj már most az a rövid időn belül induló Ügyfélképző Pénzügyi Akadémiára még Early Bird áron, további kötelezettség nélkül.

 

Videókon és e-book formájú tananyagokon keresztül sajátíthatod majd el az alapvető pénzügyi ismereteket, a tudatos pénzügyi gondolkodást is. Az első e-book mindössze 199 Ft-ért lesz a Tied, akármennyivel magasabb árat találok is ki majd rá.

 

Természetesen fizetned is akkor kell majd, és az első rész megvásárlása semmilyen további kötelezettséggel nem jár. Kattints, nehogy lemaradj erről a limitált ajánlatról:

 

Az Érted a Pénzed - Pénzügyi Tudatosság Akadémia már elérhető. Bővebb információért kattints a gombra, hogy mielőbb belevághass egy jobb, könnyebb élet megalapozásába!

 

Érdekel az Akadémia!

 

 

 

Hogyan lesz ebből konkrét pénzügyi megoldás?

 

A megoldáshoz hogyan számolja majd ki Neked például egy hitel kiváltásánál, hogy hol jársz a legjobban? Honnan van ehhez naprakész és részletes termékismerete, valamint az egyedi igények és kedvezmények indításához szükséges lehetőségei?

 

Hogyan hasonlítja Neked össze, hogy a különbözőképp összeállított pénzügyi termék portfóliók közül melyik, milyen eredményre képes, és melyikkel érhetsz leginkább célba? Hogyan hangolja össze a nyugdíj megtakarításodat, a banki termékeidet, a biztosításaidat, és a befektetéseidet?

 

Hogyan kapsz valós alternatívákat, hogy tudatosan jó pénzügyi döntéseket hozhass? Hogyan tudja megállapítani, melyik pénzügyi termék lehet a legjobb Neked, ha nem ismeri, vagy esetleg vannak korábbi ismeretei róla, de nem követte a változásokat?,

 

Utadra bocsát és "lelketlen ügyintézők és ügynökök" karmai közé küld, hogy megtaláld a megfelelő terméket? Hát ez esetben nem vagy sokkal előrébb, mint mielőtt kifizetted a tanácsadási díjat...

 

Ugyanis már tudod, mit kell tenned, de nincs meg a kivel. Ugyanúgy csapdába eshetsz, mint ha egyből ezzel kezdted volna.

 

Vagy van erre megfelelő embere, akit javasolja, hogy felkeress? Ugye hallottál már az ajánlói jutalékról? Ez esetben nem érdekmentes az, amit ad, hiszen valamilyen előnye származik abból, ha hozzá küld Téged, mint ügyfelet. Tehát így vagy úgy, de értékesít...

 

Az is lehet, hogy a rivaldafényben álló, ismert tanácsadó valóban nem értékesít. De a cégével / oldalával kapcsolatban álló tanácsadók igen. Nincs ebben semmi kivetnivaló. Csak, hát ez is értékesítés...

 

 

Aktuális az információ, amit találtál?

 

Még egy gondolat. Mindig nézd meg az adott cikk utolsó frissítésének dátumát (itt az írásaim végén találod).

 

A legnépszerűbb, régóta írt pénzügyi blogokat igenis érdemes olvasnod, mert tele vannak hasznos információkkal és szempontokkal, amiket ma is jól tudsz használni. Viszont az utóbbi 1-2 évben felfordult a pénzügyi világ, és a régi cikkek ezen változások alapján nem igazán frissültek.

 

A blogbejegyzés dátuma meghatározza azt, mennyire időszerű a benne található érvrendszer is.

 

Persze, csak akkor, ha a bejegyzés dátuma valós. Ha például egy keresett kifejezésre (cimkére) kilistázott cikkek sorrendje az adott blogon időben össze-vissza, akkor ez azért kérdéses, mert ezek a megírás szerinti tényleges időrendben szoktak megjelenni a listában...

 

A tartalmat illetően, ha például azt olvasod, hogy ne köss nyugdíjbiztosítást, mert 10-15% a költsége, akkor azért legyenek kételyeid, hiszen ez már évek óta nem igaz. Ahogy az sem, hogy az önkéntespénztárnak vagy a befektetésnek szinte nincs költsége.

 

Akkor is élj fenntartásokkal, ha az ügynökök jutalékára hivatkozva érvelnek. Ma már nem ajánlhatnak más-mást a saját hálózatuk ügynökeinek és az alkuszoknak a biztosítók. Sőt, az egyes terméktípusokon belül a jutalékoknál minimális különbségek vannak az egyes biztosítók közt is.

 

Emiatt ez a szempont egyre kevésbé tartja meg elsődleges szerepét a független értékesítőknél. Ráadásul a jutalékok mértéke folyamatosan csökken...

 

Amikor pedig 2018. márciusi dátummal azt olvasom egy blogon, hogy "két hete jelent meg a kormány oldalán" az, amiről én már 2017. októberében írtam, akkor ezért felmerül bennem, hogy ha ilyen apróságban nem hiteles, ami igazából csak presztízs kérdés (mivel nem azonnal írt róla), akkor milyen apróságok vannak még...

 

Nézd meg azt is, frissek-e a törvényi hivatkozások, az adatvédelmi tájékoztató (GDPR).

 

A megadott hozamok, kamatok és költségek százalékos adatait se vedd készpénznek, ha nem frissült a cikk egy ideje. De lehet, hogy a mellettük vagy ellenük szóló érvek sem állják már meg a helyüket a változások miatt... 

 

 

Bort iszik, vizet prédikál

 

A magukat értékesítés nélküli független pénzügyi tanácsadóként hirdető cégek között találsz olyanokat is, akik szépen leírják, hogy úgy adnak tanácsot, hogy nem érdekeltek a termék értékesítésben.

 

Riogatnak azzal, hogy nehogy leülj olyannal tárgyalni, aki jutalékot kap érte, mert csak azt nézi, és nem a Te érdekeidet.

 

Aztán ha tovább nézelődsz az oldalukon, az egyes pénzügyi termékeknél magyarázatként azt találod, hogy az biztosítja a függetlenségüket, hogy X számú bankkal / biztosítóval / pénztárral le vannak szerződve.

 

Ez tudod, mit jelent? Hát azt, hogy értékesítenek ÉS jutalékot kapnak + tanácsadói díj...

 

Emellett, ha használod a kalkulátoraikat, akkor az eredményként kapott lista elején ott virítanak a promóciós ajánlatok. Ezekért kedvezőbb juttatást kap az adott pénzintézettől, mint a többiért, tehát érdeke fűződik az ajánlásukhoz.

 

Ha belegondolsz, a korábban általuk leírt érdekmentes és értékesítés nélküli tanácsadás ezekkel épp ellentétes...

 

 

Jutalékban érdekelt "ingyenes" pénzügyi tanácsadók világa

 

 

Mit jelent a pénzügyi tanácsadóknál az ingyenesség és mit kapsz, ha fizetsz?

 

 

Tudod, az az igazság, hogy a korrektség, az etikus pénzügyi tanácsadás nem a jutaléktól függ.

 

Igen, a pénzügyi tanácsadó jutalékért dolgozik. Lehet, hogy Te is, csak más szakmában. De persze lehet, hogy fizetést kapsz, vagy épp vállalkozói jövedelmed van...

 

Te hogyan döntöd el, hogy az adott helyzetben kinek az érdekét nézed és mennyire vagy korrekt?

 

Na ez az, ami nem a jutalék tényén múlik, hanem azon, hogy ki milyen ember...

 

Ezért ebbe nem megyek bele részletesebben, írtam már róla többször.

 

A jutalék nem ördögtől való, és ne feledd: egy lelkiismeretes tanácsadó akár 10-20 évig segít Téged a kötéskor egyszer megkapott jutalékért cserében! Ugyanis a követő jutalék ma már a törvények jóvoltából a nullához konvergál...

 

Ugyanakkor az értékesítés nélkül, tanácsadói díjért dolgozó pénzügyi tanácsadó is bevihet az erdőbe. Ismered a mondást arról, hogy milyen a máséval a csalánt verni, ugye? Nála is az számít, hogy emberileg mennyire korrekt...

 

Etikusság szempontjából mindegy, hogy függő vagy független a tanácsadó.

 

Ha valóban jó pénzügyi tanácsadó, ha valóban ért ahhoz, amit csinál, ha valóban rendelkezik a szükséges emberi értékekkel, akkor a Te érdekedben fog dolgozni az adott termékkörön belül.

 

Tanácsadót választok

 

Ha nem így tesz, abban nem önmagában a jutalék ténye a hibás, hanem a kapzsisága, a szakmai hiányosságai, vagy a szorult helyzete. Ugye érted a különbséget?

 

Pontosan ezért kezdtem el ezt a blogot írni 2017-ben, és két év alatt bekerültem az első öt legolvasottabb pénzügyi blog közé, a régi, több mint 10 éve jelenlevők közé.

 

Egyrészt az ügyfelek edukálása miatt. Azért írom ezt a pénzügyi blogot, hogy felkészült lehess, ha leülsz beszélgetni egy tanácsadóval. Emellett azért, mert kötelességemnek éreztem megmutatni, mennyire elengedhetetlen ma már a pénzügyi tudatosság, és segíteni szeretnék Neked ebben.

 

Ma már azt érzékelem, hogy egyre többen követnek, és írnak is erről. A beérkező egyre több kitöltött kérdőívből pedig azt látom, hogy az olvasóimnak is van igénye a pénzügyi tudatosság elsajátítására.

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Másrészt azért írom ezt a pénzügyi blogot, hogy minél inkább háttérbe szoruljanak az inkorrekt, kókler és pénzhajhász tanácsadók. Megmutattam, hogy így is lehet, és egyre inkább meg mernek szólalni azok a pénzügyi tanácsadók, akik szintén ezt az utat tartják helyesnek.

 

 

Hogyan zajlik és mennyibe kerül a pénzügyi tanácsadás az Etikuspénzügyek.hu független pénzügyi tanácsadóival?

 

 

Tőlünk a fenti kettő ötvözetét kapod. Adunk tanácsot is, és adunk konkrét megoldást is. Miért? 

 

Mert meggyőződésem, hogy akkor fogunk jól együttműködni az elkövetkező években, ha komplex módon, portfólió szemlélettel kezeljük a pénzügyeidet. Igen, kezeljük, együtt, közösen :)

 

 

Pénzügyi tanácsadásunk ingyenes része

 

 

Ezért első találkozásunkkor szinte csak beszélgetünk. Ez legalább 1 órát vesz igénybe. Még akkor is, ha konkrét igénnyel fordulsz hozzám.

 

Ugyanis, ha például azzal keresel meg, hogy van 5 millió forintod, amit befektetnél, akkor az túl egyszerű, hogy javaslok egy befektetési alapot. Ha rögtön kijelenteném, hogy egyik terméket nem szabad, a másik a tuti, az szakmailag etikátlan lenne. Mert mire is alapozom ezt a kijelentést, ha még semmit sem tudok Rólad?

 

Gyakran találkozom azzal például, hogy nem szabad nyugdíjbiztosítást kötni, mert rossz a a termék. Ez egy felelőtlen kijelentés anélkül, hogy tudnám kinek, mire, milyen lehetőségei vannak. Ugyanez igaz a befektetések esetén (például befektetési alapok, állampapírok, kriptopénzek, arany) is. 

 

Akkor tudlak 100%-osan és teljeskörűen segíteni pénzügyi kérdésekben, ha megismertelek. Ha már nagyjából látom, hogy milyen vagy, mekkora a kockázatvállalási hajlandóságod, hogyan gondolkodsz az egyes pénzintézetekről és pénzügyi termékekről.

 

Látnom kell, milyen pénzügyi termékekkel rendelkezel már és azoknak mi a célja. Azt is, hogy emellett milyen pénzügyi céljaid vannak még, amikre nincs megoldásod.

 

Miután megismertem a pénzügyi céljaidat, az egyéni paramétereidet, átlátom, hogy mire készültél már fel és mire nem még. Csak akkor tudok igazán jó alternatívákat mutatni Neked arra, mit kezdj az 5 millió forintoddal.

 

Tehát ez az első beszélgetés, amikor még csak összegyűjtöm a javaslathoz szükséges információkat, ez még ingyenes :). Pedig már ez alkalommal is kapsz jól használható tippeket és ötleteket.

 

A találkozónk végén megbeszéljük, hogyan tovább és van-e teendőd, mielőtt javaslatot tennék (például családi költségvetés vezetése, meglevő termékek elküldése elemzésre nekem).

 

Ezenkívül, ha általános kérdésed van, küldd el nekem levélben vagy Messengeren Facebook oldalunkon, és megválaszolom. Ez a szolgáltatás is ingyenes.

 

 

Pénzügyi tanácsadásunk, amelynek díja van

 

 

A második (és minden szükséges további) találkozásunk alkalmával elmondom Neked a javaslataimat.

 

Amennyiben "csak" iránymutatásra van szükséged, valamint a meglevő szerződéseid kezelésére, akkor tanácsadói díjat kérek. Ennek összegéről megállapodunk az első beszélgetésen, hiszen attól függ, hogy egyszeri, többszöri vagy rendszeres segítségre lesz szükséged.

 

Az iránymutatásba beletartozik mindaz, ami segít Neked elindulni az általad vágyott úton.

 

 

  • Megnézzük, hogyan tudod racionalizálni a kiadásaidat és miben célszerű változtatnod, hogy képessé válj megtakarítani.
     
  • Elemezzük a meglevő pénzügyi termékeidet és azt, hogy valóban a Te pénzügyi céljaid megvalósítását szolgálják-e.
     
  • Kiszámoljuk, hogy nyugdíj megtakarításként, gyermekednek való előtakarékosságként, vagy más pénzügyi céljaidra mekkora összeget célszerű félretenned.
     
  • Megválaszolom a pénzügyi termékekre vonatkozó általános kérdéseidet (jellemzők, mire jók és mire nem, előnyök és hátrányok),
     
  • és segítek összegyűjteni, hogy milyen szempontok alapján tudsz tudatosan jól pénzügyi döntést hozni, és megteremteni az anyagi biztonságotokat.

 

 

Amennyiben a konkrét megoldást, és ehhez a pénzügyi tervet várod tőlem, elkészítem Neked. Konkrét termékekkel, összehasonlítva, számokkal, adatokkal a lehetséges megoldásokat. 

 

 

Itt van az első pont, amikor döntened kell, mit szeretnél:

 

"Csak" a megoldást akarod a pénzügyi céljaidhoz vagy azt, hogy elkezdjünk együtt dolgozni a céljaid elérésén, vagyis legyen saját pénzügyi tanácsadód.

 

 

Mit jelent a pénzügyi tanácsadóknál az ingyenesség és mit kapsz, ha fizetsz?

 

 

Ezen a ponton még nem tudom, hogy együtt fogunk-e dolgozni tovább vagy sem. Ezért a kidolgozott megoldásban semmiképp nem lehet szempont a jutalék mértéke...

 

Ha "csak" a megoldást szeretnéd, szintén tanácsadói díjat számlázok, melynek összege általános esetben 50.000 Ft. A díjért cserébe rendelkezésedre bocsátom a kalkulációkat és az összehasonlításokat konkrétan, termékekre bemutatva.

 

Ezeket közösen átbeszéljük és megválaszolom a kérdéseidet is. Mivel átadom, szerződhetsz mással, vagy bármikor visszakeresheted, hogy épp hol tartasz benne.

 

Ha bonyolult és időigényes pénzügyi tervezést kívánnak meg a pénzügyi céljaid, akkor az ettől eltérő összegről előre megállapodunk

 

Ez a pénzügyi tanácsadói díj többnyire olyankor szokott lenni, amikor van a családban egy pénzügyi tanácsadó ifjonc, akinek segítenél a jutalékkal. Semmi akadálya :).


 

Ha viszont azt szeretnéd, hogy ezentúl legyen saját személyes pénzügyi tanácsadód, akkor elkezdjük együtt a megvalósítást. Így tanácsadói díj nem terhel, hiszen jutalákot kapok (igen :)) a munkámért. 

 

Amennyiben elégedett vagy velem és a teljes tervet az én közreműködő segítségemmel viszed végig, akkor a továbbiakban is számíthatsz rám "ingyen".

 

Ugyanis nem csak osztom az észt, hanem gyakorlom is a szakmát.

 

Regisztrált biztosítási-, pénzügyi- és tőkepiaci közvetítő vagyok. Gazdasági diplomával, mérlegképes könyvelői végzettséggel. BIB befektetési vizsgával, és folyamatosan képzem magam, hogy tudásom naprakész legyen, személyiségem pedig fejlődjön.

 

Az Etikuspénzügyek.hu csapattagjaival szemben ugyanezt az elvárást támasztom: magasan képzett és etikus szakemberek csatlakozhatnak csak hozzánk, vagy olyan kezdők, akik magukénak érzik ezt az értékrendet és szellemiséget, amiben szolgáljuk ügyfeleinket (ezért vagyunk még kevesen).

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

Ez azt jelenti, hogy együttműködésünk során mindig lesz kihez fordulnod a kérdéseiddel, és az aktuálisan megoldandó problémáiddal

 

Nem, nem vagyunk mindent tudók. Ezért készülünk fel előre a találkozóinkra is.

 

30+ pénzintézettel állunk kapcsolatban, több száz termékkel dolgozunk a tudatos pénzügyi gondolkodásmód elterjesztésének fontosságán túlmenően. Emellett 20+ éves tapasztalattal rendelkező gazdasági szakemberek a szakmai vezetőink, akik segítenek megoldani a legnehezebb problémákat is, ha mi elakadnánk.

 

Emellett együttműködésünk során folyamatosan karbantartjuk az elején elkészített tervedet, az élethelyzeted aktuális változásainak megfelelően.

 

De jól gondold meg, hogy minket választasz! Sokat adunk, viszont nem lesz könnyű dolgod:

 

  1. Évente legalább egyszer találkozunk, többször beszélünk attól függően, hogy milyen a pénzügyi termék-portfóliód. Ugye lesz időd erre?
     
  2. Nem fogunk dönteni helyetted. Minden szükséges adatot megadunk, minden lehetséges szempontot és következményt elmondunk, de dönteni mindig NEKED kell majd.
     
  3. Amit megbeszélünk és közösen megtervezünk, "számon fogjuk kérni Rajtad" :). A pénzügyi tudatosság útján csak segíteni tudunk, de cselekedned Neked kell. Ezért ha letérsz arról az útról, amit elterveztél, emlékeztetünk majd erre...
     
  4. Ez egy bizalmon alapuló együttműködés. Közös munka a TE pénzeddel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy aktív részese vagy a folyamatnak, nem csinálunk meg mindent helyetted :).
     
  5. Ha úgy érzed, hogy mégis hibáztunk valamiben a legnagyobb körültekintésünk ellenére, elvárjuk, hogy szólj, és azonnal javítjuk, jóvátesszük, kompenzálunk :)

 

Jól hangzik? Próbálj ki minket! A gombra kattintva olvasd el a részleteket akár magánszemélyként, akár vállalkozóként van szükséged pénzügyi tanácsadóra. Már csak egy kattintásra vagyunk:

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

 

 

Mi történik akkor, ha először csak a megoldást kérted, de meggondoltad Magad, és később mégis elkezdünk együtt dolgozni?

 

 

Egyszerű: visszaadom a tanácsadói díjat. Ennek feltételeit és időpontját előre rögzítjük megállapodásunkban.

 

Nincsenek apró betűk ebben sem :).

 

Tudod, én már nem tervezek szakmát váltani, az Etikuspénzügyek.hu-tól megyek nyugdíjba. A sikerhez pedig elégedett ügyfelek kellenek, akik jó szívvel ajánlanak, akik megosztják a véleményüket másokkal, és az őket segítő írásaimat is.

 

 

 

Inkább kivársz még egy kicsit? Addig is kérd Heti PénzTippek leveleimet, amelyek segítenek jobban megismerni a pénzügyi termékeket, és a szempontokat a döntéseidhez:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

 

(Szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.05.20.))

Vissza

Címkék : pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, pénzügyi portfólió, pénzügyi célok, pénzügyek okosan, pénzügyek, tudatos pénzügyi döntés, tudatos pénzügyek, profi pénzügyi tanácsadó, független pénzügyi tanácsadó, jó ügyfél, jó pénzügyi tanácsadó, ügyfélképző pénzügyi akadémia, anyagi biztonság, ingyenes, ingyenes pénzügyi tanácsadás, független pénzügyi tanácsadás díja, etikus tanácsadó, apró betűk nélkül

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek