...

Szidjuk a biztosítót...

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Milyen hibákat követhetsz el, ha nem értesz hozzá? (2.rész)

 

 

Folytatva írásomat, ma azt nézzük meg együtt, hogy milyen hibákat követhetsz el, ha Te akarod megoldani az összes biztosításokkal és pénzügyekkel kapcsolatos problémádat egyedül anélkül, hogy megfelelő ismereteid lennének. Az első részt itt olvashatod.

 

Nem állítom, hogy Te sem értesz hozzá. Lehet, hogy igen vagy legalább részben.

 

Abban vagyok biztos (ha csak nem vagy eleve közgazdasági vagy pénzügyi szakember), hogy a mai bőséges kínálatot részletekbe menően egy átlag ember biztosan nem képes jól összehasonlítani. Vagy ha mégis, akkor napokat, heteket tölt el vele.

 

Biztosan ezzel szeretnéd tölteni azt az értékes időt, amit a családoddal tölthetnél vagy a hobbidnak szentelhetnél vagy azidő alatt több pénzt kereshetnél?

 

Ismersz minden fogalmat, amibe belefuthatsz a szabályzatokban, hitelfeltételekben, befektetési dokumentumokban? Pontosan tudod, mit jelentenek, milyen következményei vannak, mire kell figyelned? 

 

 

Szidjuk a biztosítót...

 

 

Bogarásztam egy kicsit a különböző fórumokon és a következő problémákkal találkoztam a pénzügyi tanács-kérésekkel kapcsolatban:

 

"Sziasztok! Leírom rövidem a gondom: 2 hónapja én okoztam balesetet, ahol 300000 forintos kárt állapítottak meg az illetőnek. A biztosítóm az MKB, az éves díjam 44.000 ft volt. Decemberben lesz az évforduló, kijött az ezzel kapcsolatos új szerződésem, ahol 164.000 ft éves biztosítási díjat állapítottak meg. M01-be soroltak vissza, M03-ból. Hogy létezhet ilyen, maga az autó is egy 2002-es Matiz, jó ha 300000 ft-ot ér. :( Létezik, hogy ennyire (4*) megemelkedjen a biztosítás összege? Üzembetartóin kívül, hogyan orvosolható ez? Ha biztosítót válltok, jelentősen csökkene ez az összeg?"

***********************************************************

"Sziasztok.Fizet arra valamilyen biztosítás ha  fűnyírás közbe az autó üvegének kő repül és kitörik?"

************************************************************

"Tavaly kötöttem a Netrisk.hu-n keresztül KGFB-t az autómra.
A nyertes az MKB biztosító lett. Csoportos beszedést választottam. A bankom netes felületén beállítottam egy limitet, ami felett nem tud a biztosító pénzt levenni.
Az első részletet levette, mert a baleseti adót külön vette le. A második részletet sajnos nem tudta, mert az már túllépte a beállított limitet.
Sajnos erről a limit feletti sikertelen beszedésről a bankom nem küldött sms-t. (...)
Így újra kellett kötni a KGFB-m annál a biztosítónál, amelyiknél megszűnt, plusz a MABISZ felé be kell perkálnom 78 ezret, amire hitelt kell felvennem, mert ennyim nincs. 3 gyerek mellett nem is lesz soha."

**********************************************************

"Sziasztok, Én Casco biztosítást szeretnék kötni új de használt személygépjárművemre. Néztem a Groupama CASCO biztosításait és szimpatikusnak találtam az ajánlatukat és annak díját. A Casco biztosítás kötést sajnos halogatom, mivel próbálok a lehető legmegfontoltabb döntést hozni és utánajárni, hogy melyik biztosítótársaságnál a legkevésbé kockázatosabb CASCO biztosítást kötni ( félve attól, hogy feleslegesen befektetett pénz és nem térítik meg a kár mértékét).

Sajnálattal veszem tudomásul ( és egyben bosszankodva), hogy mindenhol rosszat olvasok a biztosító társaságokról ( nem csak a Groupama-ról).

Most őszintén, miért van az, hogy ennyi elégedetlen ember van és mindenki szidja orrba szájba a biztosítókat? 

**************************************************************

"Sziasztok! Kérdésem az lenne,hogy a Posta biztosítónál van biztosításom.Most jött a csekk 60% kal emelte a kötelezőt és most nem tudok biztosítót váltani mert azt mondják 30 nappal előtte meg kellet volna tennem.Hogy mikor nem értesítettek az emelésről?Ha ezt 30 nappal előre tájékoztatnak megteszem és felmondtam volna.Így rá kényszerítenek a fizetésre.Vagy valami ötlet?Anyukám nevén van az autó nincs érvényes jogosítványa és én viszem hozom.Köszönöm a válaszokat és a segítséget."

***************************************************************

"Sziasztok, Segítsetek legyetek kedvesek biztosítót/biztosítást választani. Most mondom fel a régit, mert csak a pénzt szeretik beszedni, aztán, ha esemény van és fizetniük kéne, akkor elzavarnak a p.csába. (...)Szóval keresek most egy új balesetbiztosítást, (esetleg megkötném a családra is 2 felnőtt 1 gyerek) mely megbízható és korrekt társaságnál van. Biztosít: Csonttörésre, műtétre, kórházi napidíjra, egyéb sérülésekre és nem a kifogásokat keresi majd. Elfogadható áron van. Mit tudtok javasolni nekem?"

 

és egy "okos, hozzáértő" válasz:

 

"Neten, online:

Felmész egy online felületre: Netrisk, biztositok.hu, ... rengeteg van, google a barátod :). Kitöltöd a te és a jármű adatait. Az oldal kidobja az ajánlatokat, jobb feltételekkel mint egy alkusznál.  Amelyik tetszik elfogadod. Az oldal generál egy szerződést, amit már használhatsz is ha megállít a rendőr. Az aláírt szerződést visszaküldöd. Napokon belül megérkezik a csekk. Befizeted a csekket. Az alkusz által adható kedvezményeket (a biztosító határozza meg) online te magad kérheted, illetve az összeset, amire jogosult vagy automatikusan megkapod. Így mindig a legjobb ajánlatokat kapod.

Alkusszal:

Találkozol vele. Ha több biztosítóval is kapcsolatban áll, akkor megpróbál meggyőzni, hogy az ő általa ajánlottat válaszd, mert az aztán übertuti. Az igazság persze az, hogy azon van a legnagyobb jutaléka. Ha csak egy biztosítóval van kapcsolatban, akkor nem is kérdés, hogy melyiket fogod választani. Kitöltöd a papírokat (mint online), majd aláírod. Alkusz beviszi a biztosítónak. Napokon belül megérkezik a csekk. Befizeted a csekket. Az alkusz jutalékát természetesen te fizeted meg a biztosítási díjba rejtve. Online ezért is olcsóbb. Az alkuszok többségének semmilyen jogi vagy gazdasági ismerete, végzettsége sincs, így fogalma sincs mit írat alá. Így még ez az előny is veszett ügy."

 

 

Szidjuk a biztosítót...

 

 

Még rengeteget kimásolhatnék...

 

Hogy tetszenek a feltett kérdések és a problémák, na és a "szakértői" válaszok? Nézzünk néhányat az életbiztosítások témaköréből is:

 

"A páromnak van egy unit linked biztosítása az allianznál (életprogram). Kb. 10.000 Ft-tal fizeti havonta, 10 éves futamidejű , viszont 3 év után megszüntethető. Nemrég járt le a 3 év és szeretnénk felmondani. Az érdekelne, hol tudok utánanézni, vagy kiszámolni, hogy érdemes-e most felmondani, vagy még várjunk vele. Tudom, hogy mindenképp bukunk rajta, de olvastam olyat is, hogy vannak olyan biztosítások, amelyeknél minél többet vár az ember, annál többet veszít rajta. Remélem tudtok segíteni.."

**********************************************************************

"Életbiztosításom van egy bizonyos biztosítónál és az "eseti" számlával kapcsolatban lenne egy konkrét kérdésem. Kb 1 hónapja, amikor az eseti számlám teljesen üres volt (0 ft), befizettem oda kb 1 milliót. Majd néhány nappal ezelőtt visszaigényeltem az összes "eseti" pénzem. Kb 15 ezer ft-nyi kamat gyűlt össze ez idő alatt ezen a pénzen. Amikor visszakaptam a pénzt, akkor láttam, hogy kb. 50 ezer forintot levontak ebből a pénzből kamatadó címen. Nem ez az első eset. Több százezrem ment már a kukába kamatadó címen, miközben kamat a fasorban sincs, óriási mínuszban vagyok és voltam, mindig is.

De most a fő kérdésem, hogy miért vonnak le ilyen nagy kamatadót? Mi ennek az alapja? Hogy tudom ezt elkerülni a továbbiakban? Telefonon felhívtam a biztosítót, de semmi értelmeset nem tudtak mondani, csak azt, hogy ők nem adószakértők és beszéljek a könyvelőmmel...Gondolom a megoldás az lehet, ha X évig nem nyúlok a pénzhez, de akkor meg mi értelme van az "eseti" számlának? köszi a segítséget!"

************************************************************************

"Nagymamám tavaly ősszel kötött szerződést a 4lifedirect-tel. Rendesen havonta kellett fizetni a 3000 Ft-ot, ahogy a TV is hirdeti, napi 100 Ft. Sajnos viszont idén áprilisban elhalálozott, és engem, az unokáját nevezett meg 100%-os kedvezményezettként. Elküldtem a biztosító ügyfélszolgálatának az összes adatot, igazolásokat, amikre szükség volt ahhoz, hogy kifizessék a biztosított összeget. Hideg zuhanyként ért,  mikor az ügyfélszolgálatis hölgy közölte, hogy nem vagyok jogosult az 50 ezer forint átvételére, mivel a nagymama és a cég közötti szerződés megkötése óta nem telt el két esztendő..."

************************************************************************

"...az EURO módozatú életbiztosítások a feltételek szerint nem díjmentesíthetők, ilyen pont a kötéskor átadott szabályzatban nem található." Ezt írták a díjmentesítési kérésünkre. Mi az EURO módozat, halvány lila elképzelésem sincs. Most írtam nekik egy levelet, hogy vagy megegyezünk vagy feljelentem őket."

*************************************************************************

"Grroupama Folyamatos Díjfizetésű Nyugdíjcélú Életív Programot fizetem, már 5 hónapja. Azaz igazság hogy hülye voltam, mert 2 perc alatt hagytam magam rábeszélni egy nagyon rafinált OTP bankár által és belementem naivan azt gondolva, hogy én ehhez a gyűjtögetett pénzhez bármikor hozzányúlhatok, magyarul nagyon megtévesztettek. Olvastam hideget-meleget erről a programról, jelenleg erősen gondolkozom a felmondásán, de nem tudom jól tenném-e, hogy bukom most azt az 50ezret (10-et fizettem havonta) vagy folytatom, tanácstalan vagyok. Mi lenne jobb?"

***************************************************************************

"hát én közel 400.000 ezer forintot buktam,,a szerződést a tudtém nélkül 10évre irták,,,velem csak annyit közöltek a kedves üzletkötök de én inkább hivnám őket csalónak,,,,hogy 3 évig nem nyúlhatok a pénzemhez,,,3 és fél év után szükségem lett volna a befizetett összegre,,,amit nem kaptam meg,,,ez egy csaló lehúzó társaság,,,,semmi segitséget nem adtak csak lenyulták a pénzemet"

 

 

Mi ezekkel és a hasonló kérdésekkel, hozzászólásokkal a probléma - illetve azokkal, akik a hozzászólásokat írták?

 

 

  • nem szakmai oldalon, hanem általános fórum oldalakon, gyakorikérdések.hu oldalon tették fel őket
     
  • nem szakértőt kerestek meg a kérdéseikkel, hanem ugyanolyan hozzá-nem-értőktől vártak helyes választ
     
  • kiderül belőle, hogy saját maga nem tudja megoldani, mégsem fordul pénzügyi szakemberhez
     
  • kifutnak a határidőkből, megfeledkeznek a befizetésről, nem tudják a választ a kérdésükre, és még mindig nem szakértőhöz fordulnak
     
  • olyan emberek válaszait, "tanácsait" fogadják meg, akik alapvető pénzügyi fogalmakkal sincsenek tisztában, ugyanolyan laikusok, mint ők
     
  • nem tudják a kérdésfeltevők pontosan, hogy mit is írtak alá
     
  • nem tudják, hogy milyen biztosításuk van, milyen feltételekkel, mire térít és mire nem 
     
  • félrevezető reklámoknak, és botcsinálta tanácsadó szomszéd fiúnak meg rokonnak hittek
     
  • másokat hibáztatnak azért, mert 2 perc jól hangzó ígéretözön után belemásztak egy szerződésbe

 

Miért legyen saját pénzügyi tanácsadód? Ezért! Ne ess ezekbe a hibákba!

 

Jól jönne a segítségetek, Móni!

 

 

Mitől óv meg a saját profi pénzügyi tanácsadód?

 

 

  • sosem csúszol ki a felmondási, befizetési vagy ügyintézési határidőkből - figyel rá
     

  • évfordulón megkeresi Neked a legjobb ajánlatot - így nem Neked kell bogarászni a neten és nem futhatsz bele abba, hogy mégsem annyi az annyi
     

  • elintézi a papír munkát, ezzel időt és pénzt spórol Neked
     

  • bármi kérdésed van, megkeresi Neked a választ - így nem kell az ügyfélszolgálatokon azzal küzdened, hogy a kis hölgy nagy kerek szemekkel bámul Rád, mert fogalma sincs...
     

  • ha hitelre van szükséged, bankszámlát váltanál vagy értékpapír számlát nyitnál, nem kell Neked időt tölteni az összehasonlítgatással és az ügyintézéssel - segít Neked megtalálni a Számodra legjobbat, időpontot egyeztet a bankba és Te csak aláírni mész be
     

  • nincs olyan, hogy nem tudod, mit kötsz - elmagyarázza, még az apróbetűs részeket is
     

  • nem lehet olyan, hogy azért nem fizet a biztosító pl. beázásra, mert arra nem kötötted meg - pontosan felméri az igényeidet és azokra a kockázatokra lesz védelmed, amikre szükséged van
     

  • segít abban, hogy a pénzed lehetőleg gyarapodjon, ne pedig veszteséget termeljen
     

  • nem kell Neked összefogni a különböző banki és biztosítós ügyeidet - nála egy kézben van minden, átlátja és ez alapján tud Neked javaslatot tenni, ha van jobb lehetőség vagy oda kell figyelned valamire, nem engedi elszaladni a költségeidet
     

  • nem húzhatnak csőbe mindenféle kóklerek - mindenben tud Neked segíteni, így nem kell mással tárgyalnod, ha mégsem tud segíteni, olyan szakembert fog ajánlani, akihez bátran fordulhatsz
     

  • nem veszítesz, sőt kiaknázhatod a különböző kedvezményeket - tisztában van a kapható támogatásokkal és visszatérítésekkel, valamint az adózási szabályokkal és a könyvelési lehetőségekkel, így maximális segítséget tud adni Neked, hogy ami jár, azt megkapd és ne fizess ki olyasmit, amit nem muszáj...

 

 

Most már csak az a kérdés, hogy honnan tudod, hogy valóban profi egy pénzügyi tanácsadó, hogyan válaszd ki a megfelelőt és Te mit tehetsz azért, hogy együttműködésetek tökéletes legyen...

 

 

Szidjuk a biztosítót...

 

 

Innen folytatjuk legközelebb :)

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Addig is kíváncsi lennék a véleményedre erről. Előre is köszönöm, hogy megírod nekem itt a cikk alatt vagy a Facebook oldalamon! Ha kérdésed van felteheted a cziraki.moni@etikuspenzugyek.hu címre küldött levélben vagy itt az oldalamon.

 

Amennyiben úgy érzed, hogy segíteni is tudok Neked írj nekem e-mailt vagy töltsd ki a kérdőívemet, vagy hívj a 06 30 565 5402 telefonszámon!

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(Szerző: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2017.03.09.))

Vissza

Címkék : pénzügyek, pénzügyek okosan, pénzügyi tudatosság, lehúznak, etikus tanácsadó, csapdák elkerülése, tanácsadás, tudatos pénzügyi döntés, pénzügyi intelligencia, pénzügyi célok, tanacsadas, pénzügyi tervezés, profi pénzügyi tanácsadó, pénzügyi tanácsadás, pénzügyi tanácsadó, jó ügyfél, jó tanácsadó jellemzői, jó pénzügyi tanácsadó, független pénzügyi tanácsadó, legjobb munka

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek