...

Hogyan kaphatsz azonnali orvosi választ egészségügyi kérdéseidre?

Kategória: Tudatosság | Cikk Gyors olvasása
MEGOSZTÁS

Nagyon rosszul vagyok, szerintetek mi bajom lehet? - az egészségbiztosítás margójára...

 

 

Láttál már ilyen bejegyzést a Facebook hírfolyamban vagy valamelyik csoportban? Biztos vagyok benne, hogy igen.

 

A napokban több ilyen bejegyzésbe is belefutottam, és nem értem. Sokáig azt hittem, ez csak a "Gyakorikérdések.hu" sajátossága, de azt láttam, hogy intelligens és okos emberek is így tesznek.

 

Nem értem, pedig nagyon próbáltam megérteni...  

 

Amennyiben Te megoldást szeretnél a 30 évvel későbbi nyugdíj-kiegészítésedre, akkor az teljesen rendben van, ha megkérdezed az is merőseidet, hogy ki, milyen megoldást választott. A gond azzal van, hogy hirtelen mindegyikükből "pénzügyi tanácsadó" válik egy kis időre.

 

Írják a tutit, vagy épp elrettentenek bizonyos dolgoktól.Te meg kapsz egy csomó olyan infót, ami félrevisz.

 

Ha az öngondoskodással kapcsolatban ezek alapján döntesz végül, és rosszul, ezzel csak akkor szembesülsz majd, amikor már szükséged lenne a pénzre. Nos, az már késő. Természetesen hallgasd meg a barátaidat is, de az öngondoskodás komoly felelősség, végül kérj szakértői segítséget inkább...

 

Tanácsadót választok

 

A másik ilyen témakör a különböző tünetek, fájdalmak. Ezekre sokan előszeretettel kérnek ötleteket így. Volt két bejegyzés is, ami előtt csak ültem egy darabig, és azon gondolkodtam, hogy ez most komoly?

 

  • Ahelyett, hogy felkapná a kutyáját, és elrohanna vele az állatorvoshoz, megpróbálja a Facebook mindenttudó közönségétől megtudni, miért nem eszik szegény blöki 3 napja, és miért nem tud felállni?
     
  • Ahelyett, hogy azonnal orvoshoz menne vagy mentőt hívna, megpróbálja kitaláltatni a sajátosan leírt tünetei alapján, hogy mi baja, pedig szerinte akár infarktus is lehet?

 

Felidéztem magamban azt a reggelt. Fogalmam sem volt, mi az, amit érzek. Először gyomorrontásra gyanakodtam, de azt az érzést már ismerem. Ez viszont valami más volt. Valami vészjósló...

 

És igen, pontosan annyi időm volt, amíg kiért a mentő. Ez, az ébredésemtől számítva összesen nem volt fél óra sem. Ha akkor én is a Facebookon keresem a megoldást, már nem élek...

 

Persze gyakran nehéz dönteni, komoly-e a baj. Ilyenkor jól jön, ha egy orvost tudsz megkérdezni. Van lehetőséged rá Neked is éjjel-nappal, mindössze napi 2 Ft 70 fillérért. Erről bővebben a végén beszélek majd. De ha érdekel már most is, csak egy kattintás a részletekhez (promóciós kód: 19588):

 

Megnézem, mi ez

 

Maradjunk most még továbbra is az én személyes sztorimnál.

 

Anyukám megcsúszott fürdés közben és beütötte a fejét. Nem kérdezett meg senkit, lehet-e súlyosabb következménye, és ez az életébe került 4 éve. Túl sokáig várt a segítség kéréssel, miután észlelte a furcsa tüneteket.

 

Pedig egy orvos rögtön figyelmeztette volna, hogy baj akkor lehet, ha véralvadás gátlót szed. Pedig, ha időben kórházba kerül, megmenthették volna...

 

 

Hogyan kaphatsz azonnali orvosi választ egészségügyi kérdéseidre?

 

 

Érted, hova akarok kilyukadni?

 

Tudom, tudom. Olyan az állami egészségügy, amilyen. Elég szomorú, hogy az emberek jobban bíznak a hozzá nem értők ötletelésében, mint az állami egészségügyi ellátó rendszerben. Miért?

 

Mert elküldenek anélkül, hogy megvizsgálnának tisztességesen...

Mert felhívod a stroke ambulanciát vasárnap délelőtt, hogy segítsenek a párodon tapasztalt tünetekkel kapcsolatban, és közlik, hogy telefonálj hétfőn, mert hétvégén nincs benn orvos... 

Mert nincs gyógyszer, nincs megfelelő eszköz, és az amúgy lelkiismeretes orvosok és nővérek már nem bírják a leterheltséget...

 

Gyakran előfordul, hogy nem törődnek az elmondott tüneteiddel. Egy visszatérő fejfájás, gyomorgörcs, más fájdalmak, akár valamelyik kritikus betegség előjelei is lehetnek. Ártatlannak tűnő jelek, mégis akár végzetesek. Vajon Te komolyan veszed ezeket?

 

Ha igen, akár órákat tölthetsz lepusztult várótermekben, hogy bejuss egy orvoshoz.

 

Ülhetsz különböző betegek között egy kontroll vizsgálatért, kockáztatva azt, hogy begyűjtesz valami újabb fertőzést. Ha elküldenek több vizsgálatra is, akkor napokon keresztül ugyanezzel küzdhetsz, ha egyáltalán bejutsz.

 

A kórházi állapotok pedig katasztrofálisak...

 

 

Egyáltalán, kihez fordulhatsz, ha nem tudod, mi történik Veled, csak azt érzed, hogy valami nagyon nem O.K.?

 

 

Ki mondja meg, van-e okod aggodalomra, ha beütötted a fejed? Ki magyarázza el, milyen tünetekre kell odafigyelned? Hova fordulhatsz, ha a kisfiad csak keservesen sír szilveszter éjjel, és fogalmad sincs mi baja? Kitől kérdezed, mit tegyél, ha a pici lány láza Karácsony éjjelén csak megy felfelé megállíthatatlanul?

 

Emlékszem, amikor a fiam olyan egy éves körüli volt. Csak sírt, sírt, sírt. Krokodil könnyekkel, segítségkérően. Fiatal és gyakorlatlan anyuka voltam még. Ráadásul Szilveszter este volt. Ezért hát felhívtam a gyermekorvosi ügyeletet. 

 

Órákat vártunk, mire kijöttek. Addigra pont sikerült megnyugodnia és elaludnia. Csengettek. A doktornőtől, aki az ajtóban állt, szó szerint megijedtem. Jancsi és Juliska vasorrú bábája elevenedett meg szemüveges változatban. Betörtetett "hol a gyerek" felkiáltással, és kikapta a fiamat az ágyból.

 

A felriasztott apróság megnyugtathatatlanul, és hangosan sírta végig a megkezdett vizsgálatot. Ezért meg engem hordott le, hogy alkalmatlan vagyok, mivel nem tudom lecsendesíteni a saját gyerekemet, s emiatt ő nem tudja végezni a munkáját. Na ekkor zavartam ki...

 

Ez több, mint 25 éve volt. Később ajánlottak egy fantasztikus gyermek orvost a kórházból, ahol születtek. A fiam is, és a lányom is csak úgy hívta őt, hogy "az aranyos doktor bácsi". Ha kérdésem volt, mindig felhívhattam. Soha többé nem kértem segítséget az ügyelettől.

 

Nektek is ilyen fantasztikus orvosotok van?

 

Ha igen, szerencsés vagy, de ő "csak" gyermek orvos, még ha akár a legjobb is. De ki ad válaszokat, ha Neked van bajod, ha nyüglődik a párod és nem tudod, jó-e az a gyógyszer neki, amit a szomszéd adott? 

 

 

Mi a megoldás, hogy mindig legyen orvos, akitől kérdezhetsz? Éjjel-nappal...

 

 

Már gondolatban biztosan rávágtad a választ, hogy egészségbiztosítás. Ha az anyagi helyzetetek labilis, akkor valószínűleg hozzátetted azt is, hogy "nincs rá keretünk", mi nem tudjuk megfizetni a magán egészségügyi biztosítást. 

 

Értem. Akkor most a következők Neked szólnak. Ugyanis van Számodra is egy jó lehetőség. Olyan, ami Neked is tuti belefér. Amennyiben pedig az anyagiak rendben vannak Nálatok, de erre a problémára még nincs igazán jó megoldásod, akkor pedig ez a cikk hasznos segítség lesz a döntésedhez. 

 

Először vegyük sorra, mikor lehet / van szükséged segítségre, és milyen lehetőségeid vannak erre. Nézzünk csak néhány példát:

 

Problémás kérdések és válaszok - miben segít az egészségbiztosítás

 

Amiben segítségre van szükséged Amiben segítséget kaphatsz
Elestél és beütötted valamidet - később dagad, fáj, szédülsz, stb. Lehet belőle nagyobb baj? Orvosi call center, online orvosi tanácsadás
A szomszédod adott valami fogyókúrás csodaszert. Lehetnek mellékhatásai?  Orvosi call center, online orvosi tanácsadás
Reggelente, miután felkelsz az ágyból, szédülés fog el, aztán elmúlik. Csináltak néhány vizsgálatot, de nem találják az okát. Orvosi konzultáció, fejlett diagnosztika
Egy ritka és veszélyes betegséget diagnosztizáltak a nagymamádnál, Ti pedig épp babát vártok. Vajon öröklődhet? Videós orvosi konzultáció, szűrővizsgálatok
Baleset ért és kórházba kerültél, ahol 6 ágyas szobában vagy. Szeretnél nyugalmat és azt, hogy foglalkozzanak Veled. VIP kórházi ellátás, kórházi költségtérítés
Már alig tudsz menni a csípőfájdalmad miatt. Azonban még az okát sem tudod, mivel csak 6 hónappal későbbre kaptál időpontot MRI-re. Fejlett diagnosztikai vizsgálatok
Gyermekednél azonnali életmentő műtétre van szükség Amerikában, csakhogy nincs rá pénzetek. Külföldi gyógykezelés finanszírozása
Rosszul lettél éjjel. A lázad nagyon magas és nem tudod lehúzni. Házi vizit szolgáltatás
Napi többezer forintos kiesést okoz vállalkozásodnak az, hogy Te, vagy a munkatársaid kiesnek a munkából. Betegút menedzsment

 

 

Tulajdonképpen mi is az az egészségbiztosítás?

 

 

Az egészségbiztosítások segítenek Neked abban, hogy várakozási idő nélkül, magas szakmai színvonalon kapj ellátást. Segítenek a megelőzésben és a hiteles információkhoz jutásban. Emellett anyagi támogatást adnak a kezelések és a műtétek finanszírozásához is.

 

Vannak összegbiztosítások és szolgáltatásokat adó egészségbiztosítások, vagy ezek valamilyen kombinációja.

 

Díjuk függ az életkorodtól és a választott egészségügyi szolgáltatásoktól, valamint összegbiztosítás esetén a tartamtól és a kockázati biztosítási összegtől. Amennyiben van lehetőség önrészt vállalni, és ez Számodra elfogadható, akkor ezzel csökkentheted a díjat.

 

Általában, ha egy szerződésben több biztosított szerepel (például a családod vagy a cég 2-3 tulajdonosa), akkor jelentősen alacsonyabb lesz az 1 főre eső díj, mintha külön-külön szerződéseket kötnétek.

 

Lehetnek egyéni, családos vagy csoportos egészségbiztosítások. Van, amelyikben csak felnőtt korú lehet a biztosított, de van olyan is, ami csak kifejezetten gyermekekre köthető.

 

 

Egészségbiztosítás, mint összegbiztosítás

 

 

Az összegbiztosításokat én inkább betegség biztosításoknak hívom. Többnyire akkor szolgáltatnak, amikor kórházba kerülsz vagy megműtenek, illetve ha diagnosztizálnak egy kritikus betegséget Nálad. Úgy is mondhatnám, fájdalomdíjat kapsz.

 

Általában kockázati életbiztosítások kiegészítő biztosításaként köthetők, de vannak kifejezetten csak ezekre szóló önálló termékek is.

 

Mit jelent ez pontosan? Milyen kockázatokra szól? Például:

 

  • kritikus betegségek (szívinfarktus, stroke, daganat, kóma, máj és vese végzetes betegségei, Alzheimer, Parkinson, stb.)
  • műtéti térítés (egyösszegű, ha műtétre volt szükség)
  • kórházi napi térítés (kórházban töltöt napok száma alapján)
  • jövedelempótló kiegészítés (táppénzes napok száma szerint)
  • rokkantsági járadék (havi meghatározott összeg)

 

Amennyiben ezeket diagnosztizálják vagy bekövetkezik valamelyik, akkor a biztosító kifizeti Neked az egészégbiztosításod (kockázati életbiztosításod) alapján járó biztosítási összeget.

 

Például, ha a kritikus betegségekre szóló kockázati biztosítási összeg 3 millió Ft és szívinfarktuson esel át, akkor azt. Ha kórházi napitérítésre is van kockázati életbiztosítási kiegészítőd, és 7 napot kórházban töltöttél, akkor azt is.

 

Ennél a típusnál nincs meghatározva, hogy mire költöd. Megkapod a pénzt, amit felhasználhatsz a kezelésekre, a gyógyszerekre és segédeszközökre. De kipótolhatod belőle a családi költségvetést, vagy el is teheted későbbre. A Te döntésed.

 

Amire érdemes odafigyelned, hogy az egyes biztosítók termékei sok mindenben különböznek egymástól. Amikor ilyen betegségbiztosítást kötsz, a következőkre mindenképp kérdezz rá:

 

  • Ha bekövetkezik valamelyik esemény, akkor csak az az egy kockázati kiegészítő szűnik meg a kifizetéssel, vagy az egész kockázati életbiztosítás?
     
  • Milyen kritikus betegségekre térít?
     
  • Daganatos betegség esetén melyeknek a bekövetkezését sorolja ide? Beletartozik-e a melanoma, az "in situ" daganat, a jó indulatú agydaganat, stb. is?
     
  • Csoportosítva vannak benne a kritikus betegségek vagy egy "kalapban"? Vagyis megszűnik a védettséged az infarktussal szemben is, ha daganatot diagnosztizálnak, vagy az megmarad az egészségbiztosításodban?
     
  • A műtéti térítés összege többszöröződik, ha nagyobb műtétről van szó, vagy a legmagasabb összeget kell meghatároznod, mert annak %-ában térítenek a kisebb műtétekre?
     
  • A kórházi napi térítés hányadik naptól térít? Visszamenőlegesen az első napra vagy az előtte levő napok önrészként viselkednek?
     
  • Mi számít előzmény betegségnek?
     
  • Ha rokkantsági védelmet szeretnél, akkor hány százalékos rokkantságtól fizet és ki határozza meg a %-ot, a TB vagy a biztosító orvosa?
     
  • Milyen intézményt tekint kórháznak a biztosító? Mit takar a műtét fogalma?
     
  • Hány éves korodig tarthat majd a kockázati védelmed?

 

Ezek mind fontos szempontok ahhoz, hogy jól dönts.

 

Egyrészt, ezek alapján tudod jól összeállítani a családvédelmedet. Másrészt ezek alapján látod tisztán, hogy ár-érték arányban melyik biztosító ajánlata a legjobb a Számodra.

 

Ha lehet, ne dönts egyetlen kockázati életbiztosítási vagy egészségbiztosítási ajánlat alapján...

 

 

Egészségbiztosítás, mint szolgáltatás finanszírozó

 

 

A másik típus az, amikor nem kapsz pénzt, viszont megszervezik és fizetik a kezelésedet, vagy segítenek a megelőzésben, illetve a következmények enyhítésében. Ilyenek lehetnek:

 

  • járóbeteg szakellátás
  • VIP kórházi ellátás
  • betegszállítás
  • házi vizit
  • labor vizsgálatok és diagnosztika
  • fejlett diagnosztikai eljárások
  • gyógytorna
  • fizikoterápia
  • egynapos sebészet
  • ambuláns műtétek
  • prevenciós szűrővizsgálatok
  • külföldi gyógykezelés
  • terhesgondozás
  • műtétek finanszírozása
  • otthonápolás
  • pszichológusi segítség
  • magán tanár költségei gyermeked hosszú betegsége miatt
  • orvosi call center
  • online orvosi tanácsadás
  • betegjogi tanácsadás
  • második orvosi szakvélemény


Itt is kiemelkedően fontos, hogy ne fogadd el az első ajánlatot. Nézd meg, hogy az adott magán egészségügyi biztosítás valóban azokra szolgáltat-e, amikre szeretnéd.

 

Vannak olyan egészségbiztosítások, amik nem zárják ki teljes mértékben az előzmény betegséget. A maximális életkor tekintetében is nagyok a különbségek, pedig akár 85 év is lehet.

 

A biztosítók egyes termékeiben mások a limitek és az értékhatárok.

 

Más-más a rugalmasságuk annak tekintetében, hogy szerződött orvoshoz mész vagy sem. Ami akkor lehet fontos, ha ragaszkodsz a megszokott orvosodhoz.

 

Többnyire magyarországi szolgáltatóknak fizetnek csak, de létezik olyan egészségbiztosítás is, ami kifejezetten külföldi gyógykezelést és/vagy műtétet finanszíroz.

 

Tehát itt is tegyél fel egy csomó kérdést, mielőtt döntést hozol. Ilyenekre kérdezz rá például:

 

  • Mi tartozik bele a járóbeteg szakellátásba? Például benne van-e a nőgyógyászat / urológia ill. a terhesgondozás?
     
  • Milyen labor és diagnosztikai vizsgálatokra vonatkozik, és milyen esetben?
     
  • Kell-e beutalót vinned? Melyik ellátásra igen, melyikre nem?
     
  • Mit jelent a VIP kórházi ellátás? Van erre egy fenntartott intézmény, kórházi osztály, vagy ha ilyen ellátást kérsz a kórházban, akkor azt szervezik meg és fizetik ki?
     
  • Csak megszervezik a szűrővizsgálatot vagy el is végzik? Ha igen, milyen gyakorisággal és mi tartozik bele?
     
  • A külföldi gyógykezelést csak megszervezik Neked, vagy finanszírozzák is?
     
  • Milyen esetekben tudod használni a betegszállítást és a házi vizitet?
     
  • Mi tartozik bele az ambuláns műtét vagy az egynapos sebészeti eljárások körébe?
     
  • Mit jelentenek pontosan a limitek? Mi történik, ha túlléped?
     
  • Ha azonnali, sürgőségi beavatkozásra van szükség, akkor nem tudod használni az egészségbiztosítás szolgáltatásait. Viszont utána, a gyógyulási folyamatban és a kezelésekre kérheted-e a jól bevált szolgáltatásokat (másik orvos, másik kórház)?
     
  • Mik azok a szolgáltatások, amiket előzmény betegségre is igénybe tudsz venni?
     
  • Mi történik akkor, ha utólag derül ki, hogy a vizsgálat összefüggésben van a korábbi betegségeddel, de ezt nem tudtad?
     
  • A második orvosi szakvéleményt hazai vagy nemzetközi orvosoktól kérheted? Mely betegségekre?
     
  • Van-e kedvezmény a díjra, ha a családodra is megkötöd?
     
  • Milyen "ingyenes" extra szolgáltatásokat nyújt az adott egészségbiztosítás, és mik ezeknek a feltételei?
     
  • Maximum hány éves korodig élvezhet a szolgáltatás nyújtotta előnyöket?

 

Gondold át, milyen szempontok fontosak Számodra, és miben szeretnél segítséget baj esetén. Tegyél fel minél több kérdést, mielőtt döntesz!

 

Akkor jó az egészségbiztosításod, ha védelmet és segítséget ad azokra az esetekre, amelyekre szeretnéd ÉS nincs tele a csomag olyasmivel, amire semmi szükséged, de bekalkulálták a díjba.

 

 

 

 

Mennyibe kerül a biztonságotok?

 

 

Ha mostanság magánrendelőbe, magánklinikára vagy magán kórházba mész, például átlagosan a következő átlagos árakkal találkozhatsz:

 

  • CT 20-60 ezer Ft
  • MRI 40-90 ezer Ft
  • Ultrahang 20-45 ezer Ft
  • Röntgen 5-10 ezer Ft
  • Mammográfia 20-35 ezer Ft
  • Gyomor vagy béltükrözés 50-70 ezer Ft, altatás +40 ezer Ft
  • Laborvizsgálatok 5.000 forintnál kezdődnek, de csomagban is 20-60 ezer Ft
  • Szakorvosi vizsgálatok, konzultáció 20-30 ezer Ft
  • Műtétek több százezer forintnál kezdődnek (csak néhány példa a képen)
  • Komplex belgyógyászati kivizsgálás 150-300 ezer Ft
  • Gyógytorna 10-20 ezer Ft
  • Szövettan 1 db 8-10 ezer Ft
  • Hotel szolgáltatás egy ágyas szoba 50-60ezer Ft, két ágyas szoba 30-40 ezer Ft / éjszaka, hozzátartozónak 20 ezer Ft
  • Szülészeti csomagok 500 ezer - 1,5 millió Ft között
  • Érzéstelenítés vagy altatás 70-100 ezer Ft

 

 

Hogyan kaphatsz azonnali orvosi választ egészségügyi kérdéseidre?

 

 

Lehetetlen egy helyen felsorolni, de néhány kattintással Te is bőven találsz példát a neten. Ha belegondolsz, hogy mondjuk egy otthoni baleset miatti térdsérülés mivel járhat, hány konzultáció, hány vizsgálat, röntgen, mennyi gyógytorna, plusz az esetleges műtét, akkor igen magas összeg is kijöhet.

 

Rábízhatod a jelenlegi állapotában levő állami egészségügyre is Magad. Kérdés, hogy mennyi idő alatt leszel újra munkaképes, mi marad vissza a sérülés következményeként, és ez hogyan gátol majd a munkádban és a mindennapjaidban, például idősebb korodban.

 

Azért hangsúlyozom ezt, mert mániám az öngondoskodás. Ennek pedig szerves része az is, hogy felkészülsz a váratlanul bekövetkező kockázataidra. Ennek eszközei a kockázati életbiztosítás, a balesetbiztosítás és az egészségbiztosítás.

 

Valószínűleg sok esetben már most is a magánegészságügy szolgáltatásait veszed igénybe. Fogorvos, nőgyógyász, szemész, kardiológus, stb. Add össze, mennyibe kerül ez Neked évente, és mennyibe fog kerülni, ha nagyobb baj lesz...

 

Fenti árakkal szemben az egészségbiztosítások díja lehet elenyészően kevés is, és "feleslegesen" sok is.

 

Készítettem egy részletes összehasonlító táblázatot is. Ebben 3 szolgáltatás-finanszírozó termék 4-4 csomagját mutatom meg Neked. Benne van, hogy mit tartalmaznak a csomagok és mennyibe kerülnek.

 

Ha azon gondolkodsz, hogy érdemes lenne az egész családodra, akkor az ott látható díjakból személyenként több ezer forintot is spórolhatsz egy szerződésben kedvezményként. Ha kíváncsi vagy rá, kérd a Heti PénzTippet és már le is töltheted:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Gyakran hallom, hogy kidobott pénz, ha még sincs szükséged rá. Akár igazad is lehetne, ha előre tudnád, hogy így lesz vagy sem. Csakhogy nem tudod...

 

Utólag pedig már késő bánat. Amikor már igénybe vennéd, amikor már szívesen élnél a magánegészségügy nyújtotta előnyökkel, akkor már késő. Hiszen meglevő betegségre, korábbi sérülésre kevés esetben szolgáltatnak.

 

És akkor nem beszéltem még arról az esetről, amikor itthon nincs megoldás, csak külföldön...

 

Egyébként meg tedd a szívedre a kezed. Mennyi kidobott pénz van a költségvetésedben? Lottó, huszadik pár cipő, kicsit sötétebb rózsaszín táska, a legújabb telefon, nagyobb képernyős TV, jobb basszust adó hangszóró, sokadik Barbie baba a lánykádnak, napi X db túró rudi, és még sorolhatnám...

 

Fenti árak tükrében vesd össze az egészségbiztosítások díjait a nyugalmadért, a biztonságodért, sőt akár az életedért cserébe. Mennyit ér meg Neked? És a családod?

 

Mennyit érne meg akkor, amikor már késő, amikor már ezen múlik a teljes gyógyulás vagy maradandó károsodás, amikor már ezen múlik az életed vagy halálod?...

 

Vess egy pillantást a hivatalosan bárki számára elérhető állami egészségügyi várólistákra. Például:

 

  • csípőprotézis műtét 287 nap, ha már listán vagy, DE 813 nap, ha még előjegyzésre vársz
  • gerincműtét 462 nap, ha már listán vagy, DE 358 nap, míg a várólistára felkerülhetsz egyáltalán
  • szívműtét 202 nap, transzkatéteres szívbillentyű beültetés 609 nap (az előjegyzés pedig 897 nap)

 

Arról azonban nincs hivatalosan elérhető lista, hogy mennyit kell várnod egy CT-re vagy MRI-re. Arról sincs, hogy ha az SZTK-ban szeretnél bejutni a reumatológiára, akkor hónapokkal későbbre tudnak csak időpontot adni. Beesőként pedig esélyed sincs sorra kerülni...

 

További gondolatokat és szempontokat találsz még korábbi írásaimban is az egészségbiztosítással kapcsolatban.

 

 

Milyen egészségbiztosítási megoldások vannak?

 

 

Alapvetően négyféleképp férsz hozzá:

 

  • biztosítóknál kötött kockázati életbiztosítások és egészségbiztosítások (összegre és szolgáltatásra)
  • egészségpénztárak tagjaként
  • magánkórházak és rendelők szolgáltatáscsomag ajánlataival egy-egy speciális területre
  • egyesületek tagjaként

 

Ha 10 részes cikksorozatot írnék ebben a témában, akkor sem tudnám Neked az összeset részletesen bemutatni és összehasonlítani, annyi megoldás létezik. Hívd fel a pénzügyi tanácsadódat, és beszélgessetek erről.

 

A pénzügyi céljaid és az anyagi függetlenséged elérésének bizony feltétele, hogy pénzügyi tervezésed során ezeket a tételeket is vedd figyelembe. 

 

Nincs olyan, aki segítsen? Hívj, és keressük meg a Számotokra legideálisabb megoldást! Csak egy kattintásra vagy ettől:

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

 

 

Hogyan kaphatsz azonnali orvosi választ egészségügyi kérdéseidre?

 

 

Az azonnali orvosi konzultáció megmenthet a súlyosabb következményektől

 

 

Most térjünk vissza arra, hogyan lesz azonnali orvosi segítséged. Olyan, amit biztosan megengedhetsz Magadnak, még a legrosszabb anyagi körülmények között is...

 

Előbb engedj meg még egy saját sztorit. A fiam még 10 éves sem volt, a pici lányom pedig csak 4 hónapos.

 

Gergő sokat segített nekem, mert ki akarta venni a részét Szandi ellátásából. Volt, hogy pelust cserélt, volt, hogy megitatta, és volt, hogy ringatta egy kicsit az ölében, csak úgy szeretetből. Ilyenkor csak nézte csillogó szemmel, és mosolygott :)...

 

Egy alkalommal, míg én kimentem a szobából, felvette őt, mert felébredt. De rosszul fogta meg és elejtette. Fejre esett. Ott álltam két zokogó gyerekkel, magam is ijedten.

 

Az egyik pici csak sírt, és nem tudta még megmondani, van-e valami baja. A másik pedig rettegéssel a szemében nézett rám, és közölte velem 10 évesen, hogy ha valami baja lett a húgának, ő megöli magát...

 

Felhívtam a gyerek orvosunkat. Elmondta, milyen tüneteket kell figyelnem. Megnyugtatott, és megbeszéltük, mit kell észrevennem, mikor hívjam azonnal, és mikor nem kell aggódnom. Mit tettem volna, ha ő nincs? 

 

Valószínűleg akkor is találok megoldást, de ez így volt tökéletes. Ugyanis ez volt a leggyorsabb módja annak, hogy a fiam is megnyugodjon, meg persze én is. Együtt pedig megnyugtattuk a kicsi lányt :).

 

Az UFS most létrehozta azt, ami segít Neked is, ha sürgősen szükséged van rá, vagy fogalmad sincs, mit kéne tenned - a Biztosítsd az Egészséged Egyesületet.

 

Az egyesület célja támogatást adni tagjainak az egészséges életmód kialakításában, felkutatni az egészség-megőrzéséhez szükséges legfontosabb eszközöket, és segítséget nyújtani akkor is, ha sürgős orvosi vizsgálatra lenne szükséged.

 

  • Interaktív előadások és programok
  • Szemléletformáló életmód programok
  • Csoportos egészségbiztosítás

 

Négyféle tagsági programot kínálunk, amelyeket itt érhetsz el, és le is tudod tölteni az összefoglaló táblázatot róluk:

 

Amire korábban utaltam, az a legkisebb csomag, a "Dokit okosan START", mely a következőket tartalmazza:

 

  • 24 órás orvosi call center szolgáltatás, amely egy orvosi segélyvonal, ahol közvetlenül orvosokkal konzultálhatsz egészségi állapotodról és orvosi leleteidről,
  • online orvosi tanácsadás
  • online betegjogi tanácsadás

 

Kérhetsz mozgásszervi és edzői tanácsot, táplálkozási tanácsot, információt gyógyszerekkel kapcsolatban, de akár szív – és érrendszeri online állapotfelmérést, rizikó kalkulációt is.

 

Ez pedig mindössze 990 Ft-ba kerül 1 évre.

 

Jól gondolom, hogy ez bárki számára megfizethető költség? 2 Ft 70 fillér naponta és mindig van kinek feltenned a kérdéseidet, éjjel is, nappal is, ünnepnapokon is...

 

Érdekel, ugye? Ez lehet az első lépésed az öngondoskodás felé. Itt tudsz csatlakozni (promóciós kód: 19588).

 

Belépek az Egyesületbe

 

Regisztrációd során promóciós kódként írd be a 19588 kódszámot, és a továbbiakban én leszek a segítőd ügyeid intézésében.

 

Ebben az évben a kormány is visszalépett a támogatástól, és kivette a vállalkozások, cégek kezéből azt a lehetőséget, hogy adómentes juttatásként adják Neked ezt. Mára egyértelművé vált, hogy azért, mert be akar lépni erre a piacra is az állam.

 

Kérdés, hogy milyen módon, mit kínál majd és mennyiért. Neked viszont addig is kell erre megoldás. Az is lehet, hogy későbbiekben is jobban jársz az egyéb ajánlatokkal, mint az államéval. Amint pontosabb hírek jelennek meg, a Heti PénzTippekben azonnal küldöm a részleteket.

 

A Te postaládába még nem érkeznek az aktualitások, szempontok, és tippek a pénzügyeiddel kapcsolatban tőlem? Kattints a képre és kérd most :)

 

 

Hogyan kaphatsz azonnali orvosi választ egészségügyi kérdéseidre?

 

Összeadtad már valaha, hogy éves szinten mennyit költesz az egészségedre - vizsgálatok, szűrések, hálapénz, magánorvos, gyógyszerek, terápiák?

 

Ha még nem tetted, kezdj neki. A kijött összeghez add hozzá annak a biztonságnak az árát, amit az jelent, ha egy időben felfedezett, gyorsan és szakszerűen kezelt "nagy baj" maradandó következmények nélkül meggyógyul.

 

Add hozzá azt a biztonságot, hogy nemzetközi szaktekintélytől kaphatsz szakvéleményt a diagnózist és az előírt kezelést illetően. Add hozzá, hogy több tízmilliós életmentő műtétet is elvégeztethetsz.

 

Az így kikalkulált eredményt vesd össze az egészségbiztosítás díjával és hozz tudatosan jó pénzügyi döntést :). Máris tettél egy lépést az öngondoskodás felé.

 

Segítségre van szükséged a pénzügyi tervezésedhez és a számításokhoz? Kattintással érkezik:

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Dönts tudatosan és erősödj meg pénzügyileg!

Móni

(szerző és képek: Czirákiné Kocsis Mónika - minden jog fenntartva (2019.03.25.))

 

Vissza

Címkék : egészségügyi ellátás, egészségbiztosítás, állami egészségügy, magánegészségügy, betegségbiztosítás, kockázat, kockázati életbiztosítás, pénzügyi tanácsadó, öngondoskodás, pénzügyi célok, dokit okosan, családvédelem, családi kiadások, biztosítsd az egészséged, pénzügyi tudatosság, pénzügyi tervezés, pénzügyek okosan, magán egészségügyi biztosítás, dokitokosan, független pénzügyi tanácsadó

Hozzászólások :

Csatlakozz a beszélgetéshez!

Oszd Meg a Cikket :


Szerző

Czirákiné Kocsis Mónika

Írásaimban megmutatom a főbb buktatókat, összegyűjtöm a szempontokat, összehasonlításokat és kalkulációkat készítek a pénzügyi döntéseid megkönnyítésére, a megfelelő tanácsadó kiválasztására. Naprakész információkat találsz napi pénzügyeidhez. Segítek akkor is, ha pénzügyi tanácsadó vagy, hogy szakmailag felkészültebben, valóban ügyfélérdekből tárgyalhass, és valós segítővé válhass, mert érdemes, széles piaci ismeretekkel, megfelelő szakértelemmel, etikusan dolgozni. Ha független pénzügyi tanácsadóra van szükséged a pénzügyi problémád megoldásához, vagy szívesen lennél a munkatársunk, hívj fel :)

Kapcsolódó cikkeink:

 

Úgy gondolod Te is, hogy hozzáértő és etikus független pénzügyi tanácsadókra van szükség? Fontosnak tartod Te is a pénzügyi tudatosságot? Segíts nekünk, hogy minél több emberhez jusson el blogunk, és kattints a "Tetszik az oldal" gombra :)

 

Örömmel tölt el, ha elég értékesnek találod írásaimat vagy az általam készített képeket, infografikákat és grafikonokat, hogy felhasználd. Forrásmegjelöléssel linkelve az oldalamat, szabadon teheted. Sokat dolgozom azzal, hogy a legjobbat adjam Neked, ezért kérlek, becsüld meg ezzel azt, amit kapsz blogbejegyzéseim által. Minden más felhasználása az oldalon található tartalmaknak szerzői jogokat sért. Köszönettel, Cziráki Móni, szerző, Etikuspénzügyek.hu.

 

 

Még több értékes információt szeretnél? Kérd a Heti PénzTippet, melyben hetente küldök hasznos ötleteket, szempontokat, híreket a mindennapi pénzügyeidhez. KATTINTS!

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne néhány konkrét válasz a kérdéseidre? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód? Belebonyolódtál a pénzügyi termékek útvesztőjébe? Csak írj vagy hívj, és beszélgessünk arról, ami Neked fontos pénzügyeidben. Apró betűk nélkül...

 

Visszahívást kérek!

 

Magad vennéd a kezedbe a pénzügyeidet, hogy elérhesd az anyagi biztonságot vagy akár a pénzügyi szabadságot? Szívesen tanulnál, fejlődnél ennek érdekében? Megnyitottuk az Érted a Pénzed - Pénzügyi tudatosság Akadémiát!

 

Akadémia előfizetés

 

Szívesen kötöd saját magad a biztosításaidat? Használd utasbiztosítás, lakásbiztosítás, KGFB és CASCO biztosítás megkötéséhez kalkulátorunkat! Miért előnyösebb ez számodra, mint más internetes alkuszok felületei? Mert azonnali, korrekt ajánlatösszehasonlítást kapsz. Probléma esetén pedig ügyfélszolgáltaunk és mi magunk segítünk megoldani azt - legyen szó ügyintézésről, káreseményről, változtatásokról. Itt kezdd!:

 

KALKULÁTOR és Biztosításkötés

 

 

Etikuspénzügyek.hu ügyfélelégedettségi felmérés

 

Az Etikuspénzügyek.hu blogon, amely 2017.január 6-án indult, 2020. május 10-ig az 

oldalmegtekintések száma 521.599

volt, ami naponta 400-500 oldal olvasót jelent. Szükséged van ránk Neked is :)?

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

Lakásbiztosítás ajánlatot kérek

 

Két szívmelengető köszönet:

 

Köszönjük Cziráki Móni hiteltanácsadónak

Köszönet Cziráki Móninak

 

Elismerő szavak:

 

Oberfrank Zoltán ajánlása Cziráki Móni

 

 

"Mónikát lelkiismeretes és sikerorientált pénzügyi szakembernek és vezetőnek ismertem meg. Olyan ember aki komoly háttérismerettel és emberközpontú szemlélettel felvértezve támogatja kollégáit, ügyfeleit." (Jacsó László, Etyek - coach, tréner)

 

Ügyfeleim ezt mondják rólam - vélemények:

 

 

Tanácsadót választok

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld Magad pénzügyi tanácsadóként? Szakmabeli vagy és szeretnél kiteljesedni? Támogatásra vagy épp önállóságra vágysz? Beszélgessünk!

 

Szívesen dolgoznék veletek!

 

VÁLLALKOZÁSA VAN, CÉGVEZETŐ? Időt spórolok, hogy olyan dolgokkal foglalkozhasson, amik előre viszik...

 

vállalkozásod pénzügyeinek összehangolása

 

Kitöltöm a kérdőívet!

 

Média megjelenések:

 

Meglepetésben megjelent cikk - Cziráki Móni pénzügyi szakértőMEGLEPETÉS női magazin - 40 évesen nyugdíjba vonulni? - Papp Noémi cikkében szakértői közreműködés

 

PénzÜgyesek az RTL Klubon - Cziráki Móni pénzügyi szakértőRTL KLUB - PénzÜgyesek vetélkedő - szakértő tanácsadói közreműködés, a feladatok kitalálása és összeállítása, valamint részvétel a zsűriben

 

Cziráki Móni ATV Híradóban Somos AndrássalATV Híradóban Somos Andrással pénzügyi szakértőként arról, mi a következménye a karácsonyra felvett személyi kölcsönöknek

 

Interjú velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról Interjút készítettek velem a pénzügyi tanácsadók munkájáról, elveimről és a NOK-ról A feltett kérdésekre adott válaszaimat a bdpst24.hu oldalán olvashatod.

 

Cziráki Móni küldetéseInterjúra hívott az Üzletem.hu oldal. Karrierről, szakmai kihívásokról, elvekről, tervekről beszélgettünk. Hiszen megtaláltam a küldetést, ami megállíthatatlanul hajt előre. Itt olvashatod

 

 

SEM IDŐD, SEM ENERGIÁD pénzügyi termékekkel, biztosításokkal foglalkozni? Eltűnt a pénzügyi tanácsadód, vagy meguntad, hogy már a sokadik hív fel, mostantól majd ő lesz az? Nincs pénzed, de szeretnéd, ha idővel lenne biztonságot adó megtakarításod? Van pénzed, de nem tudod, hogyan gyarapítsd okosan?

 

KÉRJ SZAKÉRTŐI SEGÍTSÉGET ! Független pénzügyi tanácsadás, ami Rólad szól - apró betűk nélkül...

 

VAGY TANULJ és fejlődj saját időbeosztásod és tempód szerint! Ezt kínálja a pénzügyi tudatosság akadémiánk!

 

INFORMÁCIÓT KERESEL PÉNZÜGYI TERMÉKEKKEL KAPCSOLATBAN? KATTINTS ÉS TALÁLD MEG ÚJ WEBOLDALAMON!

 

pénzügyek okosan - okos pénzügyek

Privát bankár - értékpapírszámla

állampapírok

unit-linked életbiztosítások

Egyéb megtakarítások

Egyéb befektetések

Nyugdíjbiztosítás

Önkéntes nyugdíjpénztár

NYESZ

Biztosítások gyermekeknek

Megtakarítások gyermekeknek

adómentes juttatás, költségoptimalizálás

Vállalkozói vagyonbiztosítások

Vállalkozói és szakmai felelősségbiztosítások

Lakás és jelzáloghitelek

Lakástakarékpénztár

CSOK

Nemzeti Otthonteremtő Közösség

Kockázati életbiztosítás

Balesetbiztosítás

Lakásbiztosítás

Társasházbiztosítások

Magán egészségbiztosítások

Pénzügyi tanácsadás Cziráki Móni

 

Kérem a Heti PénzTippet!

 

Jól jönne a segítséged, Móni!

 

MIUTÁN FELIRATKOZTÁL KATTINTS A KÉPRE ÉS KÜLDD EL, MIRŐL OLVASNÁL SZÍVESEN!

 

miről olvasnál szívesen

 

Címkék

Friss Hírek